laupäev, 20. august 2016

Wanda Alger „Lõika Katki Uskmatuse Sidemed“


 

Ma usun, et Kristuse Ihu on prohvetlikult praegusel ajastul minemas üle veepiiri Jordani jões, et astuda Tõotatud Maale, et saada kätte Kuningriigi pärandus. Mõned pioneerid ja skaudid on läinud ees ja juba näinud ja kogenud seda, mis on meid ees ootamas. Paljud on praegu suure põnevustundega vaatamas ettepoole. Aga paljud Koguduses on veel kahtlemas, kas hüpata sisse või mitte. Põhjus pole selles, et nad ei tahaks, vaid nad on „hirmu ja uskmatuse“ ahelatega kinni teisel pool kallast. Aeg on end vabaks lõigata.

Jumal on praegu paljusid kutsumas, et nad astuks välja senini tundmatul territooriumil ning see nõuab, et me jätaks seljataha harjumuspärase ning tunnustaksime ja võtaksime oma elus vastu uued USKUMISE tasemed. Jumal tahab suurendada meie võimekust vabastada ja demonstreerida Tema Kuningriigi väe ja autoriteedi tasemeid, mis on täiesti ennenägematud. Aga see kõik nõuab seda, et meie senised uskumuste süsteemid saavad täielikult uuendatud enne, kui me saame siseneda Kuningriigi päranduse aladele.  

Mina isiklikult olen kogenud tohutut venitamist. Ja isegi, kui mu vaim nii väga igatseb astuda seni kaardistamata territooriumile ja öelda „JAH“  nendele uutele ülesannetele, leian ma end pidevalt tegelemas vanade mõttemallidega, mis hoiavad mind tagasi. Teatud uskumused ei vasta enam tõele. Jumal on praegu läbi katsumas ja testimas paljusid usu süsteeme Usklike seas just selleks, et suurendada meie võimekust töötada koos Temaga. See nõuab meilt kapitaalset alistumist sellele, kuidas Jumal töötab meie sees ja läbi meie.

Miks on kirjutatud, et Iisraeli rahvas „…oli võimetu uskmatuse tõttu?“ (He. 3: 19) Põhjus seisnes selles, et nad ei olnud valmis alistuma sellele, mis oli nende jaoks midagi muud, kui nad olid harjunud. Jumal oli nende jaoks teinud imesid absoluutselt iga päev, aga ometi sai see kõik- Jumala liikumine sellisel viisil-  nende jaoks nii harjumuspäraseks ja mugavaks, et nad ei tundnud Jumalat ära, kui Ta hakkas liikuma erineval viisil.

Selle asemel, et olla Jumala-kesksed, said neist enesekesksed sedamoodi, kuidas nende fookus liikus ära nende sihtkohalt omaenese mugavuse ja turvalisuse peale. Selle tulemusel nad kaotasid silmist tõelise eesmärgi, selle asemel, et kasvada USUS, nad hakkasid kasvama hirmus ja kahtlustes. Just seesama hirm ja kahtlused on need, mis üritavad meid peatada ning limiteerida meie võimekust astuda nendesse asjadesse, milleks Jumal on meid kutsumas. Mineviku imed ja tunnustähed võivad tegelikult saada takistuseks meie tulevikule, kui me valel moel hakkame neist kinni hoidma!

Paljude meie jaoks on Jumala varustus ja eesmärgid kõrbes lõppenud. Ja nüüd on aeg käes, et vallutada tõotatud maa. Kogu kõrbeteekonna mõte ja eesmärk seisnes selles, et me kasvaksime usus TEMASSE oma igapäevase varustatuse osas. Taevase värske manna kogused ja Tema Ligiolu pilv on jätkuvalt meiega, aga see kõik hakkab teistmoodi välja nägema. Kui Su süda on nüüd täitunud selle sügava veendumusega Tema varustamise võimest, siis meil tuleks siseneda sellesse uude ajaperioodi, et olla valmis hävitama neid hiiglasi, kes on ees!

See, kuhu me oleme minemas ja see, mida me hakkame tegema, on väga vähesel määral seotud meiega. Kõik on seotud sellega, et puudutada TEISI ja tuua kogu tähelepanu TEMALE. Igal Usklikul on ülesanne. Igal Usklikul on mõjuvõimu sfäär, mida AINULT NEMAD saavad puudutada. Ära lase vaenlasel end lollitada ja endale valetada nii, et Sa hakkad endast mõtlema, justkui Sinul poleks olulist rolli. Jumal mobiliseerib praegu tervet Kristuse Ihu selleks, et me kõik täidaksime oma osa  ning koos näeksime siis võimast hingede lõikust, mis võidetakse Kuningriigile.

 
Antikristuse vaim, mis laiendab oma mõjuala, ei oota meie järgi, millal meie saame kõik korda. Me peame olema valmis et VÕTTA MAAD Kuningriigi heaks, aga see nõuab, et me võtaks Jumalalt vastu uued strateegiad, vaatenurgad ja perspektiivi. See nõuab meilt fookust, mis laserikiire täpsusega on sihitud vaid Jumala usaldamisele kõigis Tema juhtnöörides ning lubades Temal teha näiliselt võimatuid asju! Ja kõike seda me ei suuda teha, kui me vaatame ainult tagasi minevikule.

USKMATUSE vaim on kasvamas rahvaste seas. See põhjustab isegi paljude Jumalakartlike inimeste eludes seda, et nad PANEVAD MÖÖDA sellest, mida Jumal on tegemas ning nad ei näe, kuhu Jumal on liikumas. Kui me fokuseerime liiga palju sellele, mida Jumal on juba teinud- ja kuidas Ta seda tegi- siis me paneme mööda kõigist neist võimalustest, mis meid ootavad ees tulevikus.

Isegi Jeesus ei suutnud teha teatud imesid USKMATUSE TÕTTU. Kui inimesed Jeesuse kodulinnas panid küsimärgi alla selle, kust tuleb Tema autoriteet, siis on kirjutatud, et NAD SOLVUSID ja selle tulemusel hakkas USKMATUS levima terves linnas ning ainult MÕNED IMED said esile tulla (Matteuse 6: 53-58). See imesid „kokku pigistav“ suhtumine on kahjuks praegu levimas Kristuse Ihus ning solvumised on pidurdamas üleloomulikku usku. Me ei tohi lasta solvumistel mürgitada oma tõotusi!

Uskmatus põhjustab südame paadumist ning kitsendab meie nägemisvõimet ja perspektiivi (Markuse 8: 17-18; 16: 14). Uskmatuse vaim on praegu pimestamas paljude inimeste silmi, et nad ei näeks Jumala plaane praeguse ajaperioodi jaoks. Enne, kui me näeme ükskõik millist pööret, on meil vaja tegeleda selle uskmatuse vaimuga nii oma mõistuse kui südame tasemel. Ma julgustan Sind sellega, et Jumal alati tahab suurendada ja kasvatada meie usku ning Tema tegeleb koos meiega meie südametes selleks, et adrresseerida ja eemaldada neid valesid suhtumisi ja hoiakuid.

Ma annan Teile mõningad võtmed, kuidas tegeleda isiklikul tasemel uskmatuse ja hirmuga:

1.   Lase lahti omaenese kontrollist ja alista kõik oma eelistused Temale, mis puudutab seda, kuidas Tema tohib Sinus ja Sinu läbi tegutseda.

2.   Luba Jumalal tuua ilmsiks kõik varjatud hirmud, mis on hoidnud Sind senini vangistuses.

3.   Palu Jumalalt sügavamat ilmutust, kuidas usaldada Teda nendes tundmatutes vetes.

4.   Paranda meelt igasugusest solvumisest, mis Sul on teiste suhtes asjade osas, mida Sa täna ei mõista ja millega Sa täna ei nõustu.

5.   Kutsu Püha Vaimu suurendama Sinu võimet uskuda uutesse asjadesse.

6.   Astu välja! Tee MIDAGI, mis tõestab Sinu valmidust laieneda ning tule välja oma senistest rööbastest!

Nendel inimestel, kellel on pioneeri vaim ja süda, on see protsess palju lühem, sest nad kannavad endas seda uudsuse ja seikluse vaimu. Aga need, kes on rohkem mugavuse meelsed ning „kodu-kesksed“, nende jaoks võib see protsess olla palju raskem. Aga ma julgustan Sind ikkagi tunnustama seda protsessi ning mõistma, et see kõik mõjutab meie ühtset usu taset, milles me koos liikuma hakkame. Jeesus nuttis terve linna pärast, sest selle linna ühtne uskmatuse tase oli nii suur (Luuka 13: 34-35) Nende südame kõvaduse tõttu ei saanud Ta demonstreerida nende hulgas Kuningriigi täiust. Ma ei taha, et Jumal läheks mööda MINU linnast, sest Kogudus on uskmatuse vangistuses selles linnas!

Harjumuspärased mustrid, kas siis halvad või head, võivad luua ebapiibellikke mineviku sidemeid, mis hoiavad meid kinni seotuna nii, et me oleme võimetud edasi liikuma. On aeg, et sellised sidemed saaksid katki lõigatud, et me vabaneksime uskmatusest ning astuksime julgelt edasi oma päranduse sisse.

„Kõik on võimalik temale, kes usub! Markuse 9: 23

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 20.08.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar