pühapäev, 12. aprill 2015

Jo Ellen Stevens „Ülemineku Perioodist Õigesse Positsiooni“


 

 

Jesaja 43:18-19

Ärge tuletage meelde endisi asju ja ärge pange tähele, mis muiste on sündinud! Vaata, Mina teen hoopis uut: see juba tärkab, kas te ei märka? Ma teen kõrbegi tee, tühjale maale jõed!

Fookus

Kui Sa oled läbi minemas ülemineku perioodist, siis on Sul vaja fokuseeruda suuremale pildile. Kui Sa ei mõista seda, et Jumalal on plaan Sinu elu jaoks ja et Ta armastab Sind ning et Jumal on viimas Sind kõrgemasse kohta Temaga, siis vaenlane saab olla edukas Sinu elus, pannes Sind kahtlema Jumala armastuses, varustuses ja tervenemises, mis kõik kuuluvad Sulle sellel ajaperioodil. Kahtlused ja hirm on ainus viis, kuidas saatan saab võita. Tundes Jumala armastust läbi palveaja, paastumise ning läbi selle, et Sa fokuseerid Tema plaanile, see kõik viib Sind sellest ülemineku perioodist läbi, sest see kõik toob Sulle rõõmu, mis on Sinu tugevus!

Täiesti Uus Tase Ülenduses

Samuti võid Sa tähele panna seda, et kui Sa oled üleminekuperioodis, siis vaenlane püüab Sulle meelde tuletada seda, kes Sa olid vanadel headel aegadel. See on hetk, kus me üritame minna tagasi, nagu tegi seda Loti naine ja nagu tegid Iisraeli lapsed, kui nad tulid välja Egiptusest. Meil ei tasu mõelda vanade aegade headele, halbadele või inetutele asjadele, nagu Isand mind juhendas ühel väga raskel üleminekuperioodil. Jumal ei taha teha seda, mida Ta tegi siis- möödunud ajal minevikus! Ta on toonud Sind välja, et viia Sind täiesti uude paika! Praegune üleminekuperiood on täiesti ainulaadne kogemus, mida Sa varem pole kogenud!

 

Üleminekuperioodist läbi minnes, nagu Jeesus läks alates ristimisest Jordani jões, kui Ta oli Püha Vaimu läbi tõmmatud kõrbesse, tuleb silmas pidada seda, et see on väga haavatav ajajärk. See on aeg, et palvetada ja paastuda ning ehitada end üles Jumala Sõnas, et kui siis vaenlane tuleb, et öelda: „ Kas Jumal tõesti ütles….?“, siis on Sul vajalik laskemoon, et sellel testimise ajal teha kahjutuks iga vaenlase toodud kiusatus.

Näed seda, et sellel üleminekuperioodil Jumal lubab ja isegi tõmbab Sind testidesse, et me siis asetuks kõrgemale tasemele Temas; aga vaenlane püüab samal ajal Sind nendes testides panna  Jumalast lahti laskma ning minema läbi valedest ustest- see aga lükkab meie saatuse esiletulemise edasi. Olen seal olnud ja kõige seda läbi elanud. Nii et meil tuleb sellel ajaperioodil valvata ja palvetada ning rääkida ainult Jumala Sõna!

Ära Ole Vihane Muutuste Agentide Peale!

Vaenlane püüab ka seda esile tuua, et Sa oleksid sellel üleminekuperioodil vihane muutuste agentide peale. Kas Sa mäletad Joosepi vendasid? Üleminekuperiood on aeg, mil kadeduse vaim tõuseb Sinu vastu, sest see vaim teab, kuhu Sa oled minemas ning tahab selle võidmise Sinus ära tappa! Need inimesed on tihtilugu isikud, keda me armastame ja austame, nad võivad olla isegi juhid. Aga kui me keeldume vihast nende suhtes, kes tahtsid meile halba, siis me tuleme sellest üleminekuperioodist välja nii, nagu Jeesus tuli oma kõrbekogemusest –„Vaimu väes“!

Nii et autoriteetide austamine on väga oluline faktor sellel ajajärgul, sest just nemad võivad olla saadetud Su ellu selleks, et Sa jõuaks oma saatuse paika. Mäletad seda, et Taaveti elus oli Saul, kes aitas teda koopast paleesse. Alati on olemas Sinu elus see Saul, kes „lükkab“ Sind Sinu saatuse suunas!

Nii et pane end valmis, kui Sa oled raskes üleminekuperioodis, et  Sind asetatakse õige varsti just „selle määratud aja tarvis“! Laienda sellel ajaperioodil oma mõtlemist, et Sa oleksid võimeline sügavuti mõistma seda, et Jumalal on peale seda muutuste aega  plaan ja suuremad eesmärgid Sinu jaoks!! Jumal ei ole vihane Sinu peale- Sa oled lihtsalt läbi minemas üleminekuperioodist!

Luuka 4:13-15

Ja kui kurat kõik kiusamise oli lõpetanud, läks ta temast eemale mõneks ajaks. Ja Jeesus läks tagasi Vaimu väes Galileasse; ja kuuldus temast levis kogu ümberkaudsele maale. Ja ta õpetas nende kogudusekodades , ja kõik andsid temale au.

1Moosese 50:20

Te mõtlesite küll mu vastu kurja, aga Jumal pööras selle heaks, et teha, mis tänasel päeval ongi tehtud : hoida palju rahvast elus.

      Tõuse ja sära!

 

Tõlkinud Jana Naudi 12.04.2015

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar