laupäev, 5. aprill 2014

Paul Keith Davis:Uus periood- Kogudus on sisenemas Aktiivsuse ja Vaimse Vastasseisu Ajastusse.


Meie sõbra Bob Jonesi ja teiste võimsate pühade lahkumisega on kaasnenud väga selge sõnum muutustest ning täielikust transformatsioonist, mida Püha Vaim on kuulutamas. Kui Bob läks Isanda juurde, siis minu jaoks muutus väga elavaks Filiplastele 3: 20-21:

„Sest meie ühiskond ( kodakondsus) on taevas,  kust me ka ootame Isandat Jeesust Kristust kui Õnnistegijat ( Päästjat ), kes muudab täielikult meie alanduse ihu oma Auhiilguses väge mööda, millega Ta võib ka kõik muud asjad teha oma alamaks.“
 
Läbi üleloomuliku armu saavad paljud kogema, kuidas nende alanduse seisundis olevad ihud saavad täielikult muudetud Tema Auhiilguses,  kui avaldub Tema vägi. Selline jumalik edasiandmine saab puudutama paljusid, usun ma, sellel perioodil ja see kogemus muudab neid igaveseks. Paulusel oli vaieldamatult selline kogemus Damaskuse teel (Vaata Apostlite teod 9). Jaakobi radikaalne muutumine toimus Jabboki jõe ääres (Vaata 1 Mo. 32).

 

See saab olema nagu tulega ristimine, mis tabab neid, kes on end eraldanud ja valmistanud, et olla võimsalt võitud sellel otsustaval hetkel Koguduse ajaloos. Jumalal on väga selge strateegiline joonis, mis hakkab välja joonistuma Tema täiusliku plaani ja eesmärkide kohaselt selle ajastu tarvis. See on kaart Rahuvürsti juurde, millel on selged teeviidad terve teekonna jooksul, mis osutavad toimuvale protsessile.

 
Pilguheit koos väga selge arusaamisega
 
Teerist, kuhu me praegu oleme jõudnud, teeb meid väga valvsaks, et vabastatud saaks vaimsed voorused ja Taevalik vägi nende astjate elus, kes on läinud läbi treeningu- ja puhastusprotsessi selleks, et kvalifitseeruda kandmaks Tema autoriteedi kõrgemat dimensiooni.
 
Ingel, kes rääkis Taanieliga, osutab sellisele reaalsusele ning ajastusele:  
 
Aga ta ütles: „Mine, Taaniel, sest need sõnad jäävad saladusse ja pitseriga kinnipanduks kuni lõpuajani! Paljusid puhastatakse , tehakse valgeks ja sulatatakse , aga õelad teevad õelust ja ükski õel ei mõista seda; aga mõistlikud mõistavad küll!“ (Taanieli 12: 9-10)
 
Me läheneme praegu selle vaimse trepi astumiskivi valmimisele, mis viib meid lõpptulemusena Taevase Autrooni ette. Paljud kesksed kujud, kes on Jumala plaani kohaselt aidanud kaasa selle väga olulise astme valmimisele, on praegu saamas kätte oma Taevast autasu ning on üle minemas igavikku. Jumal rääkis meile sellest niimoodi:
 
„Need mehed ja naised on kantud oma autasu kättesaamise paika, et teised võiksid teha järgmise sammu ning astuda edasi kõrgemale sellel väga hinnalisel vundamendil, mida need pühendunud juhid on rajanud. Nii nagu Eelija oli prohvet kõrbes, nõnda rajab Jumal praegu Eliisasid, kes saavad olema prohvetid massidele.“
 
Jumala pühad, kes on läinud ära koju, on jätnud meile rikkaliku pärandi ning koos sellega ka vastutuse kanda Jumala tõrvikut kõrgematele tasemetele. Jumala võitud ei saa olema enam peidetud kõrbesse. Nad saavad avalikuks korporatiivselt laiadele ringkondadele rahvahulkade keskel. Uus põlvkond radikaalseid prohvetlikke hääli on välja ilmumas. Nad on kohtunud Taevaga ja nad kannavad värsket väljendust Jumala südamest.
 
Prohvet Eelija palvetas ja nägi rusikasuurust pilve Iisraeli horisondil. Nii võime meiegi praegu näha uut pilve vaimsel horisondil, mis toob endaga kaasa Taevase „valitsusaja“. Prohvetlikud palved, mis on tehtud Isandale, et Ta vabastaks valitsusliku juhtkonna, toovad nüüd vastuseid väga erakondsetel ja esiletungivatel viisidel!
 
Muutumine Aktiivseks

 

Kogudus on sisenemas aktiivsuse ja vaimse vastasseisu ajastusse. „Lõpuajastu päevi“ saab iseloomustama väga suur konflikt. Võitlus „valguse“ ja „pimeduse“ vahel eskaleerub ( suureneb) pidevalt. Me oleme sisenemas aega, mil esitletakse laiendatud ilmutusi Jumala Kuningriigist ning jagatakse tarkust Taevaliku vaimse majanduse põhimõtetest. Piibel  annab meile väga selgelt ette teada, et see lahing saab olema vägivaldne ning vaimselt verine.

Taeva Kuningriik saab tõesti kogema vägivaldsust  ning Jumala armee peab võtma selle jõuga. Nii nagu on prohveteeritud: „ Taeva Kuningriik on jõuliselt edenenud ning jõulised inimesed haaravad sellest kinni.“

 
Meie vastane ei anna meile mõjuvõimu siin maa peal üle vabatahtlikult  ning ilma vastuseisuta. Me peaksime mõistma seda reaalsust ning leppima sellega ning vastu võtma seda kui meie ajastu põlvkonna kutsumist.  
 
Meie Lunastus on ostetud ja kätte võidetud kõige vägivaldsemal moel. Meie Isanda veri valati väga jõhkral ning silmale mitte atraktiivsel viisil. Aga hoolimata sellest oli see jumaliku armastuse kõige suurejoonelisem demonstratsioon, mida iial on väljendatud.

 
Aabeli süütu veri hüüdis algusest peale hüvituse järgi kui prohvetlik hääl. Jeesus on uue ja parema lepingu vahemees: Tema veri räägib parematest asjadest kui Aabeli veri ( Vaata Heebrealastele 12: 24 ).
 
Praeguse põlvkonna eesmärk on võidukate pühadena (usklikena) siseneda „Kristuse tunnustamise täiusesse“. Seal on kutse „maitsta Jumala häid sõnu ja  tulevase maailmaajastu väge“ (Vaata Heebrealastele 6:5). Me oleme näinud vaid mõningaid eraldatud eesminejaid, kes on meile tutvustanud seda suurejoonelisemat viisi. Aga uus päev on käes! See jumalik Elu on Jeesuse veres: ja meie otsing on suunatud kõigehõlmavale Tema vere väe mõistmisele.

 
Liikumine Küpsusesse

 

Võit on juba saavutatud: nüüd on meie kord seda tunnustada. See protsess on hädavajalik meie vaimseks arenguks ning küpsemiseks, et me saaks Temas valitseda ja omada mõjuvõimu preestrite ja kuningatena. Isanda jaoks on see väga lihtne juurida välja iga kuri mõju, mis seisab meie tee peal ees. Aga ometi on Tema igatsus saavutada seda meie kaudu läbi võidukate lahingute seeria, mis viib meid vaimse küpsuseni.

Need saavad olema „vere ja tule“päevad. Tulevastel päevadel saab olema valdavaks Suurem Jumala Vere lunastava väe tunnustamine ning tulised konfliktid hea ja kurja vahel. Midagi väga tähelepanuväärset on üle kantud selle põlvkonna vaimsesse DNA-sse, kes kvalifitseeruvad kui võitjad ( raskuste ületajad) – nad on väga aktiivsed, et olla armukadedad Jumala järgi.

 

Isand on Sõjamees ja need, kes Temaga on liitunud, jagavad samu sõjalisi tunnuseid. Tema teenijad on tuleleegid ja ingellikud jõud, mis teevad meiega koostööd, on nagu tuuled, mis õhutavad üles seda tuld. See võidmine saab adresseerima ja esitama väga suure väljakutse  praegusele valdavale „leigele“ Lääne Koguduse seisundile.

 
Ärkavad Sõjamehed

 

Suured sõjamehed on praegusel tunnil ärkamas. Püha Vaim on ette valmistamas inimeste hulka, kes paljastavad vaimsed väravad ning avavad igavesed uksed, et Auhiilguse Kuningas saaks sisse astuda. Ta ilmutab ennast kui Imeline Sõjamees, kes on lahingutes tugev ja võimas. (Laul 24:7-8)
Väga olulise suurusega meelevald antakse sellele kambale, et juhtida neid  vaimse mõjuvõimu paika, millest  Jumala rahvas  on kui pärandist olnud nii edukalt lahti lõigatud ja paljaks röövitud.
Vastavalt  Laul 74: 14 : Sina purustasid Leviatani pead, Sina annad selle toiduks kõrbes elavatele inimestele.“
 
Jumalal on kavas otsida välja oma kallid annid ning astjad, kellele need usaldada. Paljud juhid, kes praegusel hetkel on  kurjuse teenrid, saavad olema valguse ja õigsuse anumad. See on tõde nii loomulikul kui vaimsel areenil. Jumal on võimeline!

 
Puhastus Minevikust

 

Viimased kaks aastakümmet olen ma olnud väga huvitatud sellest, et mõista kaasaja ärkamisi ja positiivseid asju, mis on korda saadetud ning samuti huvitun ma sellest, et mõista ka läbikukkumisi ja vigu. Praeguse põlvkonna üks mandaate on tagasi saada ja taastada Kogudusele kaotatud pärand. Paljud eesminejad ja pioneerid on kätte saanud tunnistuse Jumalalt ning rajanud vaimset teed, mis on jätnud kustumatu jälje nende põlvkonnale ning nad mõistsid neid kõrgeid paiku Jumalas.

 
Hiljuti ma jagasin neid suuri asju, mida Isand oli mulle prohvetlikult näidanud, mida Tema saab tegema viimastel päevadel oma küpsete poegade ja oma kortsudeta Pruudi kaudu. Ja siis keegi küsis. „ Kuidas need asjad saavad sündida? Need tunduvad nii meeletud!“  Kui ma pärisin Isandalt aru selle kohta, siis vastus tuli väga intensiivselt ja vastuvaidlemist mittesallivalt, öeldes: Ütle neile: "Vägi on Veres. Ütle neile: Seal saab olema täielik Minu Vere vastu võtmine (  tunnustamine, omastamine) enne kui tuleb lõpp. "
 
Ilma Vere valamiseta ei ole pattude andeksandmist ega lõpuajastu lunastuse plaani ( Heebrealastele 9: 22 ) See volikiri viiakse nelja maailma nurka. Jumal on valmis alla laadima, oma valitsuse läbi, sõnumeid, mis õpetavad ja jutlustavad Kolgata Ristist täiesti uuel, läbinisti võimsal ja tähendusrikkal moel.
 
Kristuse Ihu on vaevalt puudutanud Risti suuri lunastavaid tõdesid; need tõed valmistavad Pruudi ette kohtumiseks oma Peigmehega. Entusiastlikud jutlused Kristuse valatud Verest saavad taaskord haarama Kogudust, nii nagu oli kunagi läbi suurte äratajate nagu John Wesley ja George Whitefield.

 
Äratajate Uus Laine

 

Ma olin just hiljuti New Londonis, Connecticutis ja jutlustasin samast kantslist, kus kunagi George Whitefield deklareeris Suurest Ärkamisest 1740.aastal. Seal oli võimalik tunda seda pärandi rikkust ja Jumala igatsust vabastada meie põlvkonna keskele  taaskord uus äratajate laine.

 
Samamoodi nagu siis, saavad pastorid ja õpetajad avastama kogetavat võidmist sõnumite peal, mis rõhutavad Isanda ohvrit ja kõrget lunastuse hinda. Isand on just praegu liginemas „ avatud“ lunastuse raamatuga Tema käes. Meid on kutsutud „seda sööma“ ja prohveteerima Kuningriigi suuri saladusi igale rahvale, keelele ja inimesele. (Ilmutuse 10: 8-10)
 
Nagu tuleb välja kõikides sõdadest, nii on vabadusel ja vaba olemisel hind. Ja see reaalsus saab tõelisuseks nendele, kes on nõus kokku arvestama  hinda ning  on nõus vabatahtlikut seda ka maksma. Me maksame hinna läbi selle, et me lubame Pühal Vaimul meid puhastada, et me võiks sügavalt tunda Kristust, Tema ülestõusmise väge ning Tema kannatamise osadust. Jeesuse Kristuse Veres on vägi.

 
tõlkinud Jana Naudi 05.04.2014

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar