laupäev, 17. mai 2014

Bonnie Jones: Hoiatus: Ärge Jääge Paadist Maha!


 Ma nägin nägemuses väikest  purjepaati kuuvalguses sädeleval veel keset ööd: See oli valmis eemalduma kaldast. Sel ajal, kui teised läksid paati, hakkas üks naine jooksma eemale, tagasi oma lõpetamata asjade juurde. Inimesed hüüdsid talle järgi hoiatades: „Paat lahkub kohe nüüd!“ Aga naine jätkas oma teed, samal ajal kui paat eemaldus kaldast.

 Äkitselt naine pöördus ja hakkas palavikuliselt jooksma tagasi vee äärde, aga oli juba liiga hilja. Ta jäi paadist maha. Paadis olijatel puudusid aerud ja nad ei saanud pöörduda tagasi naise juurde. Ta vaatas lootusetult kaldal, kui teised kuuvalguses triivisid eemale.
Ja siis ma kuulsin Isandat ütlemas: „Valmis või mitte, siit ma tulen! Need, kes otsivad hoolikalt Isandat, saavad selle paadi peale, mis on juhitud Püha Vaimu tuule poolt!“
Sellel päeval Usk tõstab meid nii nagu Tõe Vaim ehk Püha Vaim juhib meid. Me ei saa enam järgida oma agendasid, tegutsemismustreid ja valemeid; Meil tuleb täielikult sõltuda sellest, kuidas Püha Vaim meid juhib.
Ma usun, et see naine esindab Kristlasi, kes tõesti armastavad Isandat, aga ometi jäävad nad lihameelseteks. Nad jätkavad oma loomulike meelte poolt juhitud olemist, selle asemel, et saada enesele vaimne meelelaad. Seetõttu nad igatsevad ikka veel toita oma liha, ja kui siis Isand esitab kutse, siis nende meelsus on alati kõigepealt kanda hoolt oma loomulike asjade eest, selle asemel, et teha Isa tahet.
Meie Südametest
Just praegu toimub meie südamete testimine ja tulemus sõltub täielikult  meie otsustest.  Jumal mitte kunagi ei vägivallatse meie vaba tahte kallal ja meil tuleb elada nende tagajärgedega, mida toovad kaasa meie otsused. Kas me järgime Teda või meie teekond kujuneb  vastavalt meie endi lihalikele igatsustele?
Kui Eelija leidis Eliisa, ja viskas tema üle oma mantli, siis Eliisa esimene reageering oli see, et pöörduda tagasi ja jätta hüvasti oma vanematega, ja alles siis järgida Eelijat (Vaata 1Ku. 19:20) Eliisa tegutses lihalikus sfääris, olles juhitud oma loomulike meelte poolt. Ja olled hea poeg, oli tema esimene reageering austada oma vanemaid ja öelda neile, et ta lahkub, et järgida Jumala sulast, kes teda hakkab treenima. Eliisal nagu sellel naiselgi nägemuses, oli vaja otsus vastu võtta. Eelija tegi Eliisale testi, täpselt nii, nagu meiegi oleme täna testitud.
Kas Sa järgid Mind või Sa lähed oma lihalike igatsuste järgi?
Siis Eelija läks sealt ära ning leidis Eliisa, Saafati poja, kes oli kündmas; ta ees käis kaksteistkümmend härjapaari ja ta ise oli kaheteistkümnendaga. Eelija lähenes talle ning viskas oma mantli tema üle. Eliisa jättis veised ning jooksis Eelija juurde ning ütles: „Lase mul hüvastijätuks suud anda oma vanematele ning siis ma järgin Sind!“ Ja Eelija (testides Eliisat) ütles talle:“ Mine, aga otsusta ära  selle kohta, mida mina Sinule tegin.“ Ja Eliisa läks tema juurest ära. Siis võttis Eliisa veisepaari ning tappis need; keetis liha ning andis rahvale, ja nad sõid. Siis ta tõusis ja järgis Eelijat ning teenis teda (1 Ku. 19:19-21 Laiendatud tõlge)
Eelija kuulis otse Jumalalt. Aga Jumal ei olnud ei tuules, maavärinas ega tules. Jumal oli vaikses, tasases hääles. Tänasel päeval on Jumal sirutamas oma kätt teist korda, et anda Taaveti võtmed oma õigete kätte, nende kätte, kes on järginud Isa Tões ja Vaimus. Nad on jätnud kõik teised asjad Jeesuse Kristuse Risti teenimise pärast
   Leegitsev Mõõk.
Me jõuame ajaloos paika, mille kohta on kirjutatud, et Jumal kirjutab üle kõik selle, mida inimesed on teinud omaenese tahte läbi. Jumal on läkitamas välja oma Tõelisi Prohveteid, kelle huulilt lähtuvad sõnad otsekui tulise mõõgana, kes põhjustavad  eraldumise.  See on Tema algatatud eraldamine, mis võidab vale, sest alati võidutseb Tõde vale üle. See esialgu ei tundu nii, aga vaata, kuidas Jumal alustab oma tasast tööd ja kuidas Ta toob oma juurdekasvu maailma rahvaste hulgas. Ta on tulemas nendel päevadel esile oma Väes ja me peame olema valmis tegutsema kiirelt. Pole olemas mitte ühtegi takistust meie elus, mida Jumal ei suudaks ületada ega eemaldada.
Juuda kiri  annab meile hoiatuse valeõpetajate kohta, kes hiilivad sisse märkamatult, et pöörata Jumala arm  lihahimuks ning seda kõike selleks, et  öelda lahti Isandast (Vaata Juuda kirjas salm 4) Need on unistajad, kes rüvetavad liha, hakkavad vastu autoriteedile ning räägivad halba absoluutselt kõigest, millest nad aru ei saa, sest nad ei mõista ega saa aru Sõna kuulutajatest. Nad pole kunagi rajanud oma elus isiklikku suhet Isandaga ja seetõttu nad tegutsevad alati lihas. Ja kuna neil puudub isiklik suhe Jumalaga ja puudub ka igatsus tunda sügavalt Tema tahet, siis nad rikuvad ennast paheliselt. Nad hülgavad Jumalikud põhimõtted ning taganevad usust ning seetõttu panevad paljusid komistama. ( Vaata 8-10 salmid)
 Häda neile! Sest nad on läinud Kaini teed ning nad  on langenud Bileami pettusesse tasu eest ning Korahi kombel lähevad hukka oma vastuhakus. (Juuda 11)
 
Meile on antud siin salmis kolm näidet ning ma usun, et see on arenevas ja progresseeruvas tähenduses. Inimene alustab vihkamisega oma südames, mis juhib teda kadedusse ja ahnusesse ning aja jooksul, kui ta küpseb kurjas loomuses, siis see jõuab välja mässumeelsuseni. Mässumeelsus on nõiduse patt ( Vaata 1 Saamueli 15:23) ja Jumal paneb sellistele vastu, kes tegelevad mässumeelsusega ja tõrkusega.
 
Kaini Tegutsemisviis:  Kaini südames oli vaenulikkus ja vimm. See oli sügavale juurdunud vihkamine oma venna suhtes, mis aja möödudes põhjustas selle, et Kain tappis Aabeli. Kaini vihkamine ja kadedus Aabeli suhtes oli suurem kui tema armastus Jumala vastu.  Ta pidi tegema väga konkreetse valiku. Tema valis rahuldada oma liha, selle asemel, et järgida Jumala südant ning valitseda lihalike himude üle. Kain ei olnud eales oma elus rajanud isiklikku suhet Taevase Isaga. (Ma usun isiklikult, et Aabel oli seda teinud). Seetõttu Jumal ka põlgas ära Kaini ohvrianni.
 Kui sa head teed, kas Sa pole siis mitte vastu võetud ning Sinu pilk on tõstetud üles? Aga kui Sa head ei tee, siis luurab patt ukse ees ning himustab Sind vallutada. Kuid Sina  pead  tema üle valitsema!   (1Moosese 4:7)
Bileami Pettus Tasu Pärast :  Bileam oli posija, kes segas tõde valeõpetusega. Tema pettus oli tema ahnus ning saamahimu, sest talle tasuti nii rikkalikult selle eest, et ta neaks Iisraeli rahvast. Jumala viha süttis tema vastu põlema, kui ta oli sõnakuulmatu ning siis ta seisis vastu ka Jumala inglile kolm korda. Siis Bileam parandas meelt ning andis edasi Isanda sõna ning keeldus needmast Israeli rahvast (Vaata 4 Moosese 22-23 peatükid)
 Korahi Mässumeelsus: Korah põlgas ära tõelised juhid ning seetõttu põhjustas paljude hukkumise. Ta oli üks kõige jõukamaid Leviidi juhtidest ning Moosese ja Aaroni sugulane. Ta oli kade ning tundis, et temast kui juhist vaadatakse mööda; ning seetõttu ta kogus kokku 250 juhti, kellega koos hakata vastu Moosesele ja Aaronile. See vihastas Jumalat ning Ta eraldas püha rüvedast. Ta tegi midagi täiesti uut (Vaata 4 Moosese 16:30-32) ja maa avanes ning neelas alla kõik selle kamba koos nende perekondadega- ning tuli neelas ülejäänud 250 meest (Vaata 4 Mooses 16).
 Aja Ristteed.
Kristuse Ihu on jõudnud ajas ristteele, otsustavasse hetke oma taevasel teekonnal Isandaga. Igaüks peab enda jaoks ära otsustama, mis teed ja kuhu suunas ta edasi läheb. Osad tahavad pöörduda tagasi, sest nad kardavad ees ootavat teadmatust, aga teised jätkavad usus.  Jumal kohtub nendega eelolevas väga lähedaselt ning nad liiguvad uude dimensiooni Temaga. Need, kes otsustavad jätkata usus,  peavad olema otsekui kosmose lendurid ning avastama läbisõitmata Vaimu jõgesid
Isand tuleb järgi Oma Pruudile, kes on ilma kortsu ja plekita. Pruut on kannatada saanud ning armiline paljude lahingute tõttu, milles ta on kahju kannatanud, aga ta saab olema austamisväärne kui ta ülistab Teda, Oma Peigmeest. Maailm on seadnud end enesehävituslikule teele ning päev-päevalt  ta liguneb omaenese kõntsas ja roppuses. Aga Tema Pruut saab eraldatud ning Auhiilgus saab olema tunnistuseks, et ta paistab välja kõige muu keskel.
Ära palun jää paadist maha. Astu välja usus ning järgi Jumalat kogu oma südamest. Lase Temal olla  Meister ja Juht, kes roolib Sind läbi veel avastamata vete Püha Vaimu tuules, Tõe Vaimus ning  ole tunnistuseks uutest dimensioonidest Temas. Lihtsalt julge Uskuda!
 Bonnie Jones
The Prophetic Ministry of Bob and Bonnie Jones

Website: bobjones.org
 tõlkinud Jana Naudi 17.05.2014

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar