neljapäev, 4. juuni 2015

Robert Hotchkin „Ärkamine Algab Seest- Suhtest ja Alistumisest“


 
 
 
Me oleme keset võrratut Jumala liikumist. Ta on vett lahku löömas meie jaoks. Ta on eraldamas hinge ja vaimu ning kutsumas meid minema üle suurematesse Tema tõotuste täitumistesse läbi sügavama lähedussuhte ja alistumise. See liikumine, mille keskel me oleme, on toimumas meie kõigi sees. Kui me oleme valmis seda embama ja vastu võtma, siis Ta kutsub meid kõigi asjade täiusesse, mis Temal on meie jaoks.  
Tegelikkuses ei ole Tema Oma täiust meie eest hoidnud. Me ise oleme seda teinud. Aga Oma võrratus Armastuses meie vastu (ja ma usun, et ka selle tõttu, et Ta tunneb nii suurt rõõmu meie südametest tulevatest hüüetest: „ROHKEM, ISAND!“) vastab Tema meie palvetele Puhastava Tulega, et eemaldada ja ära põletada igasugune räbu ja praht ( meie õigustused ja mõistuspärased seletused selle kohta, miks me oleme olnud limiteeritud ,linnupüüdja võrgu kujul „ise“ vangis).
 
Ärkamine algab seestpidi. Reformatsioon algab sellest, et me lubame Temal meid ümber teha nii, et me oleme suuremal määral Tema väljendus (2Kor. 3: 18)  Kui me anname loa sellele Jumala liikumisele- tõotuse esiletulemise protsessile, puhastusele ja pühitsusele, Isanda Armastust täis korrigeeringutele- siis me näeme võimsamaid ärkamise ilminguid ja reformatsiooni laiali paiskumist maa peal läbi meie. Ma olen selles täiesti veendunud. Kas me siis päästame lahti midagi enda jaoks, milles elada, või siis me avame midagi järgmise põlvkonna tarvis, igal juhul ma tean, et Temal on meie kõigi jaoks pandud valmis imelised asjad. Ma tahan täielikult Jumalaga teha koostööd selleks, et Tema südame igatsused täituksid kõigis asjus. Ohh, Isand, anna meile rohkem armu!

Värske Jumala Armastuse Tulega Ristimine

Läbi terve eelmise aasta kuulutasime me oma teenistusega Sõnumit Tulevasest Jumala Liikumisest, mille tunnuseks on Tulega ristimine. Me kuulutasime seda, deklareerisime seda, kutsusime seda esile nagu Eelija kutsus esile vihma. Ja nüüd ma usun, me oleme selle keskel.  Tema Armastavast südamest pärinev tuli, mis täielikult võtab meid üle nii, et me ütleme kõigele sellele „ei“, mis ei ole Armastuse sarnane- see tähendab, mis ei ole nii Armastus Tema vastu kui Armastus nende suhtes, kes meid ümbritsevad.

Kui Variseridest juristid üritasid Jeesusele „jalga taha panna“ oma küsimusega selle kohta, mis on kõige tähtsam seadus kõigi käskude hulgas (Matteuse 22: 36), siis ma usun, nende „testi“ tõeline eesmärk oli halvustada ja alavääristada Teda selle läbi, et nad provotseerisid teda tõstma ühte seadust teistest tähtsamaks, argumenteerides viisil, umbes „Oo, nii et Sina siis arvad et Hingamispäeva pidamine on kõige püham ja tähtsam asi, mida teha? Aga õpetaja, mis puudutab tapmist? Kas Hingamispäevaga võrreldes pole tapmine üldse oluline? Jne.  

Aga Jeesus vastab geniaalselt:  "Armasta Isandat, oma Jumalat, kõigest oma südamest ja kõigest oma hingest ja kõigest oma meelest. See on suur ja esimene käsk. Aga teine on samamoodi tähtis: Armasta oma ligimest nagu iseennast. Neis kahes käsus on kogu käsuõpetus ja prohvetid koos!“ (Matteuse 22:37-40).

Jeesus tegi selle väga üheselt selgeks: Kõik põhineb Armastusel.  Armastuses, Armastuse eest ja koos Armastusega me väljendame kogu Kuningriigi täiust. Kui me elame Armastuses, siis me oleme inimeste suhtes armulised, Kui me käime Armastuses, siis me räägime tõde julgustuseks ning valguseks; Kui me oleme Armastuses, siis me toome esile imesid; Armastus, Tõeline Armastus, Agape Armastus on Kuningriigi täius, meie kutsumise täius ja Jumala Täius. Kõik meie võimed ja andekus on koheselt ära nullitud, kui me jääme mingi „agenda“ külge, mis pole Armastus.

Variseridest juristid üritasid Jeesust panna mingit käitumist ja kombeid tõstma teistest kõrgemaks, mille kohta ma arvan, et nende ülim eesmärk oli anda alust eneseõigsusele ja eneseimetlusele (vaata mind, kui hästi mina Jumalat austan selle kombe ja sellise käitumisega!). Aga Jeesus tõstis hoopis Armastuse kõigist asjadest kõrgemale. Jeesus tegi selle üheselt selgeks, et mitte meie „hea käitumine“ ega midagi meist iseendist, vaid kõik tuleneb ARMASTUSEST. Miks Ta tegi, mida Ta tegi, Ristil, hoolimata sellest, kui kohutavalt raske see oli? ARMASTUSE TÕTTU! Miks meie vastame Talle „jah“? ARMASTUSE TÕTTU! Kõik muu teenib lõpptulemusena „ise“ olemist.

Ma olen nii põnevil sellest ajast, milles me oleme, ja sellest viisist, kuidas Jumal meie keskel liigub. Jah, nii mõnelgi hetkel on see ebamugav ja mõnelgi hetkel alandlikumaks tegev- kui Püha Vaim valgustab meie elus põhjuseid ja alasid, kus ma olen teinud armastusega kompromissi ning olen liikunud hirmus, kahtlustes ja isekuses. Aga kohe, kui Ta on seda kõike avanud, on Ta koheselt ka pakkunud värsket ristimist Jumala Armastuse tulega, mis teeb meid võimeliseks usaldama Teda, toetuma Temale, surema enesele suuremal määral nii, et me oleme täielikult muudetud ning äratatud võimsamate väljenduste tarvis sellest, kes Tema on! See kõik on praegusel ajaperioodil meie kõigi jaoks valmis pandud.

     Palve Juhtnöörid

Palvetagem, et:

[1] Me armastaks Isandat kogu oma südamest, kogu oma hingest ja kogu oma jõust! (Matteuse 22:37)

[2] Me armastaks teisi nii nagu Kristus on meid armastanud! (Matteuse 22:39)

[3] Et Püha Vaim tuleks meie üle veel võimsamalt nii, et me oleksime võimelised surema endale suuremal viisil ning oleksime võimelised elama Kristusele veel aulisemal viisil! (Ap. 1:8)

[4] Et me võtaksime vastu Isanda korrigeeringud ja paneksime maha kõik koormad ja patu, mis on nii kergelt saanud meid takistada. Et me jookseks vastupidavusega võidujooksu, mis meie ette on pandud. (He. 12:1 ja 12:10)

[5] Me hüüame Isanda poole, et Jumala tuli põletaks ära kõik prügi ja aganad meie sees, puhastades meid uuesti ja uuesti, kuni seal ei ole enam midagi meie vanast surnud olemusest ning et me oleksime täielikult ja tõeliselt elus Jumala õigsuses! (Malakia 3:3)

[6] Et me tunneksime Jumala armastuse kõrgust, pikkust,  laiust ja sügavust. Ning et me teeksime seda teatavaks kõikjal, kus me liigume, sest et me oleme täidetud kogu Jumala täiusega! (Efestlastele  3:18-19)

[7] Et me oleksime Jumala rahvas ilma kompromissideta, et me ei alista mitte ühtegi osa enda ihust ega hingest kurjusele ja ülekohtule, vaid et me anname end Jumalale täielikult üle elava ohvrina Tema õigsuse ja õigluse tööriistadeks! (Ro. 6:12-13)

[8] Et me embame ja tunnustame Püha Vaimu, lubades Temal end ristida uutesse asjadesse ning viia meid aust ausse, muutes meid täielikult nii, et me muutume järjest suuremal määral Jeesuse Kristuse väljenduseks! (2 Kor. 3:18)

 Tõlkinud Jana Naudi 04.06.2015

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar