pühapäev, 15. jaanuar 2017

Kathi Pelton „On Aeg Jõudsalt Kasvada Ja Edeneda! Sinu Kodu On Sinu Mesilastaru“

 


Kui me sisenesime Uude Aastasse, siis Jumala Püha Vaim rääkis mulle need sõnad. „On aeg jõudsalt kasvada ja edeneda.“

Paljud on läbi elanud väga pika ajaperioodi, mil lootused ja ootused on olnud otsekui edasi lükkunud ja see on põhjustanud enesetunde, et „süda on haige“, aga nende inimeste ainus lootus on endiselt Jumalas. Ma tundsin, et Jumal tuleb ja tervendab „selle südamehaiguse“, mis on põhjustatud lootuse edasilükkumisest. Jumal teeb Sinust jõudsalt kasvava elupuu.

"Pikk ootus/lootus teeb südame haigeks, aga täideläinud igatsus on elupuu.“ (Õpetussõnad 13: 12)

Mesilastaru

Seoses Jõudsalt kasvamisega nägin ma sõna „mesilastaru“(inglise keeles on see seotud sõnade mänguga ja sarnase sõnade pildiga- thrive, hive). Sõnale „mesilastaru“ langes valgusvihk. Kui see juhtus, nägin ma nägemust, kus mesilased olid tarus ning nad tilkusid meest. Siis stseen muutus ning ma nägin inimesi ja peresid kodudes. Ma nägin, kuidas kõikjalt- seintelt, lagedelt, treppidelt jne.- valgus alla kuldne mesi.

Ma küsisin Isandalt, mida see kõik tähendab ning ma kuulsin, kuidas Ta vastas ning ütles, et see nägemus esindab Tema soosingut. Mesi esindab Jumala soosingut, mis kleepub kõikjale. Sinu kodu on Sinu mesilastaru. Kodud, perekonnad ja kogukonnad on võtmepaikadeks Jumala soosingu jaoks.

Kodud ja perekonnad on nendeks paikadeks, kus mesi hakkab ülikülluslikult voolama. Jumal toob oma vaimse mee, mis eemaldab mõruda maigu suhetest ning taastab minevikus kaotsi läinud suhted ning muudab kibedad suhted magusateks. Võta aega, et kuulata Jumala Vaimu, ning hellitage ja toitke üksteist, ning laske Jumalal teha Teie sõnu ja tegusid magusamaks üksteise suhtes.

"Sõbralikud sõnad on nagu kärjemesi, magusad hingele ja kosutuseks kontidele.“ (Õpetussõnad 16: 24)

Jumalakartus

See kuldne mesi voolab Sinu kodu ja elu üle, sest Sa oled teinud Jumalakartusest ning Tema juhtnööridest oma elu standardi.

Paasapüha ööl Jumala rahvas, kes olid Egptuses orjadeks, määrisid talle verega oma kodude uksepiidad, et surmaingel, kes oli tulnud tapma esmasündinud poegi, läheks nendest kodudest mööda ega siseneks. Ja Jumalakartus Sinu kodu uksepiitadel kutsub sisse Jumaliku elu ja soosingu.

Söö Tarkust

Mesi sümboliseerib ka tarkust, mida me vajame nii väga, ning paljud on praegusel ajal ära tunnetanud selle hädavajalikkuse. Jumal valab nende üle oma tarkust, kes janunevad selle järgi- Jumaliku puhta tarkuse Taevast. See tarkus antakse neile, kes elavad Jumalakartuses ning kes „söövad seda“.

"Söö, mu poeg, mett, sest see on hea, ja kärjemesi on Su suulaele magus! Tea, et nõnda on tarkus Su hingele: kui Sa selle leiad, siis on Sul tulevik ja Su lootus ei kao!“ (Õpetussõnad 24: 13-14)

Mee ja Mesilaste Kasulikkus

Loomulikus maailmas on mesi Sinu tervisele tohutult kasulik. Meel on tervendavad omadused ning ka ennetavad ja taastavad omadused. Mesi aitab meie kehal jõudsalt areneda ning olla tugev.

Mesilastel on aga väga tähtis roll meie ökosüsteemi jõudsas arenemises. Mesi tähendab tohutut varustust, tervendust, toitmist, rõõmu, valgust ja taastust.

Meemesilased  on "tolmlejad, kes kannavad edasi õietolmu ja seemneid ühelt õielt/taimelt teisele, väetades taimi nii, et need saavad kasvada ning toota vilju. Tolmlejad aitavad kaasa 30% kogu maailma saagi esiletulemisest ning 90% metsikute taimede kasvamisele. Ilma mesilasteta, kes kannavad vajalikku õietolmu ja seemneid edasi- sealhulgas ka toidutaimede oma- sureksid taimed välja.“

See on väga selge piltlik näide ka sellest, kuidas vaimne mesi toob kasu Kristuse Ihule, Jumala rahva eludesse, perekondadesse ja kodudesse. Meil on vaja olla need meemesilased, kes aitavad kaasa jõudsalt kasvamisele  ning me oleme ka need, kes tegutsevad siin maailmas nagu tolmlejad, kes lähevad välja ja aitavad kaasa sellele, et kõik kasvab seal, kuhu meie läheme, et kõik muutub meie ümber viljakaks ning toimub jõudsalt arenemine ja kasvamine.

Voolates Ülikülluses

Käes on aeg, et mesi voolaks ülikülluslikult, et tuleks esile jõudsalt kasvamine!

"Jumalakartus on puhas ja kestab igavesti.

Jumala tõotused on kindlad ning nad kõik on õiglased.

Need on kallimad kullast,

Ja palju puhtamad kullast;

Need on palju magusamad kui mesi,

Magusamad meest mesilastarus.“

(Laul 19: 9-10)

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 15.01.2017

1 kommentaar: