esmaspäev, 27. märts 2017

Wanda Alger „Tarkus Hüüab Sind! Kuidas Sa Vastad?


 

Kui me hüüame praegusel ajal palves Taeva abi järgi, sest me Usklikena vajame muutusi ning meie maa vajab täielikku muutust, siis mis laadi abi Sa Jumalalt otsid? Kus peituvad vastused nendele  meeleheitlikele vajadustele ning küsimustele, millega paljud on praegu silmitsi kõigi nende suurte muutuste keskel, mis toimuvad nii meie kultuuri keskel kui meie eludes?

Kas Sa vajad läbimurret nii oma elus kui oma mõjuvõimu paigas? Mis see on, mida Sa otsid, et Taevane täius saaks ilmutatud Sinu sees ja läbi Sinu?  Kui me igatseme, et Jumala Kuningriik esitleks end võimsalt keset maailma kuningriike, siis milliseid tööriistu Sa otsid? Mis laadi abi me vajame, et need läbimurded, täielikud muutused ning uued saavutused ja algatused tuleks esile?

Palved ja eestpalved on Taevane kütus ja need peavad igal juhul jätkuma. Vaimsed annid on võimsad ning Vaimu ilmingud on igal juhul Jumala Ligiolu tunnusteks ning väljendusteks. Tema Auhiilguse ja Väe demonstratsioonid on midagi, mida iga Vaimust kütust ammutav otsija igatseb. Aga ometi- on midagi, mis on veel võimsam, veel tähenduslikum ja rikkalikum, mis suudab murda läbi asjade, mis on nähtamatud, tundmatud ning siiani olnud kättesaamatud. On üks väe ja varustuse mahuti, mis on siiani olnud puutumata, ning mis nüüd hüüab meie kui indiviidide, kui Koguduse, kui rahva poole.

Miski Pole Võrreldav Tarkusega

"Õnnistatud on see, kes leiab tarkuse ning see, kes omandab arusaamise, sest see on parem hõbedast ning kasulikum kullast. Tarkus on kallliskividest kallim ning mitte miski pole sellega võrreldav. Pikk elu on tarkuse paremal käel ning vasakul käel on rikkused ja au..Tarkus on elupuuks nendele, kes temast kinni haaravad.“ (Õpetussõnad 3:13-16; 18 ESV)

Mitte miski pole võrreldav tarkusega! Pole midagi, mida me saaks igatseda, loota, palvetada, mis oleks suurem tarkusest. Me oleme otsinud võimsaid ande, kuulutusi ja deklaratsioone Taevast ning Usklike kasvavat koostööd läbimurrete võtmetena; aga ometi oleme alles alustanud sellega, et mõista tarkuse õnnistusi ja varustust.

Jumal Esitab Kutset Kõigile Ehitajatele

Isand Jeesus kutsub praegu esile astuma ehitajaid, usu pioneere, lõikuse töölisi ning neid, kes on valmis praeguseks ajaks Koguduse ajaloos. Jumala Kuningriik on praegu maa peal esile tulemas ning Kuningas otsib neid astjaid, keda Ta saab ette valmistada, et Taevas saaks rajatud maa peal. Läbi vaimsete andide me leiame oma koha ning nägemused/unenäod ja visioonid laiendavad meie kujutlusvõimet ning suurendavad meie võimaluste potentsiaali, aga tarkusega ehitatakse koda.

"Isand lõi tarkusega maa ..." (Õpetussõnad 3:19). Jumala Sõnad olid need, mis kutsusid asju esile eksisteerima ning Tema hingus andis inimesele elu. Aga Tema tarkus oli see, mis rajas- määras, nimetas olemisse, asetas paika ning kujundas- maa. Läbi sellesama tarkuse oleme ka meie määratud ning paika asetatud selleks, et me päriksime maa ning näeksime selle täielikku muutust kõiges, milles Tema on seda kavandanud.

"Oma arusaamisega Ta rajas taevad.“ (s. 19). Kui Püha Vaim valab välja Jumala Auhiilguse, siis Taevas tuleb esile ning saab ilmsiks maa peal. Aga läbi Jumala tarkuse me saame Teda abistada rajamisel- ette valmistamisel, asjade järjestamisel, suunamisel, juhtimisel ning korraldamisel- et Taevas oleks maa peal Tarkus teeb meid võimeliseks kõike seda tegema!

"Läbi Tema tundmise avanevad sügavused pärani lahti“ (s. 20). Sügavus hüüab sügavusele ning meie vaimud hüüavad selle järgi, et Tema tõotuste täius ning Tema kirglikkuse puhtus saaks nähtavaks viisil, nagu see pole olnud kunagi varem! Vaimu sügavad allikad ning eluveed on õige pea välja purskumas sellisel viisl, et JUMALA TARKUSES suudame me seda kõike vaid hallata!

"Pilved tilguvad kastet" (s. 20). Läbi tarkuse me saame kogeda Avatud Taevast. Läbi tarkuse väe, mis pärineb ülalt! Kuna tarkus esitleb ja ilmutab Jumala südant, siis kogu Taevas reageerib sellele.  

Tarkus On Hüüdmas

Ma kuulutan Sulle, et tarkus on hüüdmas. Praegusel ettevalmistuse ja ootuse ajaperioodil on Jumala tarkus see, mis on meile abiks, et Taevas saaks rajatud maa peal. See, mida me oleme lootnud ning nii väga igatsenud, on peagi esile tulemas.

Kui Sa seda loed, siis  Ma kuulutan Sinu üle, et tarkus kasvab võimsalt Su elus ning tuleb esile seestpoolt väljapoole. Ma kuulutan Su üle, et Sa kuuled selgelt, et tarkus hüüab Su nime ning Sa kuuled tarkuse häält, mis jagab Sulle arusaamist, teadmisi ning sügavat läbinägelikkust, mis avab taevad Sinu elu kohal. Ma kuulutan, et sügavad Vaimu allikad, mis on peidetud ning veel avastamata kõikjal Sinu ümber ja Sinu sees, avanevad Sinu jaoks, et Sa saaksid vastu võtta oma päranduse. Ma palvetan Teie eest, kes Te olete pioneerid, ehitajad, valitsejad ning liidrid, et Te võtaksite vastu tarkust kõrgemalt ning õpiksite tarkust hindama ning väärtustama  kui ELU ja TÕOTUSTE suurt allikat. Oota seda, et Vaimu tarkus ja ilmutused hakkavad Su elus kasvama, rohkenema ning laienema ja seda kõike mitte ainult selleks, et NÄHA, vaid et ka TEADA, mida on vaja teha ning kuidas seda teha. Tarkus jõuab nendeni, kes seda kõrgelt hindavad, tunnustavad ning kes teevad TARKUSEGA koostööd.  

"Tarkuse algus on see: Saa kätte tarkus, ja tee kõik selleks, et saada läbinägelikkus ja sügav arusaaminne. Tarkuse auhind on väga kõrge ning see ülendab Sind: Tarkus austab Sind, kui Sa teda embad. Ta asetab Sulle pähe armulise vaniku; Tarkus kingib Sulle ilusa krooni.“ (Õpetussõnad 4:7-9 ESV)

Kuninga tütred ja pojad saavad õige pea kroonitud ning Tarkus on see, mis seda teeb.

 
'
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 27.03.2017

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar