reede, 4. november 2016

Dr. Mark Chironna ""Vahepealsest "mitte kuskil" paigast"






 
Vahepealset paika võib nimetada limiteeritud paigaks- see on paik, mis on eelmise "kusagil" koha ja uue kusagil" koha vahel. Seda kohta võib nimetada ka "mitte kusagil" paigaks.
Kui Sa satud oma elus sellistesse kohtadesse, siis Sa kohtud ekstreemsete väljakutsetega.
Kui ma sellest varem olen rääkinud, siis ma olen saanud mõningatelt inimestelt väga negatiivset tagasisidet, et me ei peaks oma elus läbi minema ekstreemsetest väljakutsetest, sest meil on usk. Sellele reageerides ma tahan tavaliselt naerda, sest usk ehitub üles keset vastuolulisust. Ma pole kindel, mida need inimesed täpselt loevad, aga kui Sa loed usust, siis see ehitub üles keset vastuolulisust.
Usk sisaldab endas ekstreemseid väljakutseid.
Kui Sa aga oled siis selles "vahepealses" kohas, kui Sa ületad seda tühimiku paika, siis Sa koged ekstreemseid väljakutseid oma teel järgmisesse peatükki oma elus.
Ekstreemsed väljakutsed on sellist liiki väljakutsed, mis sunnivad Sind arenema/laienema viisidel, mida Sa eales poleks saavutanud teisel viisil ega suutnud endale ettegi kujutada.
Sellised asjad juhtuvad "mitte kusagil" tsoonis.
Sa oled siis silmitsi selliste väljakutsetega, mis on piisavalt ekstreemsed selleks, et Sul tuleb end arendada ja venitada viisidel, mida Sa poleks suutnud kuidagi ette prognoosida. Selles kõiges avaneb Sinu potentsiaal.
Kui Sa oled nende väljakutsetega silmitsi, siis need aitavad Sul oma potentsiaali üles leida ning sellega haakuda.
Vastamine nendele väljakutsetele juhib Sind Sinu isikliku täieliku muutumiseni. See on hästi oluline, et Sa tead seda! Kuidas Sa vastad vastuolulisusele?
Olla silmitsi väljakutsega ning liikumine sellest läbi muudab seda, kuidas Sa näed ennast. Seda on väga oluline teada. Olles silmitsi ekstreemse väljakutsega saad Sa väga teadlikuks sellest, kuidas Sa ennast näed.
Usu mind, Taavet nägi ennast erinevalt peale seda, kui ta oli olnud silmitsi lõviga, peale seda, kui ta oli silmitsi olnud karuga ja peale seda, kui ta oli silmitsi olnud Koljatiga. Need kõik olid ekstreemsed väljakutsed ja need olid aja jooksul suuruselt progresseeruvad väljakutsed. Aga Taavet nägi ennast erinevalt peale igat lahingut. Samamoodi on Sinuga!
 
Üks asi, mida veel teeb ekstreemsete väljakutsetega silmitsi olemine ja nendest läbi minemine, on see, et me saame teadlikuks oma sisemistest ja välistest ressurssidest.
Ja see kõik juhib Sind ka selleni, et Sa õpid uusi käitumismustreid. Sul tekib kalduvus ühel või teisel viisil toimida ja käituda.
See, millest ma praegu räägin, on kõik dokumenteeritud psühholoogilistes uuringutes ja juhtimist puudutavates uuringutes. Need kõik on väga põhjalikult ja väga hästi tehtud uuringud, mille põhjal ma praegu räägin. See kõik on tõestatud.
Ma väga tahan, et Sa kõigest sellest aru saad, sest see kõik tuleb Sulle kasuks.
Kõik need asjad toimuvad, kui Sa oled silmitsi ekstreemsete väljakutsetega.
Ja kui Sa lähed läbi ekstreemsetest väljakutsetest või lausa reast ekstreemsetest väljakutsetest, siis areneb Sinus ka võimekus tõsta teisi inimesi üles täiesti uuele tasemele. Sa saad täiesti uuel ja kõrgemal tasemel aidata neid, kes on samuti oma elus läbi minemas ekstreemsetest väljakutsetest.
See kõik ei too kasu ainult Sinule. See toob kasu ka teistele inimestele.
Kui Sa siis tuled väga hästi toime ekstreemse väljakutsega, siis Sa liigud uuele tasemele oma sisemises ausameelsuses ja uuele tasemele ka välises toimetulekus ja lõimumises.
Teiste sõnadega, kui kõik toimib seespidi, siis kõik hakkab paika loksuma ja sobituma ja toimima ka välispidi.
Ekstreemse väljakutsega silmitsi olemises peitub üks tõsine väljakutse- me tahame kangesti jääda oma mugavustsooni. me tahame koheselt vähendada ebakindlust ja teadmatust nii palju kui võimalik.
Me ei saa eales täielikult muutuda siis, kui kõik, mis Sa tahad, on vältida ebakindlust ja teadmatust.

Mugavustsoon on selline paik, kus saab vältida ebakindlust ning luua sellised tingimused, kus Sa saad säilitada oma "status guo" -praegust seisundit/olekut. Sellises paigas ei toimu iial mitte mingisugust muutumist. Sellises paigas ei toimu mitte mingit arengut ega muutumist ega oma uue potentsiaali leidmist. Mugavustsoonis ei toimu eales neid asju.
Ja kui Su mugavustsoon kasvab, siis Sa teed ainult neid asju, mida Sa oled juba teinud, aga Sa eales ei saa teada, kuidas teha uusi asju. Sa hoiad lihtsalt alal seda, mida Sa juba tead. Ja sel juhul Sa jätkad mineviku kordamist, selle asemel, et liikuda tundmatusse tulevikku. Ja sel juhul Sa organiseerid maailma oma elu ümber nii, et Sa võtad paljusid asju oma elus iseenesest mõistetavana.
Ma tahan Sind julgustada, et Sa ei kardaks astuda üle ukseläve sellesse "vahepealsesse" paika, kus Sa satud silmitsi ekstreemsete väljakutsetega, sest selles "mitte kusagil" paigas, olles silmitsi nende väljakutsetega, hakkad Sa muutuma selles, kuidas Sa ennast näed, Sa saad palju teadlikumaks sellest, millised on Sinu sisemised ja välised ressursid. Sul avaneb uus olukord haakuda võimalusega õppida uusi käitumismustreid ning Sul kasvab võimekus tõsta üles teisi inimesi kõrgemale tasemele, et ka nemad muutuvad võimeliseks toime tulema oma elu ekstreemsete väljakutsetega.
Ma julgustan Sind liikuma edasi!
 
 
Videost tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 04.11.2016
 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar