reede, 15. mai 2015

Dutch Sheets „Valitsuslik Autoriteet ja Kuninglik Eestpalve“


 
Tõlkija ja täienduste tegija eessõna:
Dutch Sheets keskendub oma õpetuslikus artiklis paljudes oma näidetes Ameerikale, aga ma usun väga veendunult, et need Piibellikud printsiibid , mis autor välja toob, kehtivad absoluutselt igas maailma nurgas, kus Jumala poolt esitatud kutsele vastatakse jaatavalt ning võetakse vastu oma Kuninglik Eestpalvetaja roll ning hakatakse kasutama Valitsusliku Autoriteedi võtmeid NII NAGU PÜHA VAIM ANNAB SEDA TEHA!
Sellepärast tõlkisin ära selle artikli ning Eestist lähtuvalt täiendasin mitmeid kohti, kasutades just meile omaseid väljendeid, et artikli õpetuslik sisu oleks just siin maal kergesti mõistetav ja arusaadav.
 

 
http://www.elijahlist.com/words/display_word.html?ID=14669

 
Jesaja 22: 22 Valitsusliku Autoriteedi Võti

Jesaja 22: 22

„Ja Ma panen Taaveti koja võtme temale õlale: Tema avab ja ükski ei sule,

Tema suleb ja ükski ei ava!“

15.aastat tagasi andis Jumal mulle selle eluliselt tähendusliku kirjakoha. Kahe nädala jooksul sain ma 40 erinevat kinnitust selle kirjakoha kohta ning ma mõistsin, et see on korraga nii tõotus kui ka relv lahingute võitmiseks. Sellest ajast alates olen ma kasutanud seda kirjakohta sadadel kordadel üle kogu Ameerika, reisides kõikides osariikides, et avada ja sulgeda vaimseid uksi Jeesuse Kristuse nimel.

Peale seda, kui ma olin saanud Jesaja 22: 22 kirjakoha, et mõjutada Ameerika rahva saatust, siis ma veetsin palju aega USA pealinnas Washingtonis, et viia täide väga spetsiifilist ja strateegilist palve ülesannet. Taevane toetus oli selle missiooni üle ilma ühegi kahtluseta, ja pidevalt tuli kinnitusi kinnituste järel. Ma võiksin sellest rääkida palju imelisi lugusid. See kirjakoht pole hetkekski lahkunud minu mõtetest ega teenistuse missioonist. Peale seda, kui 2008.aastal toimusid suured muutused meie rahva juhtide seas, juhtis Isand mind uue ülesande juurde meie Ameerika rahva suhtes. Ja selle tõttu on minu aeg Washingtonis vähenenud tunduvalt.

Aga viimase aasta jooksul olen ma hakanud tajuma jällegi enda sees seda, et Isand on mind õhutamas taas minema Jesaja 22: 22 kirjakoha võtmega meie pealinna. Läbi mitmete eelnevate missioonide ja prohvetlike ilmutuste olen ma jõudnud veendumusele, et Isand on kinnitamas seda fakti, et uksed valitsuse sfääris Washington D.C.-s on taas pärani lahti. Ja kuhu Püha Vaim mind juhib, sinna ma lähen.

Ekklesia (Koguduse) Võtmed

Kutse võtta vastu koht sisse Valitsuslikus Eestpalves ei ole esitatud ainult mulle, vaid kogu Kristuse Ihule üle maailma. Nagu ma mainisin, siis võti, mis sümboliseerib valitsuslikku autoriteeti, on esimest korda ära nimetatud Jesaja raamatu peatükis, mis prohvetlikult räägib Jeesusest, Messiasest, aga teine võti, mis sümboliseerib vaimset autoriteeti, on Pühakirjas välja toodud siis, kui Jeesus esimest korda räägib Kogudusest.

Matteuse 16: 18-19

„Ja Mina ütlen Sulle ka: Sina oled Peetrus, ja sellele kaljule ma ehitan oma Koguduse (kreeka k. ekklesia), ja surmavalla väravad ei võida seda! Ma annan Sinule Taevariigi võtmed, ja mis Sa maa peal seod, see on taevas seotud, ja mis Sa maa peal lahti päästad, on ka taevas lahti päästetud!“

Jüngrite eluajal oli ekklesia (koguduse) põhiolemuse tähendus (paradigma) erinev kaasaegsest tähendusest. Siis tähendas jüngrite jaoks ekklesia inimeste hulka, kes olid määratud valitsema linnas või maakonnas või terve rahva seas- tänapäevases keeles siis kas omavalitsus, parlament või kongress või ülemkoda jne. Roomlaste jaoks tähendas see ühte kindlat inimgruppi, keda saadeti valitsema piirkonda, mis oli vallutatud, aga samuti tähendas see ka terve kultuuri mõjutamist sel määral, et see muutus Rooma kultuuri sarnaseks.

Nad mõjutasid valitsust, keele keskkonda, sotsiaalseid struktuure, koole jne., kuni inimesed hakkasid rääkima, mõtlema ja tegutsema nagu roomlased. Lõhidalt öeldes tõid nad Rooma keisririigi kultuuri ja ideaalid sellesse piirkonda, kuhu nad olid läkitatud. Kui Jeesus ütles, et Ta ehitab Oma Kogudust- Oma Ekklesia-, siis Ta rääkis inimeste grupist, kes annavad välja vaimseid seadusi Tema alluvuses, laiendades Tema Kuningriigi valitsusala ja mõjuala maa peal.

Jeesus Kristuse väide, et „surmavalla väravad ei suuda kogudust ära võita“ muutub kohe arusaadavaks, kui me mõistame, et tegu ei ole mitte füüsiliste väravatega, vaid vaimsete väravatega, mis sümboliseerib ka valitsust. Piibli aegadel kogunes kohus enamasti just linna väravate juures ja selle tõttu, et seal kogunes valitsuslik kogu, et teha otsuseid, hakati sõnaga „värav(vad)“sümboliseerima ka valitsust. (Vt. 2 Sa. 19: 8; Õp. 22: 22-23; Rutt 4: 4-10)

Selles esimeses väljaütlemises Koguduse kohta kuulutas Jeesus, et surmavalla/põrgu kuningriigi valitsus (võim, ülemkogu, kohtuinstants) ei suuda võita Jumala Kuningriigi valitsust siin maa peal, mis on Kogudus. Ja siis annab Jeesus teada, et Tema annab Oma Ekklesia- Kogudusele –„võtmed“, mis nagu Jesaja 22: 22 kirjeldab, esindab vaimset autoriteeti. Jesaja 22: 22 kirjakohas sulgevad ja avavad need võtmed vaimseid uksi, et siis mitte lubada või lubada teatud ligipääsu või tegevust. Matteuse 16. Peatükis on Kristuse Kogudusel ka võtmed siduda ja lahti päästa (lukustada, lahti keerata, lubada, keelata) Surmavalla otsuseid ja valitsuslikke „väravaid“ ning lahti päästa Taeva valitsuslikke otsuseid.

Jumala Kutse Kuningriigi Valitsuslikuks Tegevuseks

Me peaksime seda kutset täitma läbi palvete, ja kodanikena hääletamas käies ning samuti peaksime me olema valmis asuma teenima positsioonidele valitsuses ja juhtivorganites. Aeg-ajalt ma kuulen nii meedias, poliitiliste liidrite käest, erinevate koolitajate käest ja teiste arvamusliidrite käest, et usulised asjad tuleks hoida „privaatsetena“ või et „sellistel inimestel“ ei ole kohta poliitilisel areenil“ ja eriti, et neil ei ole kohta valitsuses. Miski pole ebapiibellikum kui selline väide! Sellise väite (dogma) saatanlik eesmärk on see, et hoida Kogudust eemal sellest, et nad ei võta sisse Koguduse- Ekklesia- tegelikku positsiooni. Piibel on ülevoolavalt täis näiteid sellest, kuidas Jumal mõjutab valitsusi läbi erinevate isiksuste, kes väga teadlikult esindavad Teda ja Tema tahet.

Me ei saa oma maal panna muutuste osas oma lootust valele tõlgendusele Jumala suveräänsusest- uskumusele, et kui Jumal tahab ja valib, siis Ta lahendab teatud probleemid ja situatsioonid Oma tahte kohaselt, ja meie koostöö pole selles osas üldse oluline. Meil tuleb aru saada sellest, et meie oleme siin maa peal Jumala valitsuslik jõud, kellele on antud Jumala poolt autoriteedi võtmed, et toimetada vaimses sfääris. Nende võtmetega me sulgeme vaimseid uksi, mille kaudu vastasel juhul saaks siseneda kurjus ja häving.

Ameerika vahevalimiste tulemused lasid lootusel tõusta, sest see andis kinnitust sellest, et inimesed on valmis muutusteks. Ameeriklased on üles ärganud ning nad on valmis ebamugavusteks, et pingutada selleks, et tõelised muutused tuleksid esile. Ja kogu eelneva aja jooksul on Jumal ette valmistanud ja positsioonidele asetanud Oma Koguduse saadikuid koos Soosingu ja Mõjuvõimuga, et mõjutada ja kujundada meie rahva saatust.

Isand on kutsunud paljusid teenistusi, kes teevad koostööd Jumalaga, et anda välja julgeid valitsuslikke määrusi ja deklaratsioone, samal ajal jõuliselt toetades Jumalakartlikke juhte ja tugevdades Kogudusi. Jumala rahvale antakse Jumalikud strateegiad, et läbi palve liikumise, kasutades oma valitsuslikke õigusi, suunata oma rahvast Jumala õigsuse suunas.

Sinule Delegeeritud Autoriteet

Kui Püha Vaim on taaskord toonud minu tähelepanu keskmesse Jesaja 22: 22 kirjakoha, siis ma julgustan Sind võtma kinni sellest Jumala tõotusest, et Sa isiklikult hakkaksid nii oma elus kui ka oma rahva suhtes aktiivselt kasutama neid võtmeid –valitsuslikku autoriteeti. Minu palve Sinu eest on, et Sa suure julgusega kasutaksid seda autoriteeti, mis Jumal on Sulle delegeerinud.

Jumal võib samal moel, nagu Ta mulle andis juhiseid, anda ka kellegile Teist Jesaja 22: 22 võtit kasutada valitsuse sfääris, eriti mis puudutab pealinnasid. Mõningatel Teist on kutsumine palvetada oma maakonna keskuste (osariigi pealinnade) eest ja oma linna eest. Mõningatel Teist on kutsumine palvetada ka mõne muu rahva ja riigi eest.  Ja siis on olemas need, keda Jumal on kutsunud ja määranud selleks, et nad kasutaksid Kuningriigi võtmeid finantssfääris, teised haridusasutustes, kolmandad meelelahutuse alal. Kui Sa otsid Jumalat nende asjade suhtes, siis Ta avaldab Sulle Sinu ülesanded ja Sinu missiooni.

Jumal on laiali jagamas võtmeid- Taevast valitsuslikku autoriteeti- mis kuulub Sulle, et Sa selle üles korjaksid. Kui Sa hakkad kinni neist asjadest, siis avaneb Sulle täiesti uus tase koostöös Jumalaga, nii eestpalves kui ka sõnakuulelikkuses ning Sinu mõjuala kasvab.

Jumal ei ole Ameerikaga lõpetanud ja Ta vajab igaühte meist, et me aitaks selle rahva keskel tuua esile kõik vajalikud pöörded ja muutused! Jumal kutsub ette astuma Kuningriigi sõdalasi, kes edukalt kasutavad Jesaja 22: 22 relva nii, et Jumala õigsuse ja õigluse troon rajataks taaskord meie maal.

Kas Sa ühined meiega?

Kutse Kuninglikuks Eestpalveks

Jumal on kutsumas meid esitama Talle taevaseid apellatsioone. Loendamatu hulk Usklikke on hakanud vastama sellele kutsele üle maailma kõige erinevamates masendavates olukordades. Põhinedes sellele, mida Püha Vaim on avaldanud paljudele Oma sulastele, võib veendumusega väita, et me oleme liikumas uude faasi sellel täiesti uuel ajastul- Kolmas Suur Ärkamine on Mõju Avaldamas ja Üle Võtmas Kogu Maailmas!

Aga meil tuleb olla väga mõistlikud ja mõista, et selleks, et astuda edukalt sellesse uue ajaperioodi kutsumisse, on meil vaja Isanda käest saada väga konkreetsed juhised, mida meil tuleb teha erinevalt just praegusel hooajal. Muutused on hädavajalikud, et me suudaksime joonduda Jumalaga täiel määral sel ajaperioodil, et Tema saaks meid ette valmistada asjadeks, mida Tema tahab teha nii meie elus kui läbi meie sel Jumala poolt määratud ajahetkel (kairos aeg). Üks asi, mida ma kuulen Isandat rõhutamas, on see, et sellel uuel ajaperioodil tuleb meil hakata palvetama täiesti erinevalt uuel moel.

Kuningliku Eestpalve Võtmed

Jesaja 22: 22 ja Matteuse 16: 18-19 on kesksed Pühakirja osad selleks, et pöörduda uue palveviisi juurde. Mõlemad kirjakohad räägivad „võtmetest“, mis kirjeldavad Uskliku autoriteeti vaimses sfääris. Need võtmed on asendamatud tööriistad, mida Jumal on esile tõstmas, et käivitada palveliikumist, mis toob esile meie rahva seas õigsuse ja õigluse täielikud pöörded.

Jesaja 22: 22

„Ja Ma panen Taaveti koja võtme temale õlale: Tema avab ja ükski ei sule,

Tema suleb ja ükski ei ava!“

Matteuse 16: 18-19

„Ja Mina ütlen Sulle ka: Sina oled Peetrus, ja sellele kaljule ma ehitan oma Koguduse (kreeka k. ekklesia), ja surmavalla väravad ei võida seda! Ma annan Sinule Taevariigi võtmed, ja mis Sa maa peal seod, see on taevas seotud, ja mis Sa maa peal lahti päästad, on ka taevas lahti päästetud!“

Meie autoriteedi kasutamist, et avada ja sulgeda vaimseid uksi palves, nimetan ma „kuninglikuks eestpalveks“. Minu arusaam sellest palve tahust, mida võib samuti nimetada „valitsuslikuks eestpalveks“, hakkas arenema minu sees siis, kui ma kuulsin ühte prohvetit 1980.aastatel mulle isiklikult välja rääkimas tol hetkel väga kummaliselt tunduvat väidet. 2002.aastal Isand kinnitas seda väidet:

„Jumal toob Oma Koguduse Melkisedeki korra uude ajastusse ning Sinul on osa selles, et seda käivitada!“ kuulutas prohvet. Mul polnud sel hetkel õrna aimugi, millest ta räägib. Ja umbes 15.aastat hiljem, 2002.aasta oktoobris, kui ma palvetasin  Ameerika eest, täpsemalt Ameerika kohtusüsteemi eest, kuulsin ma Püha Vaimu ütlemas: „Te olete võimelised tooma täieliku pöörde Ameerika valitsuse sfääri, kui Te astute palveliikumises uue sammu ning lisaks Preesterlikule eestpalvele hakkate tegema ka Kuninglikku eestpalvet.“

Ühe hetkega meenus mulle see, mida prohvet oli mulle aastaid tagasi öelnud. Ja siis ma lõpuks sain aru, mida tähendas „Melkisedeki korra uus ajastu“. Saades aru ning tugevalt kinni haarates sellest ilmutusest, laiendab tohutult meie arusaamist valitsuslikust ehk kuninglikust eestpalvest.

Arusaamine Melkisedeki Korrast

Melkisedekit mainitakse esimest korda 1 Mo. 14.peatükis, siis uuesti Laul 110 ning siis veel üks kord Heebrealastele kirjas. Ta oli „kujund“ Jeesusest väga mitmel viisi, osa sellest oli nii kuninga kui preestri roll. Sel ajal ei olnud keegi veel kuulnud Sakarja 6: 13 Messiaanlikust kirjakohast Kristuse kohta, kus osutatakse Tema Kuninga-Preestri rollile, „….ja seal on preester oma aujärjel, ja nende mõlemate vahel on rahumäärus.“

Kuninga funktsioon oli valitseda, esindades inimeste ees Jumala autoriteeti; preestri roll oli aga teenida, esindades rahvast Jumala ees. Meie Ülempreestrina esindab Jeesus meie vajadusi ja igatsusi Jumala ees. Kuningana esindab aga Kristus Taevast Jumala seadusi, autoriteeti ja tahet maa jaoks. Kuninga roll on Jumala-keskne, samas kui Tema Ülempreestri vastutus on inimese-keskne; Kuninga roll on vabastada väge ja autoriteeti, Preestri roll on vabastada armastust, armu ja halastust. Preestri roll on esitada palveid eestpalve suunitlusena, Kuninglik roll on aga deklaratsioonide esitamine, kuulutades Jumala Sõna ja Jumala tahet.

Meie kui Jeesuse Kristuse kaastöölised, koostööpartnerid ja esindajad oleme saanud delegeeritult Tema Kuningliku-Preesterliku rolli. Enamus Kristlasi, hoolimata sellest, kas nad endale sellest kui preesterlikust teenistusest aru annavad või mitte, annavad ülistust ja palveid siit maa pealt Taeva poole. Aga peaaegu üldse pole sellest veel arusaamist, et Jumala plaanis on ka see, et me esindaks Kristust ja Tema määrusi Kuninglikus rollis. Seda osa meie kutsumisest ei täideta peaaegu üldse veel. Me pole ainult preestrid, me oleme „Kuninglik preesterkond“ (Vt. 1 Pe. 2: 9) , kellele on antud Kuningriigi autoriteedi võtmed, millega siduda ja lahti päästa, keelata ja lubada, sulgeda ja avada.

Kui Püha Vaim hakkas taas mu tähelepanu keskmesse tooma neid prohvetlikke sõnumeid ja Pühakirja väiteid, siis ma kogesin, et Jumal on kutsumas Oma Ekklesia (kogudust) astuma täiel määral Kuningliku eestpalve vastutusalasse. Jumal on kutsumas meid, et me pöörduks lisaks palvete esitamisest Isale ka avalduste (ametlike käskude, määruste, otsuste) ja deklaratsioonide (kuulutamise, ametlike teadaannete) ja käskude (sidumise ja lahti päästmise protsess) esitamise juurde, kui me Püha Vaimu poolt oleme selleks prohvetlikult inspireeritud, et seda teha.

Jumala Välja Kuulutatud Sõna Vägi on üleloomulikult suur! See vallandab Tema loomingulisuse, Tema pääste ja samuti Tema kohtumõistmise! Jumal valitseb läbi Oma Sõnade, samuti peaksime meie nii tegema. Pane hoolikalt tähele järgmisi kirjakohti:

Iiob 6: 25 inglise keeles:

„Kui jõulised on õiged sõnad!“

Iiob 22: 28 inglise keeles:

„Sa kuulutad asja välja ning see sünnib Sulle; ja valgus paistab Sinu teedele.“

Jeremija 1: 9-10

„…Vaata, Ma annan Oma Sõnad Sulle suhu! Vaata, Ma määran Sind täna rahvaste ja kuningriikide üle, kitkuma ja rebima, hävitama ja purustama, ehitama ja istutama!“

Hesekiel 37: 10

„Ja ma kuulutasin (prohveteerisin), nagu Tema mind käskis; ja neisse tuli eluhingus (vaim) ja nad said elavaks ning tõusid jalgadele- tohutu suur vägi.“

Õpetussõnad 18: 21

„Surm ja elu on keele võimuses, ja kes seda armastab, saab süüa selle vilja!“

Aeg On Käes

Isegi kui ma olen kuulnud Jumala trompeti häält, mis kutsub Jesaja 22: 22 kirjakoha alusel võtma sisse kohta valitsuslikus sfääris, kogen ma enda sees tunnistust sellest, et Jumal on kutsumas Oma Eklessiat- Kogudust- nii Ameerikas (kui üle kogu maailma) palvetama suurema innukuse ja hoolikusega, mis puudutab meie rahva valitsust, eriti neil aegadel, mis puudutab valimisi.

/Tõlkija märkus: 2016.aastal toimuvad Ameerika presidendi valimised novembris. Eestis on uue presidendi valimised augustis 2016.aastal/

Ameerika Ühendriikides on paljud Ülemkohtu Kohtunikud jõudnud selleks ajaks ikka, et minna pensionile, ning uued kandidaadid esitatakse nendele kohtadele. Järgmine President omab tohutut mõju Ülemkohtu tulevikule (USA-s määrab President Ülemkohtu Kohtunike nominendid): See aga omakorda paljudel erinevatel viisidel määrab ära Ameerika rahva tuleviku.  (Seaduste kinnitamine jne.)

Meil on vaja aegsasti (ette) täita eestpalve kuldkarikad (Vt. Ilmutuse 8: 3-5), et mõjutada neid otsuseid. Jumal on meid kutsumas selleks, et me haaraksime kinni nendest võtmetest, mis Tema on meie jaoks teinud kättesaadavaks, et me siis täielikult kutsuksime esile need pöörded, mis on vajalikud meie maa valitsuse jaoks. Ameerika (ja teiste maade) Kogudustel on vaja astuda samm edasi Isandale vaid anumiste ja palvete esitamisest, ja hakata kuulutama ja deklareerima Jumala tahet ja eesmärke siin maa peal. Meil on vaja liikuda edasi ning preestri kombel Jumala ees oma asjade eest palumise juurest tuleb meil liikuda selle juurde, et hakata deklareerima, et Kristuse valitsemist iga situatsiooni ja olukorra üle. Aeg on käes, et hakata kasutama Kuningriigi Autoriteedi võtmeid ning liikuda Kuninglikku Eestpalvesse.

Meie palvetele Taeva poole on tõesti vastatud. Aga tehkem veelgi enam. Aeg on täielikult nõustuda ning julgelt kuulutada välja Taeva deklaratsioone selleks, et Taevalik valitsuskord saaks rajatud siin maa peal. Ma olen täiesti veendunud, et läbi efektiivse valitsusliku eestpalve on meil võimalik muuta oma riigi ja rahva kurssi täielikult. Jumala tahet on võimalik rajada ja täide viia meie maal, ning taastatud võib saada Jumala õigsus Valitsusasutustest alates. (Ameerikas siis Valges Majas, Kongressis ja Kohtusüsteemis). Eestis siis Parlamendis, Valitsuses, Presidendi poolt ja Kohtusüsteemis.

/Tõlkija märkus: Eesti riik on ka alguse saanud ja rajatud väga paljus Jumalakartlike meeste ja naiste poolt. Kel huvi, saab uurida Eesti Vabariigi väljakuulutamise seotud dokumente, kus paljudes kohtades on ära mainitud see, et me usaldame Jumalat oma riigi suhtes.
http://www.president.ee/et/eesti-vabariik/iseseisvusmanifest/index.html

 Eesti Kogudusel on aeg hakata taas deklareerima, et Kõigekõrgema Jumala käes on meie valitsejate südamed ning Jumala täiuslik tahe saab rajatud meie riigis ja maal ja rahva seas!/
 

Tõlkinud ja täiendanud Jana Naudi 15.05.2015

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar