kolmapäev, 7. jaanuar 2015

RICK JOYNER "SÕNA 2015.AASTA JAOKS: "KUIDAS SA VALMISTAD TEED ETTE ISANDALE?"


 

 

Iga Uue Aasta alguses me ütleme „head aega“ eelmisele aastale suhtumisega „saime lahti sellest!“ Igal aastal on omad katsumused, aga mõne aasta möödudes me mäletame siiski vaid häid asju.

Üks asi, mille üle me võime kindlalt rõõmutseda, on see, et Isand on otsustanud unustada kõik meie üles tunnistatud patud ning Ta mäletab ainult head, mida me oleme teinud. Kui me tahame olla üks Temaga, siis meilgi tuleb unustada oma patud ja eksimused ning mäletada ainult häid asju.


See ei ole eksiarvamus või soov mitte õppida oma vigadest. Me mäletame head, sest meid ei ole kutsutud olema eksimuste-keskseteks inimesteks. Meid on kutsutud minema „aust ausse“ (vaata II Korintlastele 3:18). Kui me vaatame usu silmadega, siis vaadates tagasi me näeme vaid Jumala au.

„Aga me kõik, kes katmatu palgega vaatleme Isanda auhiilgust otsegu peeglis, muutume samasuguseks kujuks aust ausse nagu  Isanda Vaimust.“

Nüüd on täpselt õige aeg võtta kätte ning panna kirja 10 parimat asja, mis 2014. aastal juhtus Su elus ning tänada Isandat nende asjade eest! Kui Sa hakkad neid asju kirja panema, siis on väga tõenäoline, et Sa leiad rohkem kui kümme asja. Tegelikult on nii, et kui me tõesti käime valguses, siis on seda nimekirja lausa võimatu lõpetada, sest meil on lihtsalt nii palju, mille eest olla tänulik. Kõik see aitab meil tõeliselt siseneda 2015.aastasse, sest me siseneme Tema väravaist tänuga.

2015.aastast peaks kujunema meie elu läbi aegade parim aasta. Iga aasta peaks tulema parem kui eelmine.  Õpetussõnad 4: 18 ütleb: „Aga õigete rada on otsegu valgusepaistus, mis muutub üha selgemaks, kuni päev on saabunud!“ See tähendab seda, et kui me oleme õigel rajal, siis meie elud peaksid muutuma järjest selgemaks ja säravamaks. Kui see pole nii, siis meil on vaja minna tagasi sinna, kus me panime mööda ning tulla tagasi õigele rajale.

See ei tähenda seda, et uus aasta tuleb ilma väljakutseteta. Uue aasta väljakutsed võivad tulla isegi suuremad kui eelnevate aastate omad, aga kõik need olukorrad on suurepärased võimalused selleks, et näha suuremaid võite, mis eales on olnud, sest Tema alati „juhib meid võidukatesse triumfidesse Kristuses“(vaata II Korintlastele 2:14) ja „Aga me teame, et neile, kes Jumalat armastavad, kõik ühtlasi heaks tuleb, neile, kes Tema kavatsuse järele on kutsutud!“(vaata  Roomlastele 8:28). See on Jumala Sõna, mis ei saa läbi kukkuda, nii et kuidas me saame liikuda edasi tulevikku ilma usu ja ootuseta?
Kuidas Sa Valmistad Isanda Jaoks Teed Ette?

Väga suureks abiks on ka see, kui Sa lähed ajas tagasi ja paned tähele, millised olid Sinu 2014.aasta suurimad väljakutsed ning registreerid ära selle, millised olid tulemused.  Mõned neist väljakutsetest ei ole ehk veel lõpptulemuseni jõudnud, aga üks asi on kindel, kui Sa oled väljakutsetele õigesti lähenenud, siis selle tõttu oled Sa muutunud; ja Jakoobus kirjutab selle kohta, et see on juba rohkem väärt kui kuld ja hõbe. Jumal on palju enam huvitatud sellest, kuidas meie muutume ja mitte niivõrd sellest, mida me oleme teinud.  Mil määral Sa muutusid 2014.aastal?

Kui üks aasta on tiksunud lähemale ajastute lõpule, siis see tähendab ka seda, et me oleme üks aasta lähemal inimajaloo ühe kõige suurema sündmuseni- Lõpuajastu lõikuseni, kus Kuningriigi Evangeeliumi kuulutatakse kogu maailmale. Kuidas Sina võtad osa ettevalmistusest, et rajada teed Isandale? Sinul on selles osa, vastasel juhul Sind enam ei oleks siin maa peal.

Kõige selle keskel, mis toimub Sinu isiklikus elus, pea meeles seda, et kui me otsime esiti Jumala Kuningriiki, siis Isand on tõotanud, et Ta kannab kõige eest hoolt, mis meid puudutab.  Alanud aastal tehkem see kindel otsus otsida Teda ja Tema Kuningriiki enam, kui me oleme seda teinud eales varem, ning sel juhul tuleb ka alanud aastast suurim ja võimsaim aasta, mis meil on olnud.
 
tõlkinud Jana Naudi 07.01.2015

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar