teisipäev, 3. jaanuar 2017

Jennifer LeClaire „Prohveteering: On Aeg Jätta Oma Minevik Teetolmu“



Briti kirjaniku Charles Dickensi raamat „Kahe linna lugu“ algab sõnadega: „See oli aegade parim aeg. See oli aegade halvim aeg.“ Ma ei oska Sinu kohta öelda, aga need sõnad kirjeldavad väga hästi minu 2016.aastat.

Eelmisel aastal tulid esile tohutud läbimurded, aga samas oli see aasta täis ka tohutut sõjapidamist. Jumala Kuningriigis tulid esile uued kujunenud suhted, aga samas  kaotasid osad vaimse lahingu. Eelmisel aastal avanes väga palju uusi võimaluste uksi, aga samas oli ka palju survet. Ma õppisin seda, et me kasvame vaimselt palju rohkem rasketel aegadel kui kergetel aegadel- ja Jumal on Ustav.

Igal aastal samal ajal ma vaatan tagasi eelnevale 12.kuule. Ma võtan arvesse head ajad ja halvad ajad ning tänan siis Jumalat. Ja siis ma kuulutan, et uus aasta saab olema minu aasta! Ja selle protsessi käigus olen ma väga hoolikas, et jätta minevik minevikku! Ma tean, et kui ma tahan vabalt siseneda läbi jumalike uste, mis Jumal mu ees avab, siis on mul vaja jätta eelmise ajaperioodi valu seljataha.  Pane hästi tähele, et ma võtan Jumalat Tema Sõnast:

„Ärge tuletage meelde endisi asju ja ärge pange tähele, mis muiste on sündinud! Vaata, Mina teen hoopis uut: see juba tärkab, kas Te ei märka? Ma teen kõrbegi tee, tühjale maale jõed!“ (Jesaja 43: 18-19)
 
 

Kas Minevik Blokeerib Su Teerada?


Jumal tahab Su elus teha midagi uut sellel aastal, aga midagi võib seda takistada- peale Sinu enda liha ja saatana. Seda nimetatakse minevikuks. Kuula mind: Sul on vaja pressida end välja mineviku valust. Kui Sa pole nõus välja pressima oma mineviku valust, siis Sa ei saavuta oma elus eales täielikku võitu. Pane tähele, mida Paulus kirjutas Filiplastele 3: 13-14:

„Vennad, mina ei arva seda juba kätte saanud olevat, ent üht ma ütlen: Ma unustan ära, mis on taga, ja sirutun sinnapoole, mis on ees. Ma pürin seatud eesmärgi poole, taevase kutsumise võiduhinna poole Kristuses Jeesuses.“

Sul on kolm valikut: (1) pressida välja mineviku valust (2) pressida välja mineviku valust kunagi tulevikus ja olla sinnamaani õnnetu ja armetu (3) hoida igavesti kinni sellest valust. Seda valikut ei saa Sinu eest mitte keegi teine ära teha. Sinul on vaja teha see valik ning pressida välja.  

Mida tähendab välja pressida? See tähendab: rakendama/kasutama järjekidlalt/stabiilselt jõudu või survet millegi vastu. Meil on vaja avaldada survet surve vastu, mis tuleb meie vastu. Meie edasi liikumise teel tuleb meie vastu surve. See surve tahab meid panna tagasi liikuma. Meie vastu tuleb ka surve, et üldse alla anda. Mineviku tõmme on deemonlik strateegia, mis töötab nagu magnet. See üritab meid pidevalt tagasi tõmmata. Me peame oma hinge vabastama sellest magnetjõust.

Ma ütlen Sulle kohe selle ära, et mineviku valust välja pressimine põhjustab Sulle kannatusi. Aga Sul on valik, kas kannatada praegu sellisel viisil, nagu Sa kannatad, või Sa oled nõus kannatama läbi selle muutuse valu, et jõuda täieliku võiduni. Kui muutuse valu tuleb, siis meie liha otsib kohe väljapääsu.  

Meie hing on valmis pigem jääma harjumuspärase valu juurde, kui kannatama tundmatut valu. Me ei taha kannatada, aga meie kannatused lõpevad tõesti siis, kui me pressime välja valust. Välja pressimine ei ole lõbus tegevus- see on raske töö- aga see on väärt seda hinda, sest tasu on suur.

Jättes Mineviku Teetolmu.

Ma kuulsin Jumalat ütlemas: "On aeg jätta oma minevik teetolmu, pühi oma jalgadelt see tolm, ning kõnni lootust täis tulevikku, mis Mul on Sinu jaoks planeeritud.“ Mineviku jätmine teetolmu tähendab tihtilugu seda, et meil tuleb uuendada oma mõtlemist.

"Nii et kui Te võtate seda tõsiselt, et elada selles uues ülestõusmiselus Kristusega, siis käituge ja tegutsege vastavalt. Ajage taga asju, millesse Kristus Teid juhatab. Ärge ekselge ringi, silmad maise peal, hõivatuna asjadest, mis on Teie nina ees. Vaadake üles, ning olge teadlikud nendest asjadest, mis toimuvad Kristuse ümber- seal toimub tõeline tegevus. Vaadake asjadele Tema vaatenurgast lähtuvalt. (Koloslastele 3: 1-2 Message tõlge)

Milline on Tema vaatenurk/perspektiiv? Tema vaatenurk on see, et me oleme võitjad. Me oleme vastu võetud Armsas. Me pole enam eales üksi, sest Tema ei jäta meid maha ega hülga meid. Meil on rõõmuõli ja ülistusrüü.

Jumal on süüst vabastaja ning Tema on meie kaitsja (Laul 4: 2-4). Ta tasub kätte neile, kes on meile haiget teinud. Tema tervendab meie leina ja kurbuse. Tema toob meie ellu uued suhted. Jumal teeb seda. Meie osaks on armastada Teda kogu oma südamest ja hingest ja mõistusest. Meie osa on Usaldada Teda. Mulle meeldib väga mediteerida kahe võtmekirjakoha üle:

„Aga me teame, et neile, kes Jumalat armastavad, töötavad kõik asjad nende kasuks, neile, kes on kutsutud vastavalt Tema eesmärkidele“ (Roomlastele 8: 28)

„Te mõtlesite küll mu vastu kurja, aga Jumal pööras selle heaks, et teha, mis tänapäeval ongi tehtud, hoida palju rahvast elus!“ (1Moosese 50: 20)

Olgu see Sinu tunnistuseks:

"Jeesus, Ma tahan pressida välja mineviku valust ning saada seeläbi võit oma elus. Ma olen enam kui võitja Sinus. Sina mõistad mind. Sina tead minu kannatusi ja haavu, minu leina ja kahetsusvalu  ning minu üksindust. Sina oled minu Vabastaja. Ma keeldun jäämast kinni minevikku. Ma tahan vahetada leina rõõmu vastu, raskemeelsuse ülistuse vastu. Ma tänan Sind, Isand/Issand, et ma saan liikuda edasi ning pressida võiduhinna poole. Valu, Sa ei saa jääda. Ma käsen Sul lahti lasta minu hingest Jeesuse nimel. Ma olen vaba valust. Ma olen uuendatud Vaimus ning uuendatud mõistuses. Ma olen võidukas!“

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 03.01.2017

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar