laupäev, 21. märts 2015

Georgian Banov –Atmosfääridest.


 



 

Viimasel ajal olen ma palvetanud vaimsete atmosfääride pärast. Me liigume oma igapäevases elus pidevalt ühest atmosfäärist välja ja teisest sisse. Kui ma siis palvetasin nende erinevate vaimsete atmosfääride pärast, mida mina oma reisidel kohtan, siis hakkasin ma mõtisklema Joosepist.
 
Kui me vaatleme Joosepi elu, siis tundub, et ta ei olnud mõjutatud oma teel nendest erinevatest atmosfääridest enda ümber.
 
Kujutle neid rusuvaid atmosfääre, mida tal tuli oma teekonnal kohata. Reetmise ja viha tunded sel ajal, kui ta istus augus, ja seda kõike tema enda vendade käe läbi. Kujutle neid hirmu ja häbi tundeid, mida ta pidi kogema, kui needsamad vennad müüsid ta orjaks.
 
Või vaata sellele muutusele, mis toimus Potifari majas. Joosep oli ori, ja mitte lihtsalt üks tavaline ori, vaid UUS ori, see tähendas majapidamises kõige madalamal positsioonil olemist, aga peale lühikest ajaperioodi sai ta ülevaatajaks kogu majapidamises.
 
Ja ka vanglas muutis Joosep kiiresti kogu atmosfääri ning temale anti vastutus paigas, mis oleks pidanud olema tema hinguselemineku koht.
 
Ja nüüd kujutle seda kapitaalset muutust, mis toimus kogu Egiptuses, kui vaarao sai aru, et Joosep on Jumala mees, ning pani oma sõrmuse Joosepi sõrme, andes talle valitsemisõiguse üle kogu rahva.
 
Joosep üksnes ei valitsenud seda rahvast, vaid lausa päästis selle rahva.
 
Tundub, et Joosep ei olnud üldse mõjutatud sellest rusuvast vaimsest atmosfäärist, kuhu ta sattus, sest tal oli liiga palju tegemist sellega, et seda atmosfääri hoopis muuta!
 
Joosep, hoolimata oma rasketest olukordadest, ei olnud selline mees, kes oleks lasknud end kõigutada nendest vaimsetest atmosfääridest, kuhu ta sattus. Ta oli mees, kes elas ja käis Jumala soosingus ja väes! Joosep on võrdpilt ja eeltähendus meie eludest, mida me avastame, kui me oleme Kristuses! Me oleme uued loodud, meie vana inimene oma vanade atmosfääridega on surnud! Me pole enam selle maailma vaimsete atmosfääride orjad, vaid tegelikkuses on Isand meid võidnud mitte ainult saama läbimurdeid nendes atmosfäärides, vaid Ta on meid  kutsutud lausa neid vaimseid atmosfääre hävitama! Meid on kutsutud tooma esile uut atmosfääri, andma maad KÕIGE KÕRGEMA atmosfäärile!
 
Miks me muretseme, kui maailm meie ümber surub peale? Meid ei ole loodud muretsema, meid on loodud ülistama! Aeg on käes, et pöörata oma silmad Isanda peale ja kiita Teda! Sul ei ole võimalik olla üheaegselt täis muret ja ülistust, nii et tõsta oma hääl ja tee seda RÕÕMUGA!
 
SINU LUNASTAJA ELAB!
 
Ükskõik, kus Sa asud, ükskõik, mida Sa teed, peatu just nüüd ning ütle oma hingele: „RÕÕMUTSE!“ Seisa kindlalt sellel teadmise vundamendil, kes on Sinu Isa! Sa ei ole ori, Sa oled VABA!
 
OLE VABA!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tõlkinud Jana Naudi 21.03.2015 
.
 
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar