neljapäev, 18. august 2016

Jason Tanksley „Kas Sa Liigud Jumala Prohvetliku Sõnumi Alusel?



 
Aga olge sõna tegijad, mitte ükspäinis kuuljad, iseendid pettes.Jakoobuse 1:22

Olgem ausad, see on väga põnev, kui me saame Jumalalt sõnumi. Kas sõnum on siis midagi, mille me saame otse Jumalalt või hakkab keegi meie elu üle prohveteerima, on prohvetlik sõnum oma olemuselt tihtilugu kinnitav, juhiseid andev ja julgustav meie jaoks. Aga küsimus on: Kas me tõesti haarame kinni ja saame kätte selle, mis meie ellu on vabastatud?

Meie elus peaks olema see arusaamine, et igal vabastatud sõnumil on EESMÄRK. Jumala Vaim ei räägi mitte kunagi lihtsalt selleks, et tuua meie ihus esile vappumist/värisemist ja kananahka. Prohvetlik sõnum kannab endas alati Taevalikku mandaati/ülesannet. Probleem seisneb selles, et enamus inimesi saavad Isandalt sõna, aga nad ei tee sellega absoluutselt mitte midagi. Sõnumi saamise elevus on lühiajaline ning inimestest saavad lihtsalt „prohvetlike sõnumite fännid“, nad ajavad taga juba järgmist sõnumit, kuigi kolme eelnevaga pole tehtud mitte midagi sellist, millest Jumal neile rääkis. Nad ei oska olla sõnumite head majapidajad! Mis  juhtub Sinu töökohal, kui ülemus annab Sulle korralduse ja Sina korduvalt ei suuda seda täita?


See on nii oluline, et me hakkame taga ajama Isandalt antud suunda. See sisaldab ka kirjutatud Pühakirja ehk „logost“. Mõned „sõnumite fännid“ imestavad selle üle, miks on nii palju aega möödunud sellest ajast, kui nad viimati kuulsid „rhema“ sõna ehk siis Jumala välja räägitud sõnu. Ma julgustan Sind, kui Sa oled see inimene, kes pole tükil ajal kuulnud värsket sõnumit Jumalalt, loe palun Jumala Sõna! Ma luban Sulle, et kui Sul on avatud ja vastuvõttev süda, siis Pühakirja lugemisel hakkab Jumal Sind kõnetama täpselt nendel elualadel, kus Sul on hädavajalik kuulda Jumala käest. Jumal süütab Sinus ilmutuste tule. See lõikab läbi pimeduse ning toob tervenemise. Sel ajal, kui „rhema“ sõna võib olla nii tohutult värskendav, ei tohi me unustada ega hüljata „logose“ sõna!

Mis puudutab  värsket räägitud sõnumit, siis ole kindel, et see ei kuku viljatusse maasse. Meil on vaja hoolt kanda oma südame eest, et Jumala sõnum võiks kanda vilja meie eludes. Kuidas Sa seda teed? Samal viisil, nagu Sa hoolitsed loomuliku maise maapinna eest, kust Sa loodad saada lõikust. Maapind peab olema õigesti ettevalmistatud, järjepidevalt hoolitsetud ning kastetud.

Sammud, Kuidas Valvata ja Hoolitseda Sõna/Sõnumi Eest

Ma tahan anda Teile kiirelt mõned vihjed, kuidas valvata ja hoolitseda oma elus Jumala käest saadud sõnumite eest. Minu südames on igatsus, et kui Jumal Sulle räägib, siis Sa oskaksid seda kinni püüda ja vastu võtta ning siis joosta sellega üle finishijoone. Vabastatud sõnum toob Sulle siis võidu, kui Sa oskad seda kanda kuni määratud sihtpunktini!

1. Võta sisse õige positsioon, et vastu võtta. Ma olen avastanud, et meie eludes tõmbab Jumala sõnumeid ligi nälg ja janu. Loomulikult on meie eludes ajaperioode, kus Jumal räägib meile hetkedel, kus me seda ei oota, aga Jumal on määranud asjad nii, et nälg ja meeleheitlik igatsev janu on midagi, mis tõmbab ligi Taeva tähelepanu. Pime Bartimeus peatas Jeesuse Tema teekonnal, sest ta oli meeleheitlik ning ta oli valmis vastu võtma.

Olgu Sul süda, mis on täis ootust ja igatsust, et Jumala tahe sünniks Sinu elus. Ja Sul tuleb olla ka ettevaatlik ja hoolikas selles, et mitte ette tormata asjadest, kui Sul ei ole Jumalalt juhtnööre, et Sa siis ei torma pimesi, ilma Taevase Isa juhtimiseta edasi oma elus.  Palveta ja usalda Tema juhtimist!

 

Looda Jumala peale kogu oma südamest ja ära toetu omaenese mõistusele! Tunnusta Teda kõigil oma teedel, siis Tema juhib Sind. Ära ole iseenese silmis tark! Karda Jumalat ning hoia eemale kurjast. See on Su ihule terviseks ja luudele-kontidele kosutuseks.

`Õpetussõnad 3:5-8

 

2. Haara kinni Sõnast. Ma julgustan alati inimesi, kes saavad prohvetliku sõnumi, et nad võtaksid kiiresti kätte paberi, et panna saadud sõnum kirja. Tänapäeval on tohutult suureks abiks kogu see tehnoloogia, mis on kättesaadav, et salvestada kogu sõnum, et hiljem see korduvalt üle kuulata. Ma usun, et sõnumi kirjapanemine või siis salvestamine audio failina, on esimene samm selles, kuidas me oleme head majapidajad selle saadud sõnumi üle. Hästi oluline on see, et saadud sõnum oleks igal ajal meile kiirelt kättesaadav.  

Ja Jehoova vastas mulle ning ütles: Kirjuta üles nägemus ja kirjuta see selgesti lauakeste peale, et see, kes seda loeb, võiks joosta! Sest nägemus ootab küll oma aega, aga ta ruttab lõpu poole ega peta mitte! Kui ta viibib, siis oota teda, sest ta tuleb kindlasti ega kõhele mitte!

´ Habakuk 2:2-4

3. Valva Sõnumi üle.  Kui Sa võtad vastu prohvetliku sõnumi, siis on oluline, et Sa hakkad ustavalt hoolt kandma selle sõnumi eest kui hea majapidaja. Palveta selle sõnumi alusel, loe seda, korda seda ning immuta oma vaim/ süda läbi selle sõnumiga! Sul on vaja oma elus teha koostööd selle sõnumiga! Kreekakeelset sõna „rhema“ on kasutatud Efestlastele 6: 17 ning seda nimetatakse Vaimu mõõgaks! Kui siis vaenlane tuleb, et tuua Sulle kahtlusi ja hirmu ning ta üritab takistada Su elus Sinu saatuse esiletulemist, siis see „rhema“ sõnum on lahingurelvaks kuradi vastu! Kui saatan ütleb Sulle, et Sa ei saa ega suuda- siis tuleta talle meelde Jumala käest saadud prohvetlikku sõnumit, mis ütleb, kuidas asjad tegelikult hakkavad sündima. Julgusta ennast üha uuesti ja uuesti  „rhema“ sõnumiga, mis on räägitud Sinu elu üle!

Ning võtke pääste kiiver ja Vaimu mõõk, mis on Jumala Sõna. Efestlastele 6:17

4. Hakka Tegutsema Sõna alusel. Praktiliselt rääkides, kui Sulle näiteks Jumal on rääkinud erinevate rahvaste juurde minemisest ja Sul pole passi, siis hangi see! Kui Sa saad Jumalalt sõnumi, siis seal on alati mingid loomulikud praktilised asjad, mida Sa saad hakata tegema. Näiteks kui Sa saad prohvetliku sõnumi, et Sa kirjutad raamatu, mis puudutab rahvahulki, siis hakka otsima Jumalat, et alustada kirjutamist! Väga ebatõenäoline on sel juhul oodata, et juba välja antud raamat lihtsalt ilmub Sinu ukselävele, kui Sa pole võtnud vajalikke samme, et kirjutada valmis esimene peatükk. Loomulikult on seal asjad, mis peavad juhtuma Jumala ajastuses, aga Sa ei saa kohelda igat sõnumit nagu muna, mida Sa passiivselt haudud ja siis see juhtub. Vahel on meil vaja tegutseda!

Tee oma jõudu mööda kõike, mida Su käsi suudab korda saata, sest surmavallas, kuhu Sa lähed, ei ole tööd ega toimetust, tunnetust ega tarkust!

`Koguja 9:10

5. Usalda Jumala ajastust sõnumi puhul. Las ma ütlen Sulle kohe ära selle, et ma ei pea alati arukaks seda, et kui me oleme vastu võtnud Jumala käest prohvetliku sõnumi, et me siis järgmisel hetkel kohe tormame välja, et seda siis omaenese jõust juhtuma panna. Prohvetlik sõnum kannab endast tihtilugu määratud ajastust. Kui Taavet võiti kuningaks, siis ta jätkas teatud aja jooksul ikkagi lammaste karjatsemist, enne, kui ta jõudis troonile, juhtus palju erinevaid asju. Ma usun, et Jumal valmistas Taavetit ette kogu selle aja vältel.

Ära põlga Jumala ettevalmistuse ja treenimise ajastut oma elus, sest Jumal kasutab seda aega selleks, et Sind tugevalt rajada kõige selle jaoks, kuhu Sa oled minemas. Ole tähelepanelik ja hoolikas, et Sa ei laseks ajaperioodil, mida Sina pead viivituseks, endalt röövida julgust  ning et Sa siis ei anna alla selle osas, mida Jumal on Sinu elu üle rääkinud. Usalda Jumalat ja Tema sõnumi õiget ajastust.  Ta on ustav oma tõotuste suhtes, mis Ta on rääkinud Sinu elu üle ning Tema ei kuku läbi nende tõotuste täitmisel!

Nõnda on ka Minu sõnaga, mis lähtub Mu suust, see ei tule tagasi Mu juurde tühjalt, vaid teeb, mis on Mu meele järele, ja saadab korda, milleks Ma selle läkitasin!

`Jesaja 55:11

Kui Sa oled ustav majapidaja selle üle, mis Jumal on rääkinud Sinu elu üle, siis toob prohvetlik sõnum Su ellu tohutud õnnistused, kui Sa siis näed, kuidas sõnum täiel määral teostub ja manifesteerub Su elus. Ära ole lihtsalt „sõnumite fänn“, kes kukub läbi juba esimesel sammul, et teha saadud juhtnööride alusel, otsides lihtsalt värinaid ja kananahka, joostes ringi, et saada uut sõnumit sõnumi järel, otsides vaid pealiskaudset põnevust, aga Sul puudub püsivus, mis tuleb siis, kui Sa oled ustav sellega, mis Jumal on Sulle öelnud praegu teha. Selle asemel ole nagu ustav põllumees, kes hoolitseb ja kastab ja valvab selle üle, mis on külvatud. Valva selle üle, lase sellel kasvada enda sees ning tunne siis rõõmu lõikusest, kui Sa hakkad nägema prohvetliku sõnumi täielikku esiletulemist ja teostumist!
 
Tõlkinud Jana Naudi 18.08.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar