kolmapäev, 26. oktoober 2016

Cindy Trimm “ Ajalugu Tegev Usk”





“Sellepärast meiegi, et nii suur pilv tunnistajaid on meie ümber, pangem maha kõik koorem ja meid nii hõlpsasti takerdav patt ning jookskem kannatlikkusega meile määratud võidujooksu, vaadates usu alustajale ja täidesaatjale Jeesusele…“
Heebrealastele 12:1-2

Usu jõud on vundamentaalne sammas  Jumala Kuningriigis; ilma selleta poleks meil Piibli ajalugu sellisena, nagu see on ( loe He. 11 peatükki). Me pole ilma usuta võimelised sisenema Jumala Kuningriiki.

“Sest Te olete armust päästetud saanud läbi usu” Efestlastele 2:8

See toimib läbi usu, et Kristus elab Sinu südames (vaata Ef. 3: 17) – see on ka põhjus, miks Sulle on antud juhised, et Sa kasvaksid usus (vaata 2 Peetruse 1:5).

Kas Sul on plaanis kasvada oma usus? Või mis veel tähtsam, on Sul olemas eesmärk, miks on vaja kasvatada oma usu mahtu oma elus?

Kas Sul on ajalugu tegeva inimese usk?

Ma olen terve selle aasta rääkinud sellest, et meil kõigil peaks olema ajalugu tegeva inimese usk. Ja kui ajalugu tegevad inimesed, lõpetagem see aasta võimsalt!

Sa oled mind kuulnud nii palju kordi ütlemas. “Sinu jalad ei vii Sind eales kohta, kus Su mõistus pole kunagi käinud” ning “ Sa sarnaned nendele, kellega Sa kõige enam läbi käid”

Sellepärast ongi nii kriitilise tähtsusega venitada ja avardada oma mõistuse nägemise horisonti ning laiendada oma suhtlusringkonda. Võta kätte ning  paiska umber oma limiteeritud uskumuste lauad ning paiska lahti oma sotsiaalsete suhete uksed!

“Jehoova lisagu Teile üha juurde õnnistusi” Laul 115:14

Alusta nüüd oma usu kasvatamisega, võttes saatuse poolt määratud samme.

Kui Sa tunned, et Sul on  piiratud kogus varustust, siis palu Jumalat usus. Võib-olla Sul ei ole selle tõttu, et Sa pole Jumalalt küsinud! (vaata Jakoobuse 4:2.)

Läbi terve Uue Testamendi on meile öeldud, et me paluksime/küsiksime ning jätkaksime selle tegemist.

“Ja kõik, mida Te iganes palves palute uskudes, seda Te saate”
Matteuse 21:22

Sa oled kindlasti kuulnud seda, et me inimestena kasutame oma aju võimekusest ainult 10 %. Ma arvan, et oma usu võimekusest me kasutame veelgi vähem. Kas Sa suudad endale ette kujutada, kuidas me kujundaksime umber ajalugu, kui me kasvaksime oma võimes mõelda ning võimekuses uskuda!

Meie potentsiaal  on limiteeritud ainult meie ette kujutamise võimekuse poolt teostada midagi suuremat ning võimest uskuda, et me oleme suutelised seda saavutama. Me elame vapustaval ajal inimkonna ajaloos. See, mis isegi kümme aastat tagasi tundus täiesti võimatuna, on tänaseks muutunud täiesti tavaliseks. Informatsiooni ja ideede liikumine toimub valguskiirusel! Sinu ideid, Sinu sõnu, Sinu mõtteid on võimalik laiendada kiiremalt kui kunagi varem- ja Sul on võimalik kasvada Jumala tundmises kiiremini kui kunagi varem ajaloos! 

“Sest maa on täis Jehoova tundmist-otsekui veed katavad merepõhja! Jesaja 11: 9

 Usu ja Jumala tundmise ja Jumala rahva võimekus tõuseb üle kogu maailma otsekui võimsad veed. Mõtle järgi, kus Sina kõige selle keskel asetsed…ja  mis saab olema Sinu pärand kõige selle tõttu.

Võta korraks hetk ning mõtle sellele, mida Sina hindad siin elus kõige rohkem ning siis lase  sellel  määratleda, kuhu suunas Sa liigud , mida Sa tahad saavutada ning kuidas Sa juhid asju.

“Sinu väärtushinnangud ja tõekspidamised on Sinu poolt väga sügavalt kalliks peetavad uskumused, mis väga autentselt kirjeldavad Sinu hinge” John Maxwell

Ajaloo tegijad/kujundajad on alati oma elus motiveeritud sügavuti juurdunud  väärtushinnangutest ja tõekspidamistest, mis toetavad nende eesmärke ning annavad neile edasi liikumiseks vajaliku kirglikkuse.

Igal suurel organisatsioonil on püstitatud  hulk põhimõtteid/väärtushinnanguid, mis toimivad kompassina, mis annavad nende missioonile tähenduse ning mis aitavad neil fokuseerida oma visioonile.

Cindy Trimmi Teenistuse kui globaalse teenistuse üks põhimõtteid on usk.

“Ma jätame endast maha usu pärandi. Me jätkame alati sellise missiooni taga ajamist, mis nõuab suurt usku. Ja sellest lähtuvalt, meie sõnad ja teod toetavad ja edendavad alati neid usust juhitud eesmärke”

Ma esitan Sulle väljakutse ehitada üles oma usku sel määral, et Sa saaksid kasvada ajalugu muutvas mõjuvõimus.

Kui Sa arendad ja austad oma tõekspidamisi/väärtushinnanguid, siis Sa kasvad ka oma usus.

Ajalugu tegev usk on alati juhitud Jumala Kuningriigi tugevatest ja võimsatest väärtushinnangutest/tõekspidamistest/põhimõtetest. Mõtiskle selle üle, milliseid põhimõtteid ja väärtushinnanguid kirjeldatakse läbi kogu Uue Testamendi. Millised nendest tõekspidamistest iseloomustavad kõige enam neid ajaloo tegijaid, keda Sa kõige rohkem imetled?

Ja nüüd võta hetk ning mõtle oma elu tõekspidamistele ja väärtushinnangutele. Mis on need tõekspidamised ja põhimõtted, mis kõige ehtsamalt kirjeldavad Sinu hinge?

Sellel nädalal võta aega, et oma usku aktiveerida ja üles ehitada just lähtuvalt Sinu väärtushinnangutest/põhimõtetest/tõekspidamistest.

 “Aga me ei kuulu nende hulka, kes hoiavad tagasi…vaid me oleme need, kellel on usku.”
Heebrealastele 10:39

Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 26.10.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar