teisipäev, 13. jaanuar 2015

James Goll “Jumala Naised, Aeg On Tõusta!”


 

 
Aeg on Jumala naistel tõusta!

 
Inglise keelest tõlgituna Ko. 5: 2:

“Kui Iisraeli juhid lähevad ees, kui inimesed on vabatahtlikult valmis lahinguks, siis õnnista Isandat!”

 
Eesti keeles:

“Et lakad lehvisid Iisraelis, et rahvas oli võitlusvalmis, selle eest kiitke Jehoovat!”

Deboora (Tõelise vabastaja) lugu, mis on leitav Piibli lehekülgedelt, on päris ere ja tähelepanuväärne. (Kohtumõistjate raamatu 4. Ja 5. Peatükk). Minul kui mehel ja vaimsel liidril, on midagi Teile, võimsad Jumala naised, öelda! Me ei saa meestena endale lubada seda, et Te oleksite “väiksed kartlikud naisterahvad” omaenese silmis. Aeg on käes, et tõusta! Me vajame Teid!

Teil, naised, on vaja tõusta vana aja Deboora eeskujul ja võtta üles oma sõdalase mantel just selle aja tarvis, mis praegu on kätte jõudnud. Tänasel päeval, üle kogu maailma on igal pool tagahoovides tõusmas raevutsevate vaenlaste gängid, ohustades ühiskonda igal erineval viisil. Minu  lahkunud abikaasa, Michal Ann Goll ja mina rajasime “Women on the Frontlines” (Eesliini Naised) kokkutulemiste liikumise. Oma raamatus “Eesliini naised- kutse Julgustuseks” mõtestab ta lahti trompetite kutse, millele tänaselgi päeval on vaja vastata.

Me elame ajastul, mil on hädasti vaja kangelasi. Mõtle sellele. Kellele me käesoleval ajal saame vaadata kui kangelastele? Kindlasti on olemas mõned, aga üldjuhul on neid väga raske leida.

Prohvet Jesaja rääkis sellest, et kui üks rahvas satub kohtumõistmise alla, siis Jumal võtab rahvalt ära targad juhid- kangelased, võitlejad, kohtunikud, prohvetid, kogukonna vanemad jne. (vaata Jesaja 3: 1- 4) Aga taastusajal Jumal taastab kogu Maa. Me oleme praegu sisenemas taastuse aega ja Jumal kutsub meid saama kangelasteks.

“Ta valmistab meid selle aja jaoks ette, kui maailm hakkab hüüdma selliste juhtide järele, kes on ühenduses Jumala südame ja mõistusega.”( Michal Ann Goll “Women on the Frontlines”1999)

On aeg tõusta ja kanda Deboora sarnast südant ja võidmist! Aga et olla selleks võimeline, pead Sa hoidma oma südame lähedal õpetust prohveti raamatust – Sakarja 7: 9-10:

“Nõnda räägib Vägede Jehoova ja ütleb: “Mõistke tõsist kohut, osutage heldust ja halastust igaüks oma vennale! Ärge tehke liiga lesknaisele, ja vaeslapsele, võõrale ja viletsale, ja ärge kavatsege südames üksteisele kurja!”

Kes oli Deboora? Ta oli prohvet, kohtumõistja, naine, sõdalane( võitleja, sõdur) ja oma Jumala ja Ainsa Kuninga ülistaja. Deboora tõi tervenemist, vabastust ja taastust oma maale. Ta muutis kohtusüsteemi ning ta taastas kaubanduse ja müügitegevuse oma rahva keskel. Deboora ja Baarak ühinesid karmis lahingus Siisera vastu ja võitsid!

Aeg on kätte jõudnud selleks, et mehed ja naised tuleksid kokku ning ühineksid sel viisil, et nad loovad tõelise liidrite ühenduse ja toovad õiglust maale nagu Deboora ja Baarak seda tegid! Mina mehena ja vaimse juhina globaalses palve ja prohvetlikus liikumises, ütlen Teile, Naised: “Tõuske! Aeg on käes! Võtke end kokku! Laske Käia! Me suudame teha sama nagu Deboora tegi! Muutke ühiskonda enda ümber! Muutke kohtuotsuseid! Tooge ärkamist ja taastust oma maale. Ja pidage meeles alati seda, et koos Jeesusega oleme me Võrratu ja Edukas meeskond!
 
tõlkinud Jana Naudi 13.01.2015

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar