reede, 7. aprill 2017

Robert Hotchkin „On Aeg Vaigistada Torme!“


 


Taevast on vallandatud värske uus tuulepuhang, mis toob kogudusele jumaliku väe lained. See ilmneb mitte niivõrd selles, et midagi tuleks otsekui meie peale, vaid see äratab üles meie sees oleva Kuningriigi täiuse.

"Kas Sa tahad olla üks Tema „Tormi Vaigistajatest“ ja näha hulka sarnaselt jõustatud Usklikke tõusmas?“

Enam ei vaata Kogudus lihtsalt pealt seda, mis tümitab maailma ja me ei pomise enam omaette: „See ei ole hea!“ Enam ei vaata Jumala rahvas vaenlase mõjuvõimule maailma üle mõeldes, et vastuseks on: „tuleb end isoleerida ning eemale tõmbuda.“Selle asemel on tõusmas sügavalt meie seest Hääl, mis kunagi trompeti kombel kutsus meid välja pimedusest Tema imelise valguse sisse, see Hääl keerleb meie sees ning õhutab ülesse ning tuletab meile meelde, et Jumal on andnud meile „väe valitsemiseks“. Meid pole kutsutud olema üksnes valvurid, kes mõistavad ja eristavad aegu, vaid  meid on kutsutud olema Tema teenijad ja esindajad, et mõjutada kogu loodut- rääkides välja Tema jumalikus autoriteedis, käskides kõike seda, mis pole õigesti, liikuma, nihkuma, muutuma, kummarduma ning alistuma Jumalale.

Värske Jõud Ja Võimekus, Et Vaigistada Torme

Sa ei pea olema selleks prohvet, et näha, et vaenlane on üles puhumas torme rahvaste keskel, majanduses, kogudustes, koolides, perekondades ja inimeludes ( Sul piisab vaid televiisori, ajalehtede ja interneti vaatamisest) . Aga samal ajal on Isand jõustamas (andmas jõudu ja võimekust) Oma rahvast, et nad tõuseksid uuendatult ning hakkaksid vaigistama neid torme. On aeg ärgata ning tõusta. On aeg endale meelde tuletada seda väge, mis on tegev ning elav meie sees läbi Ristil lõpetatud töö ning läbi Püha Vaimu anni. On aeg, et me oleksime Tema valitsusala teenijad siin maa peal nii, nagu Tema on seda alati mõelnud ning planeerinud!

Vaenlane saadab meie teele torme, üritades meid raputada, ja Jumal lubab neil tormidel tulla, et kõigutamatu Kuningriik saaks ilmsiks läbi Tema rahva. Kogudus, ma deklareerin/ kuulutan sellel tunnil, et aeg on ärgata, tõusta ning rääkida nendele tormidele! Me käsime neil vaikida ning need tormid kuuletuvad (vaata Markuse 4: 39-41)!

Midagi On Üles Äratatud ning Aktiveeritud!

Ma jutlustasin hiljuti ilmutusest oma iganädalases „Shiloh Fellowship“ veebisaates (et kõik, kes olid isiklikult kohal saates ja kes vaatasid läbi interneti), et Püha Vaim on andnud mulle korduvalt deklareerida läbi sõnumite– et vabastatud ei saa ainult arusaamine ja tarkus, vaid et iga Uskliku sees hakkab ärkama ning pead tõstma jumalik vägi nii, et me saame täielikult üles äratatud, üles tõstetud ning me hakkame rääkima igale vaenlase tormile, mida me märkame, et seda vaigistada. Ja ma usun, et sama asi juhtub praegu Sinuga, kui Sa seda sõnumit loed.  

Midagi on Üles Äratatud. Jumala valitsusala vägi, mis elab Sinu sees, on tõusmas. Sinu jumalik autoriteet on aktiveeritud just nüüd, et olla Tema teenija ja esindaja Tema jõus ja võimekuses!

Jumal Aitab Sul Astuda ja Liikuda Selles Väes

Markuse 4:35-41 salmides me näeme, kuidas Jeesus õpetab oma jüngreid täpselt selles samas asjas. Tegelikult , mida me näeme, on see, kuidas Jeesus avab jüngrite jaoks võimaluse astuda tormi vaigistavasse meelevalda väes ja jumalikus autoriteedis, aga jüngrid ei saa sellele esimesel korral päris pihta. Ta reageerib nende appi hüüule näidates ette, kuidas vaigistada tormi. Selles Pühakirja peatükis on nii palju ilmutusi, et seda pole võimalik kõike lahti pakkida selles lühikeses artiklis, aga selle loo keskne mõte, mida me näeme on see, et kui torm tõusis, siis jüngrid unustasid ära need sõnad, mida Isand oli neile enne teele asumist rääkinud, et nad „läheksid teisele poole“ kaldale uuele territooriumile (Markuse 4:35), ja selle asemel, et võita tormi mõju,  nad lasid tormil end üle võtta.

 

Jeesus teadis, et sõnad, mis Ta oli välja rääkinud, olid täiesti vankumatud ning tõsi- ükskõik, mis ees ootas (Jumala sõnad on alati sellised!). Ja Ta teadis samuti seda, et jüngrid olid tegelikult võimelised tegelema ükskõik mis tormi või vastupanuga. Ja ma isiklikult usun, et see oli ka põhjus, miks Ta magas paadis, hoolimata kõigist neist lainetest ning veest, mis möllas ümberringi.  Aga kui jüngrid ei astunud välja selle autoriteediga, mis neile oli Jeesuse poolt antud, kui Tema volitatud esindajatena (et asemikuna tegutseda), siis meie imeline Jeesus tegi seda, mida Ta alati teeb- Ta tuli ja päästis! Aga pane tähele, et Ta mitte ainult ei päästnud, vaid Ta tuletas ka jüngritele meelde, et Tema valitsusala teenijate vägi on kättesaadav igale Jumala „pojale“ (lapsele)  maa peal, kui me vaid usume (vaata Ro. 8: 29, Markuse 9: 23

See, mida Jeesus näitas neile tookord- ning mida Ta näitab just praegusel ajal meile kõigile- on see, kuidas vaigistada igat tormi, mis üritab segada, tuua viivitust või takistada Jumala tõotuse esiletulemist. Kõige lihtsamad sammud peituvad selles: Usalda Teda ja puhka Jumala Sõnades! (Markuse 4:35, 39).

Tea seda, et Tema on alati koos Sinuga ning Tema teeb Sind võimeliseks ja tugevaks, isegi keset kõige tõsisemaid torme on Tema alati täpselt seal koos Sinuga (Markuse 4: 36). Ära viska ennast pikale, kui torm tuleb, vaid tõuse püsti sellele tormile vastu, mis on saadetud Sinu vastu, Sinu tõotuste vastu, Sinu perekonna, linna, rahva või maailma vastu (Markuse 4: 39). Räägi sellele tormile ning käsi sellel „vaikida“!“ Tee seda, kuni Sa näed, et torm kuuletub ning kummardub- sest see peab nii juhtuma! (Markuse 4:41, Johannese 14:12).

On Aeg Vaigistada Torme!

Jah, selles maailmas on tormid- poliitilised, majanduslikud, meditsiinilised, ilmastikulised jne. „Tuuled“ on puhumas ning „lained“ on märatsemas ning aeg ajalt võib see kõik tunduda väga kohutav ja hirmutav, kui me unustame ära selle, kes Tema on koos meiega ning kuidas Tema on meid varustanud ja võimeliseks teinud. Sellepärast Jumal ongi vallandamas palju suuremat tuulepuhangut! Värske Apostlite tegude 2: 2 tüüpi võimas tuulepuhang, mis õhutab üles ning tuletab Jumala rahvale meelde, kes me tegelikult oleme sellel praegusel ajastul. See värske tuulepuhang vallandab laine laine järel jumaliku väe Jumala rahva sees, et püsti tõusta ning rääkida tormidele- vaigistades neid ning andes võimsaid tunnistusi meie Isandast Jeesusest Kristusest!  

Kas Sina tahad olla üks Tema „Tormi Vaigistajatest“ ning näha hulka sarnaselt jõustatud Usklikke tõusmas? Siis palvetagem ning nõustugem, et:

1. Jumal vabastab Taevast värske tuulepuhangu, mis toob Kogudusse jumaliku väe lained.  

2. Et Jumala valitsusala autoriteet, mis elab iga Uskliku sees, saab üles õhutatud ning üles äratatud.

"On aeg endale meelde tuletada, et meie sees elab jumalik vägi läbi Ristil lõpetatud töö ning läbi Püha Vaimu anni.

3. Et me lubame Isandal olla meie Mentoriks, kes õpetab meid kõiki, kuidas käia ja elada Jeesuse Kristuse Tões, Isa südamega ning Püha Vaimu väes.

4. Et Jumala rahvas saab mõjutama kogu maad Jumala valitsusala autoriteedi teenijate ning esindajatena- mõjutades igat linna, rahvust ning mõjuala ja atmosfääri Jumala headuse täiuse ja ning Tema tõe kindlusega.

5. Et kompanii „Tormi Vaigistajaid“ tõuseb, kes on nõus tõusma iga tormi vastu, rääkides nendele (nagu Jeesus näitas meile ette Markuse 35-41), kuni torm kummardub ning alistub.  
 
Tõlkinud Jana Naudi 07.04.2017

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar