esmaspäev, 30. juuni 2014

KOLOSLASTELE 3:12- 19, 23 (The Passion Translation)


 

12. Jumal armastab Teid alati ja väga sügavalt! Nii et kandke siis Jumala vooruste rüüd, sest te olete jumalikult valitud olema pühad. Olge armulised, kui te taotlete, et teisi inimesi mõista ja nendest aru saada, ja olge kaastundlikud, näidates headust kõigi vastu. Olge leebed ja alandlikud, ilma solvumiseta, kui te olete kannatlikud teiste suhtes. 13.Usu perekonnas taluge teiste nõrkusi, andes üksteisele andeks samal viisil, nagu Jeesus Kristus on väga suursuguselt teile andeks andnud. Kui te leiate kellegi juures vea, siis andke talle niisamuti andestuse kingitus.

14. Sest Armastus on ülim ja see peab voolama läbi iga eelnimetatud vooruse.  Armastus on tõelise küpsuse tunnus.

15. Olgu Su süda alati juhitud rahu poolt, mis voolab Jumala Võitu läbi, kes on Sind kutsunud rahus olema üks osa Tema Ihust. Ja olge alati tänulikud , andes ülevoolavalt tänu eluühenduse eest Kristusega.

 
16.Sest siis Jumala Sõna Ilmingud elavad Teis rikkalikult , ujutades Teid üle kõige tarkusega. Õpetage teineteist Kirjakohtadega, nii nagu Te juhendage üksteist ka Lauludega ja pidulike kiituslauludega ja prohvetlike lauludega, mida Vaim on Teile spontaanselt andnud.  Ja kui Armu allikas pulbitseb ülevoolavalt Teie sees, siis laulge Jumalale kogu oma südamest!

17. Iga tegevus Teie elus ja iga sõna, mis lähtub Teie suust, olgu läbiligunenud meie Isanda Jeesuse Kristuse, Jumala Võitu, ilust. Ja tooge jätkuvalt ja püsivalt kiitust Jumalale, Meie isale, selle eest, mida Kristus on Teie heaks teinud!

18. Iga abielunaine olgu  toetav ja abistav ning õrnuses pühendunud ja andunud oma mehele, sest see on imeilus illustratsioon (näide) meie pühendumisest Kristusele.

19. Iga abielumees olgu ülevoolavalt täis kalliks pidavat (hellitavat) ja sügavalt kiindunud armastust oma naise suhtes. Ja ära ole eales naise suhtes tundetu või kibe.

 
23. Pane kogu oma süda ja hing igasse oma tegevusse, kui Sa teed kõike  Isandale, Jeesusele Kristusele,  ja mitte lihtsalt kui teistele inimestele.
 
tõlkinud Jana Naudi 30.06.2014
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar