pühapäev, 9. oktoober 2016

Victoria Boyson „Jumalal On Palju Parem Ülevaade! Keda Sa Usud?



Minule tundub küll nõnda, et Jumalal on palju parem ülevaade asjadest, lähtuvalt  sellest paigast, kus Tema on istumas, kui isikul, kes arvab, et ta teab siin maa peal kõigi asjade kohta kõike. Uskmatu ja loomuliku mõistusega mees näeb ainult piiratult, tal on ainult ühe dimensiooniline vaade, aga Jumal näeb meie südameid ning vastavalt sellele mõistab Ta ka kohut.

Kui Jumal armastab meid ning mõtleb meie kohta seda, et me suudame teha võimatuid asju, siis mis tähtsus on sellel, mida keegi teine arvab? Jumal tunneb meie südameid, meie minevikku ja ka meie tulevikku. Inimesed, kes eelistavad loomulikku mõistuse sfääri ning omaenese tarkust, on seotud selle maailma vaimsusega.. Ilma usuta on nad suutelised andma meile ainult omaenese arvamusi, aga kui see ei ühti sellega, mida Jumal ütleb meie kohta, siis on see puhas vale.

Kui me tõesti tahame olla Kristuse sarnased, siis peab meil üle kõige olema usku. Põhjus, miks Jeesusel oli Jumalasse usku, ei seisnenud vaid selles, et Jumal oli Jeesuse jaoks Jumal, vaid Ta oli Tema Issi- Tema Isiklik Armastav Issi- ja Jeesus oli sellest väga sügavuti teadlik, et Taevane Isa Teda armastab ning et Ta võib alati Oma Isa peale loota, et Ta õnnistab Teda ning seisab alati Tema selja taga, et toetada Teda. Jeesus teadis seda, et kui Jumal kedagi õnnistas, siis läbi Tema, Oma armastatud ja soositud Poja kaudu.

Jah, Jeesus kannatas ja suri, aga see ei olnud Tema jaoks lõpp. Ta kannatas vaid üürikest aega ja Ta oli võimeline seda tegema, sest Ta teadis Oma kannatuste eesmärki ning Ta armastas Oma Isa, kes kandis Teda sellest kõigest läbi. Praegu Jeesus ei kannata, vaid valitseb kõige üle ning pole olemas midagi, mida Isa Talle ei annaks. Jeesuse häbi ja piinade päevad on läbi. Nüüd käib ja elab Jeesus väes! Jeesus elab nüüd võitjana. Jumal on andnud meile Jeesuse võidu ja väe, et meie oleksime rohkem kui võitjad- et me valitseksime ja juhiks asju siin elus koos Temaga- et me kutsuksime asju esile, mida veel pole, otsekui olevateks! (Ro. 4: 17)

Ja siin tulemegi mängu meie- Sina ja mina- meil on vaja ehitada oma usku üles järjepidevalt. Meil on vaja usaldada Jumalat ning mitte kuulata saatana valesid „tarkusena“. Jumal on reaalne ning Ta armastab meid rohkem kui keegi teine! Kui Jumal kedagi õnnistab, siis miks mitte meid?  Me oleme Taevase Isa lapsed ja Ta armastab meid nii väga. Jumal kogu aeg ootab, et me küsiksime Temalt midagi, usuksime Temasse ning seisaksime usus kellegi hinge pärast, et Jumal saaks meid õnnistada!

Maailm ütleb: „Ära küta oma lootust üles!“ Selline suhtumine haiseb ja Sa tead seda! Jumala jaoks on LOOTUS ja USK üliolulised ning kui meie ei kasva lootuses, siis me ei saa olla Jumalale meelepärased. Mina tahan küll väga olla Temale meelepärane ja ma tean, et tegelikult tahad seda ka Sina. „Lootus, mis viibib, teeb südame haigeks“ (Õp. 13: 12) Sellepärast ongi vaja meil üksteist julgustada ja kinnitada usu ja LOOTUSE sõnade ja sõnumitega!!! Ma olen paljudel kordadel kogenud, et kui hakatakse jagama „julgustuse sõnu“, kaotan mina julguse. Loomulikult ei tahtnud inimesed minult julgust röövida, aga oma „julgustuses“ nad esitlesid mulle vaid oma usu taset Jumalasse ning sellesse, mida nemad suudavad korda saata Kristuses. Aga mina usun, et „ma suudan KÕIKI asju Kristuses! (Fi. 4: 13) See tähendab KÕIKI ASJU!!!
Tõlkinud Jana Naudi 09.10.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar