pühapäev, 24. juuli 2016

Verna Brown „Rahulolevad inimesed on tugevad inimesed ning nad ei põlga teiste inimeste edukust!“



Kui ma kirjutasin eile oma igapäevast „Tarkuse Armastuse kirja“ Jumala rahva jaoks, siis Püha Vaim pööras eriliselt minu tähelepanu „kibestumuse/pahameele“ teemale ning Ta ütles: „Kibestumus ja rahulolu ei saa koos eksiteerida.“

Tõde peitub selles, et „kibestumus" hävitab seda inimest, kes hellitab pahameelt,  ning see hakkab levima nagu vähkkasvaja selle inimese ümber. Jumala Sõna ütleb, et „see rüvetab/reostab paljusid…“

 
Heebrealastele 12:15 (Laiendatud tõlge) ütleb: „Vaata hoolikalt, et mitte keegi ei jääks ilma Jumala armust, et MITTE ÜKS PAHAMEELE/KIBESTUMUSE JUUR EI SAAKS ARENEDA EGA PÕHJUSTADA PROBLEEME, JA ET PALJUD EI SAAKS SELLE POOLT RÜVETATUD/REOSTATUD…“

·        Tavaliselt on pahameel varjatud võltsi heatahtlikkuse ja naeratuste taha, sel kombel peidetakse oma südames viha ja kadedust.

·        Kibedus/pahameel põhjustab seda, et tuntakse heameelt nende halvast käekäigust, keda tajutakse endast parematena. See on täielikult vastuolus Jumala Agape Armastusega, mis „ei tunne rõõmu kurjast“,  mis sisaldab ka muuhulgas seda,  et ka ei tehta kurja teistele!

·        Kibestumus ja pahameel teevad raskesti talutavaks selle, kui kedagi teist austatakse ning tunnustatakse  nende edukuses.

·        Kibestumus loob vastikustunde rõõmu asemele, kui teiste inimeste unistused täituvad.

·        Kibestumus/pahameel panevad inimest tundma läbikukkujana, kui ta satub endast jõukamate ja edukamate inimeste seltskonda…puudutab see siis välimust, atraktiivsust, edukust, paremaid abielusid, ilusamat omandit, varandust jne.

·        Kibestumus ja pahameel panevad inimese kopeerima teisi inimesi, need panevad võistlema ja võrdlema nendega, kellel on see, mida nemad tahavad. Ja selle käigus, kui nad üritavad olla keegi teine, nad kaotavad silmist omaenese põhiväärtused ning identiteedi! Kibestumus ja pahameel põhjustavad selle, et inimene muutub kellekski, kes ta tegelikult ei ole.

·        Kibestumus ja pahameel lähevad sellest piirist üle, et inimesed lihtsalt tahavad seda, mis teistel on. See ütleb: „Ma tahan seda, mis Sinul on ja ma tahan, et Sinul seda ei oleks!“

·        Kibestumus ja pahameel panevad inimese hooplema ja suurustama endast, valetama oma saavutuste kohta ning üritatakse ennast panna teistest kõrgemale.

·        Kibestumus ja pahameel hävitab ja lõhub suhteid, sest see paneb inimest vimma ja viha hoidma.

·        Kibestumus ja pahameel „haagib lahti“ Sind sellest, kelleks Jumal on SIND loonud olema, mida Jumal on kutsunud SIND tegema ning mitte nägema seda, kuidas Jumal on SIND varustanud andekuse ja andidega.

·        Kibestumus ja pahameel ei lase Sul rõõmu tunda ja tunnustada SINU enda oskusi ja talente. See paneb Sind hülgama oma põhimõtteid ja väärtushinnanguid.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kibestumus paneb Sind fokuseerima liialdatult „teistele“ väga negatiivsel viisil, selle asemel, et fokuseerida Jumalale ning sellele, kelleks Tema Sind on loonud olema. See mürgitab Sinu võimet armastada Jumalat, ennast ja teisi. See põhjustab „kaose ja segaduse“ Sinu hinges. Maailmas on tehtud väga palju uuringuid selle kohta, millised negatiivsed mõjud on „kibedust täis hingel“ inimese tervisele. Kibedus ja pahameel põhjustavad ka igat liiki füüsilisi, emotsionaalseid, mentaalseid, psüühilisi ja suhlemisega (suhetega) seotud probleeme.

Kibestumus ja pahameel panevad inimese seisma ühte „ehitusfaasi“ palju kauemaks ajaks, kui vajalik. See põhjustab selle, et Sa ei saa liikuda edasi ning hakkad lausa tagurdama. See põhjustab vaimseid viivitusi ja allakäiku, ning võib põhjustada isegi füüsilist ja vaimset surma.

Lahendus peitub selles, et me ankurdame end rahulollu identiteedist, mis meil on Kristuses ning hoiame end rahulolus Taevase Isa Armastusest. Keskendu oma väärtushinnangutele ning õpi end tunnustama ning rõõmu tundma sellest, kes Sina oled, ning kelleks Jumal on teisi loonud olema. Ütle lahti kadedusest, viha hoidmist, kibedusest ja pahameelest. Andesta neile, kes on Sind haavanud ja teinud Sulle kurja. Andesta ka endale, et Sa oled lubanud kibestumusel ja pahameelel mädase haavana eksisteerida oma hinges ja südames.

Paulus ütles: „Olgu igaüks kindel, et ta annab endast PARIMA, sest siis on tal isiklik rahulolu tehtud tööst ning tal puudub vajadus end võrrelda kellegi teisega.“ (Gal. 6:4 LB ingliskeelne tõlge)

Jumal on kutsumas Oma Kogudust- Pruuti- südame puhtusele. Tal on „tohutult suured ülesanded“ ootamas paljusid, kes on praegu puhastusprotsessis, et vabaneda täielikult kibestumusest ja pahameelest. Jumal on tervendamas nende hingi, kel on olnud suured lahingud sellel alal. Ta toob paljud esirindele nendest, kes on kibestumuse ja pahameelega võidelnud ning saanud täieliku võidu. Need inimesed võtavad tagasi kogu oma tugevuse ning nad jõuavad „rahulolu“ paika, mis puudutab seda, kelleks Jumal on neid loonud.

Ärgem olgem jõuetud ja rahulolematud inimesed, kes põlgavad teiste inimeste edukust. Olgem tugevad, rahulolevad inimesed, kes tunnustavad teiste edukust. Me kõik oleme ühes meeskonnas!

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 24.07.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar