laupäev, 5. november 2016

Garris Elkins „Kuningriigi Kartograafia: Jumal On Vaimse Autoriteedi Piire Ümber Vormistamas“



 
Hiljuti kuulsin ma Isandat ütlemas: „Ma olen piire ümber joonistamas/vormistamas“. Kui ma kuulasin edasi, siis Jumal ütles: "Ma vormistan ümber Sinu vaimse autoriteedi piirid ning avaldan Sulle need uued sfäärid, kus Ma annan Sinule mõjuvõimu. Tulemuseks on selline ümberkorraldus, kus uued autoriteedi piirid on nähtavad ainult vaimses sfääris ning need ei ole piiratud riigi piiridega, mida Sul on võimalik näha kaardil“ Ja Isand jätkas: "Palu Minult eristusvõimet, mida Sa vajad, et näha, mida Mina olen tegemas. Selle laiendusega käib kaasas apostellike meeskondade väljasaatmine, mida Mina kasutan selleks, et rajada oma valitsemise ala nendes uutes kujunevates juristiktsioonides /alluvusalades.“

Vaimsete Juristiktsioonide ja Piiride Mõistmine

Kui Jan ja mina elasime Euroopas, siis ma lugesin ja õppisin erinevate Euroopa riikide ja rahvaste ajaloost. Piirid, mida me näeme tänapäeval kaardi peal, pole alati olnud Euroopa riikide piirid.  1000.aasta jooksul on piirid Euroopas väga palju kordi muutunud. Sama areng on tõde ka ülejäänud maailma piirkondade kohta. Riigid ja impeeriumid on kogu aeg olnud muutumises ning sõdade ja erinevate abielu liitute ja majanduslike liitude tõttu on piire kogu aeg ümber joonistatud.

Jumala kaardid on aga joonistatud teistmoodi. Rahvaste rände piride all eksisteerib ka vaimne kaart, mis ilmutab sügavat vaimset reaalsust. Selle kaardi alusel tahab Jumal meid ka juhtida, mis puudutab meie pingutusi ja energiat.

Mil iganes ma sõidan või lendan uude piirkonda, palvetan ma alati sel ajal, kui ma ületan mingeid  piire.  Isegi uue maakonna või linna piir on minule õhutuseks, et palvetada ning tajuda eristusvõimet, et näha loomulike piiride taha, et mõista, mis on toimumas vaimses sfääris.

Jumal on Oma Kogudust ümber formeerimas. Ümber formeerumine vaimses sfääris käib alati enne ümber formeerumist loomulikus sfääris. Jumala strateegiliste plaanide mõistmine, et läbi viia vaimset sõjapidamist ja täielikku kultuurilist ümberkujundamist- see kõik aitab meil näha tõelise konflikti piire, mis tihtilugu on täielikult peidetud silmade eest, mis ei näe eristusvõimes.

Uued Joonised/Plaanid On Saabumas!

Uued apostellikud joonised ja plaanid Taevast on saabumas. Neid jooniseid kasutatakse selleks, et ümber vormistada meie vaimse autoriteedi piire ning et ilmutada Jumala plaane. Jumal määrab kartograafid, kes kasutavad neid jooniseid selleks, et teostada vajalikud ümber vormistamised. Need kartograafid on viielaadse teenistuse inimesed, kes toovad meie missiooni uue selguse, arusaamise ja lihtsuse.

Viielaadsetel varustavatel andidel on märgatavalt erinev ja koostööd edendav funktsioon, et vaimse autoriteedi piire ümber vormistada. Apostlid saavad joonised kultuuriliseks transformatsiooniks ja Kuningriigi laienemiseks. Prohvetid annavad teada nende uute jooniste saabumisest. Evangelistid värbavad inimressursse, et oleks võimalik teostada neid plaane/jooniseid. Pastorid loovad keskkonna, kus need plaanid saavad kasvada ja õitseda. Õpetajad laiendavad arusaamist, mis on seotud nende joonistega, nagu insenerid, kes loovad väga täpse ja detailse joonise mingist masinast, et siis igat selle osa  kirjeldada ning selgitada, et inimestel tekib terviklik arusaamine detailidest ja toimimise tehnoloogiast.

Nende uute piiride eristamine peaks tooma mõistuses arusaamise kasvamise. Jumala Kuningriik on alati edenemas, mitte kunagi taandumas. Jumal on määranud asjade arengu nii, et Tema Koguduse ja Kuningriigi piirid on pidevas laienemises. See laienemine ei toimu vastuseisuta ega väljakutseteta, sest kaalul on inimeste pääste ja institutsioonide täielik kultuuriline muutumine

"Näe" Oma Vaimset Autoriteeeti!

Luuka kirjutas üles Apostlite tegude raamatu alguses Jeesuse sõnad, mis adresseerivad otseselt seda teemat seoses Kuningriigi laienemisega (Ap.1: 6-8): „Siis küsisid temalt need, kes olid kokku tulnud, ning ütlesid: „Issand, kas sa sel ajal jälle ehitad Iisraelile kuningriigi?“ Tema ütles neile: „Teile ei sünni teada aegu ega hetki, mis Isa omas meelevallas on määranud; aga Te saate Püha Vaimu väe, kes tuleb Teie peale, ja peate olema minu tunnistajad Jeruusalemmas ja kõigel Juuda-ja Samaariamaal ja maailma otsani!“  

Jüngrid nägid esialgu vaid seda, et Kuningriik piirdubki vaid selle alaga, mis on neile tuttav ning välja joonistunud olemasolevate piiridega. Jeesus aga rääkis Oma jüngritele ajast peale nelipühi päeva, mil Jumala Vaim juhib neid välja astuma nendest loomulikest riigi ja kultuurikeskkonna piiridest ning liikuma uuele territooriumile, mis Jumal oli juba ette määranud oma laienemise joonistel.

Ära luba nendel väljakutsetel, millega me oleme siin maailmas silmitsi, kõrvale juhtida oma tähelepanu palju võimsamalt ja suuremalt plaanilt, mida Jumal on teostamas. Kuningriigi laienemine on agressiivne ja oma olemuselt edasi tungiv liikumine. Jumal andis Jeruusalemmas asuvatele jüngritele ülesande vaadata kaugemale, maailma otsteni, kui oma lõpliku sihtpunkti peale. Nad liikusid edasi Jumala nähtamatu Kuningriigi kaardi juhtnööride ja määratluse alusel.

Need apostellikud meeskonnad, keda Jumal on üles tõstmas, tegutsevad vaimsete kartograafidena, kes joonistavad ümber meie vaimse autoriteedi piirid siin maa peal, luues selle läbi täiesti uued mõjuvõimu piirid kõigides ühiskonna kultuuri kihtides. Need ümber joonistatud kaardi piirid saavad vundamendiks meie positsioonidele loomulikus sfääris, mis puudutab inimeste mõjutamist ning nende juhtimist Jumala tahtega kooskõlla. Need saabuvad ümberkorraldused on koht, kuhu Sa peaksid investeerima oma aja ja energia, sest sellest kasvab välja Sinu jaoks Kuningriiki investeerimise kasum. Selle investeerimise tõttu tuleb õnnistus näha Vaimsete silmadega seda, mis tegelikult praegu maa peal on toimumas.

„Ja Ta pöördus jüngrite poole eriti ning ütles: „ õndsad on silmad, kes näevad, mida Teie näete! Sest ma ütled Teile, et palju prohveteid ja kuningaid on tahtnud näha, mida Teie näete, ja ei ole näinud, ja kuulda, mida Teie kuulete, ja ei ole kuulnud!“ (Luuka 10: 23-24)

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 05.11.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar