neljapäev, 11. august 2016

Dana Jarvis „Vahetus Peab Toimuma, Tuha Asemele Ilu!“




Ära palun vaata tagasi, sest Sa pole sinna minemas! Mõnikord on kerge vaadata tahavaatepeeglisse ning panna oma pilk kõigi nende asjade peale, mis ei õnnestunud või mis olid tohutut valu tekitavad.  Aeg on käes hoopis selleks, et vaadata läbi esiklaasi säravasse tulevikku, mis Jumalal on Sinu jaoks valmis pandud. Palun ära too eilse päeva rasket kohvrit endaga kaasa tänasesse päeva. See võib mürgitada Sinu tulevikku! See ei loe, kuidas Sa oled alustanud. Loeb see, kuidas Sa lõpetad! See, mis on juhtunud Sinu minevikus, pole pooltki nii oluline, kui see, mis ootab Sind ees tulevikus. Kui Sa jääd minevikule fokuseerima, siis Sa jääd kinni sinna, kus praegu oled ning sellest saab Sinu peatuspaik.

Õpi liikuma kergelt edasi. Jumal ei ole Sind loonud selleks, et Sa kannaksid kõiki neid raskeid mineviku kohvreid endaga kaasas kogu aeg, nagu Sa oled seda aastaid teinud. Ma kuulen Jumalat ütlemas: „Liigu Edasi!“ Sul tuleb lasta „tuhast“ lahti enne, kui Sa saad „ilu“vastu võtta. Tuhk sümboliseerib meie elu purunenud igatsusi/unistusi, läbikukkumisi, pettumusi ja haavumisi. Meil kõigil on oma kogus tuhka, aga niikaua, kuni Sa sellest kinni hoiad- mõeldes pidevalt nendest pettumustest või mineviku kibestumistest- ei ole Sa võimeline vastu võtma Ilu. Aga see vahetus peaks toimuma! Palun võta see tuhk ja aseta see Taevase Isa kätele. Keeldu oma elu elamast sellisel moel, et vahid kogu aeg tahavaatepeeglisse. Jumal on lubanud ju Sulle, et Ta annab Sulle Ilu tuha asemele. Vaenlasele meeldiks see väga, kui ta näeks Sind terve elu istumas seal tuha keskel, aga tegelikult on aeg edasi liikuda.

Nii et siin me siis oleme, istudes tuhahunniku keskel, hoides kinni millestki, mis ei õnnestunud või milles me läbi kukkusime või mille puhul kõik asjad ei läinud nii, nagu me lootsime. Aga Jumal ütleb. „Kui Sa lased lahti sellest tuhast ning haarad kinni uuest suhtumisest ja mõtteviisist, siis Ma teen Sinu jaoks sama, mis Ma tegin Iiobi jaoks, Ma mitte ainult ei too Sind välja, vaid Ma toon Sind välja kahekordselt suurema õnnistusega, kui Sul oli varem.“ Ära mine läbi elu vaadates läbi tahavaatepeegli, vaata läbi suure esiklaasi, vaata sellele, mis on ees. Jumal on tõotanud Ilu tuha asemele. Ma kuulen Isandat ütlemas: „ Lase lahti ja liigu edasi! Ära vaata enam tagasi, sest Sa ei ole liikumas sinna suunda!“

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 11.08.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar