esmaspäev, 6. veebruar 2017

Guy Duininck „Unikaalsed Isiksused ja Armu annid“



Kristlus ei ole isiksuste ikestamine ega teatud kultuuri järgimine. See on inimvaimu loomuse vahetu ja radikaalne täielik muutus- südame pöördumine- läbi uuestisünni, millele järgneb inimmõistuse progresseeruv uuendamine läbi Jumala tundmise, mille kaudu arenevad aja jooksul nii jumalik iseloom  kui ka täiesti unikaalsed armu annid.

Jumal igatseb seda, et Tal oleks väga küpsed, tugevad, ilusad, mitmekülgsed ning väga oskuslikud usklikud- Kristuse Ihu- kes on Valmis tegema Tema tegusid ning Võimelised vastama inimeste vajadustele viisidel, nagu ainult nemad suudavad  oma väga unikaalsest isiksusest ning neile antud väga spetsiaalsetest armu-andidest lähtuvalt.

Kui Isand kutsub inimesi Kristuse Ihusse, siis Ta on väga teadlik nende isiksustest. Tegelikult võib olla Sinu isiksus peamine mõjufaktor, miks Jumal on Sind kutsunud sellisel viisil, nagu Ta on. Näiteks apostel Paulus oli väga põikpäine ja kirglik mees. Kui ta veel ei olnud päästetud ja kiusas taga kogudust, siis tema isiksuse omadused ning kirglikkuse jõud põhjustasid usklikele uskumatut hävitust. Vastavalt Pühakirjale see mees põhjustas koguduse hävitustööd! Ja Pühakiri ütleb, et peale seda, kui ta sai päästetud, siis „kogudus sai hingata“. Pauluse põikpäine ja kirglik isiksus, mis nüüd oli Koguduse Pea juhtimise all, tegi temast ühe peamise juhtiva apostli, kes murdis teed uutele territooriumidele ning kuulutas paganatele ja juutidele täiesti kartmatult evangeeliumi, tegi imesid ja tunnustähti, ning suunas ja juhtis noort kogudust ilma, et ta oleks kartnud saatanat, religiooni, tagakiusu või raskusi.

Kui kogudus, kasutades ettekirjutusi või kirjutamata seadusi, põhjustab seda, et usklikud peavad sobituma ja kohanduma koguduse kultuurinormidega ning seetõttu ikestatakse inimeste unikaalseid isiksusi, et nad „sobiks“ , siis Isa, Jumal, ja Isand, Jeesus Kristus, jäävad seetõttu ilma unikaalsetest ihu osadest ning väga erilistest astjatest, keda Nemad on valinud, päästnud ning varustanud andidega väga unikaalsete tegude tarvis.

See võib olla teatud aegadel tohutu väljakutse, et säilitada oma unikaalne isiksus ning arendada ning väljendada Jumala poolt antud unikaalseid armu ande- eriti siis, kui Sa oled sügavalt sukeldunud teatud koguduse gruppi või koguduse ihusse. Süsteemid oma olemuselt alati nõuavad teatud kuuletumist/nõustumist/järgimist ning sulandumist. Aga see POLE viis, kuidas Jumal on disaininud Kristuse Ihu toimima.

Sina oled Unikaalne- nii selles osas, mis puudutab Sind kui isiksust, kui ka selles, mis hõlmab Sinu jumalikku kutsumist ja armu ande. Kui Sa allutad oma unikaalsuse ükskõik millisele süsteemile- isegi, kui see süsteem on teadmatuses sellest, millist survet ta avaldab ja milliseid nõudmisi ta esitab Sulle, et Sa sulanduksid selle süsteemiga- siis väga suurel määral, nii Kristuse Ihu kui ka maailm, jäävad ilma ühest Jumala väga unikaalsest loomingust ning astjast, keda Tema on väga spetsiaalselt ja unikaalselt kutsunud ning armuandidega varustanud.

See on Väga Oluline Faktor, millest Sa peaksid olema teadlik oma usuelu küpsemise teel.

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 06.02.2017

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar