kolmapäev, 15. juuli 2015

Andrei Shapovalov „Elutsükli Rikkumine. Kas Sa Toidad Seda, Mis Toidab Sind?“







Kui hästi järgi mõelda, siis meie slaavi rahval (tõlkija märkus: ka eestlastel ja teistel rahvastel) on unikaalne võime tarbida, välja imeda ja pidevalt  juurde nõuda. Aga väga väike osa inimesi mõistab seda printsiipi, mille Jumal on paika pannud- toita, kaitsta ja hoolitseda selle eest, mis Sind toidab.

Esmalt on meil hädavajalik ära tunda need asjad, kõik see ja need meie ümber, kes(mis) meid toidavad, mitte ainult füüsiliselt või vaimselt, vaid ka emotsionaalselt, hingeliselt ja moraalselt.

Jumal lõi kõik asjad sel moel, et kõik liigub tsüklitena. See tähendab aga seda, et kui Jumala poolt on kõik loodud viisil, et kõik toidab seda, mis neid toidab, siis Tal ei ole vaja midagi uuesti luua.
Jumal on kujundanud ja loonud kõik nii, et kogu loodu harmoniseerub omavahel. Näiteks mesilased mitte ainult ei toitu lillede nektarist, vaid nad omakorda annavad ka midagi tagasi lilledele, neid tolmeldades. See tähendab, et mesilane ei hoolitse ainult oma tuleviku eest, vaid ta hoolitseb ka lillede ees, mis samal ajal jätkuvalt toidavad mesilast.


Näiteks maa annab murule elu, samal ajal, kui muru surnud rohulibled annavad maale tagasi vajalikud toitained ja nii toimub elu ringlus.
Aga kõige selle keskel on üks „AGA“- kui maa hakkab ära andma rohkem mineraalaineid, kui ta vastu saab, siis lähevad asjad tasakaalust välja, ning toimuma hakkab enese hävitamine, kus maa muutub viljatuks. Kogu elu tsükkel seiskub ning surm saabub mitte ainult maale, vaid ka kõigele sellele, mis sellel maal kasvas. (Põllumehed teevad seda maaga ning maa muutub täiesti võimetuks vilja kandma, niikaua kuni põllumehed ei anna maale tagasi vajalikku toitu).

Seda nimetatakse Elutsükli Rikkumiseks.

Mäletate viigipuud, mida Jeesus needis. Jeesus ei neednud seda puud sellepärast, et ta oli näljane ning ärritunud. Jeesus needis seda viigipuud, sest see  puu rikkus elutsüklit. Sellel viigipuul ei olnud vilju. See viigipuu toitus, aga ei andnud vastutasuks mitte midagi. Sellelt puult ei olnud võimalik leida ka tooreid vilju.


Markuse 11: 12-14
Ja kui nad teisel päeval Betaaniast väljusid, oli tal nälg. Ja nähes kaugelt viigipuud lehis, läks ta vaatama, kas ta sellelt midagi leiab. Aga sinna juurde jõudes ei leidnud ta midagi muud kui lehti; sest ei olnud veel viigimarja-aeg. Ja Jeesus hakkas kõnelema ning ütles: „Ärgu iialgi enam sinust ükski vilja söögu!“ Ja tema jüngrid kuulsid seda.

Armsad, see on vaimne printsiip, mis on paika pandud Jumala poolt- Kõik see, mis kogu aeg tarbib, aga mitte eales ei anna tagasi sellele, mis teda toidab, saab ühel hetkel neetud.

Piibel ütleb: „Ära seo kinni härja suud“, siin ei ole juttu härgadest, vaid siin tuuakse välja õnnistuse ja elujõu liikumise printsiip.

Pea meeles, täpselt nii palju, kui me saame,-pole tähtis, mis see on või kuidas me selle saame- täpselt samal mõõdul on meil vaja tagasi anda, vastasel juhul me pöördume iseenda vastu ning meie ümber hakkab toimuma häving.

See on ka põhjus, miks perekonnad lagunevad, sest üks muudkui investeerib ja toidab ning teine ainult nõuab ja tarbib.

Sellepärast ka Jumala sulased põlevad läbi, sest neid ei õnnistata ega palvetata nende eest, vaid neist lihtsalt imetakse kõik välja, senikaua, kuni nad on täielikult tühjaks tõmmatud. Sellepärast ka Sinu äritegevus on neetud, sest Sa võtad sellest rohkem välja, kui Sa investeerid, Sa ise tekitad tasakaalutuse ning seeläbi hävitad oma äri.

Jätke endale see meelde, armsad, ja see käib kõigi kohta, kui Sa võtad naise või lähed mehele, ning Sa hakkad välja andma ja välja andma, ja ei saa mitte midagi tagasi, siis toimub selles suhtes vaimse elutsükli rikkumine, ning see toob kaasa needuse. Selline perekond laguneb õige varsti, sest selles perekonnas on üks parasiit ja teine doonor.

Tuletage endale meelde neid inimesi, sõpru ja tuttavaid, kellega te kunagi käisite läbi, aga praegu enam mitte. Ma võin Teile garanteerida, et kusagil selles suhtes andis keegi rohkem kui teine pool, kuni need suhted jooksid liiva.

Minu ja minu naise elus on olnud juhuseid, kus me naisega investeerisime suhtlemisse, sõitsime külla, helistasime, aga vastuseks ei olnud mitte mingit reaktsiooni ning me lõpetasime selliste inimestega suhted, sest oli rikutud suhtlemise elutsükli printsiipi. Mina keeldub parasiitidesse investeerimast.

Sellepärast me hoolitseme ka oma eakate vanemate eest, sest nemad kunagi pühkisid meie peput ning hoolitsesid meie eest.

Mida inimene külvab, armsad, seda ta ka lõikab. Kui Sa tahad endale sõpru, siis ole ise tõeliselt sõbralik.

Ja kui nüüd väga ausalt ja otsekoheselt öelda- teate, miks inimesed ei taha teatud kristlastega üldse mitte mingit pistmist omada, sest need kristlased on tarbijad (parasiidid) ja nad söövad (tarbivad) enda ümbert kõik ära, sest nad ei ole üldse head inimesed.

Elu printsiip näeb ette, et meil on vaja investeerida oma finantse, aega, oma andekust ja võimeid, oma emotsioone sellesse, mis toidab meid, mis annab meile elu ning mis toob meile heaolu.
Näiteks paljud toituvad meie teenistusest, aga investeerivad hoopis muudesse kohtadesse, see on õudne, ja see ei puuduta ainult kogudust ja teenistusi.

Kujutage ette, et naine teeb oma mehele toidu, peseb tema pesu ja koristab tema järelt, aga mees investeerib oma armastust, emotsioone ja kõike muud hoopis muudesse asjadesse. Uskuge mind, kallid, selline asi ei saa kaua kesta.

Mis õigusega Sa igal pühapäeval toitud, tarbid ja tõmbad oma kasvamiseks, aga mitte kunagi midagi tagasi ei külva ega investeeri? Mis õigusega Sa mitte kunagi ei anna tagasi sellele, mis Sind toidab?

Minu pärast ei ole vaja muretseda, kus ma elan, millega sõidan, mida söön, ma olen Jumala poolt õnnistatud, sest ma olen andnud kogu oma elu Kristuse Ihu heaks. Ma lõikan pidevalt täpselt seda, mida ma olen külvanud. Kadestada pole vaja, lihtsalt hakka külvama ning ka Sul hakkavad õnnistused voolama.  See on elutsükli printsiip.

Ja ma räägin praegu nendele, kes kuulavad minu jutlust interneti teel, kui Transformation Center (Центр Трансформации)   ei toida Teid, ei arenda ega õnnista Teid, siis ärge külvake sellesse teenistusse. Aga kui Sa toitud siin, igal nädalal, pidevalt, kuust kuusse, aastast aastasse, miks Sa siis ikka veel ei investeeri siia?  Miks Sa ei hoolitse selle eest, mis Sind toidab? Usu mind, Sa ei pea meie heaks mitte midagi tegema, aga Sul on vaja anda Jumalale tagasi vajalik osa.

Täpselt samal moel on õige ka vastupidine. Miks Sa jätkad  selle teenistuse (pastori, koguduse) toetamist, õnnistamist ja sellesse teenistusse  investeerimist, mis juba ammu enam ei toida ega õnnista Sind. Praegusel hetkel on see kõige peamine põhjus, miks inimesed lahkuvad kusagilt teenistusest, sest neid ammu enam ei toideta ega õnnistata, vaid neid ainult kasutatakse ära, neid lihtsalt pügatakse.

Ja kui ausalt öelda, Sul ei ole mitte mingit õigust võtta sealt, kuhu Sa pole tagasi investeerinud. Sul on õigus võtta ainult sellisel mõõdul, mil mõõdul Sa oled ise valmis tagasi andma, see on elu tsükkel ja vaimne õnnistus. See käib nii vaimse kodu kui ka finantside kohta.

Mul on väga kahju nendest inimestest, kes hirmu tõttu kaotada midagi või väga madala enesehinnangu tõttu, on läinud odava väljamüügi teed ning on sidunud end millegagi, kus nad peavad ise kogu aeg välja andma, aga tagasi midagi ei saa.

Mul on tõesti Teist väga kahju, sest Te ise alahindate end sellisel määral, et Te lubate end ise teistel inimestel ära kasutada.

Tennist ei ole võimalik mängida, kui mulle ei lööda tagasi seda palli, mis ma olen välja löönud.

Mõtle ja analüüsi seda, millistes Sinu elusfäärides ei toimu investeerimist sel tasemel, kui toimub tarbimine!?

Kas Sa üritad mängida klaverit tasemel, millesse Sa pole panustanud? Saad ju aru küll, et kui Sa käid klaveritunnis ühe korra kuus, siis Sa ei saa mängida klaverit professionaalsel tasemel.

Kas Sa üritad mingilt teenistuselt saada rohkemat, kui Sa sellesse teenistusse investeerid?

Kas Sa üritad inimsuhetest saada midagi, mida Sa ise pole sinna panustanud?

Pea meeles seda printsiipi, et Sa pole võimeline tõeliselt hindama seda, kuhu Sa pole panustanud ja investeerinud ning tagajärjeks on see, et asi, mida Sa ei oska hinnata, sellest Sa jääd  alati ilma, Sa kaotad selle.

Tarkus on see, et Sa ei puutu sellesse, mida Sa ei suuda varustada! Vastasel juhul on Sinu elu ja suhted täis haavu ja auke.

Sul ei ole õigust siia ilma sünnitada last, kui Sa pole valmis temasse investeerima oma aega, finantse, emotsioone, hoolitsust jne.

Kui Sa loed 1 Moosese raamatut, kuidas Jumal kõik lõi, siis Ta lihtsalt ei loonud valgust, vett, maad, puid ja loomi, ei, Jumal pani toimima väga delikaatsed tsüklid ja kui inimene neisse vahele segab, Jumala loodud printsiipidesse ja tsüklitesse, siis maa läheb harmooniast välja ning midagi hakkab hukkuma ja välja surema.

Palun saage aru, minu armas vaimne perekond, Jumal ei ole loonud ainult neid füüsilises maailmas toimivaid tsükleid ja printsiipe, et maa peal asjad toimiks, Ta on loonud ka vaimsed printsiibid ja tsüklid, et me saaks tegutseda vaimsetes sfäärides nii, et ka vaimselt asjad toimiks, nii inimsuhetes kui muudel aladel.

Kui me tõesti tahame olla õnnistatud kõigil oma elualadel, siis on meie jaoks väga oluline õppida selgeks see väga tähtis vaimne printsiip, et meil tuleb alati toita seda, mis toidab meid. Meil tuleb alati investeerida sinna, kus investeeritakse meisse.

Jäta meelde see printsiip: Kõik see, mida Sa soovid hoida ja säilitada, sellesse tuleb Sul investeerida.


Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 15.07.2015



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar