reede, 20. oktoober 2017

Jennifer Eivaz „Valmis Või Mitte…Kui Jumal Ülendab Sind.“ Denny Cline „Õppides Vilja Kandma."

 
„Asjad hakkavad juhtuma nii kiiresti, et Su pea hakkab ringi käima, üks asi ajab teist taga. Sa ei suuda sammu pidada. Kõik juhtub korraga- ja kõikjal, kuhu Sa vaatad, on õnnistused!“ (Aamos 9:13 MSG)

Kui Jumal Sind ülendab, siis see võib põhjustada isikliku kaose. See on tegelikult õnnistus, mitte needus. Pea meeles seda, et kui Jumal on koos Sinuga, siis Sa ei kuku läbi. Jumal annab Sulle armu, et asjad saaksid ümber tasakaalustatud ja ümber korraldatud. Klammerdu kõvasti Jumala külge ning pressi edasi iga hinna eest. Ära pöördu tagasi mugava ja teadaoleva juurde. Sest Pilv on edasi liikunud. Arm on nüüd leitav uuest kohast ning mitte vanast.



Denny Cline „Õppides Vilja Kandma“

Selleks on vaja aega, et kanda vilja. Kui vili või lõikus on valmis ning kokku korjatud, siis see võib äkitselt tunduda keeristormina. Aga kõike seda, mis on eelnenud sellele, ei tohi ignoreerida. Väga hea konverents või koosolek võib meid tohutult inspireerida ning anda tugeva tõuke edasiliikumiseks kõigesse sellesse, mis meil tuleks külvata ning istutada oma eludes. Aga mitte miski ei suuda asendada neid kahte asja. ESIMESEKS OLULISEKS ASJAKS on ülistus, palve ja intiimsus Jumalaga salajases paigas. Ja see peaks olema midagi palju rohkemat kui sõnad huulil: „Ma suhtlen Jumalaga kogu päeva jooksul“. Päriselt? Kui Sa teed mitut asja korraga, siis see on jagatud tähelepanu ning Sa ei saa arvata, et selline suhtlemine on tõeline intiimsus.

Tõeliselt uskumatu vili hakkab esile tulema, kui me pika aja jooksul väga teadlikult ning kindlaks määratud aegadel kohtume Jumalaga, ülistame ja palvetame ning otsime Tema palet, ning samuti palvetame nende asjade pärast, mis Tema meie südametesse paneb. Ja alati on meie eludes aegu, mida ma nimetan „palvetan ja viivitan“. Ja siis, äkitselt, ilmub Jumal kohale rohkemaga, kui meie oleme osanud palvetada või ette kujutada, aga see kõik on tegelikult otsene tulemus ajaperioodidele, kus me oleme palvetanud, otsinud ja koputanud.

TEINE OLULINE ASI on jääda määratud teekonnale kohta ja kokku inimestega, kelle juurde Jumal on meid saatnud. Teatud aegadel võib see olla kõige raskem, eriti siis, kui me ei näe oma palvete ja sõnakuulelikkuse vilja  asjades, milleks Jumal on meid määranud. Ja veelgi hullem on see, kui me teeme selle vea, et me hakkame kohut mõistma oma Jumalale töövilja üle lihtsalt selle alusel, kui me vaatame sellele, mida teised inimesed räägivad, teevad või ei tee. Me oleme viinapuu oksad ning Viinapuu Aednik on Ainus, kes vastutab selle eest, mida me lõpuks esile toome ning millist vilja kanname. See on täiesti seaduslik ja õiguspärane, kui meil tuleb liikuda edasi ühes paigast või kogukonnast sinna, kuhu Jumal meile ütleb liikuda, kas see siis on meie päranduse paik või uus paik, kus me hakkame tohutult vilja kandma. Kõige keerukam selle juures on ajastus, ja kujundlikult rääkides „millal tuleb vana puu maha võtta?“

Ma olen ühel korral teinud seda viga, et ma ostsin ühe viljapuu aianduse poest ning mitte otse aiandusest. Peale viit aastat ei kandnud see puu mitte ühtegi õuna, ning siis ma ütlesin Jumalale, et ma annan endale ja sellele õunapuule veel ühe aasta või ma võtan selle puu maha. Ja järgmisel aastal kandis see puu õisi, aga mitte ühtegi õuna. Ja ma võtsin selle puu maha. See polnud üldse lihtne otsus.

See on tõeliselt oluline teada, mis ajaperioodil me Jumalaga oleme, ja see ei puuduta ainult isiklikult meie elusid, vaid meil tuleb tunda ka ajaperioode, kus Kristuse Ihu parasjagu on. Ja ainus viis, kuidas Sa saad kindlaks teha, kas Sa külvad ja istutad oma eluga õigel ajal ja õiges kohas, on see, kui Sa teed seda esmalt. Sukeldu teadlikult palvetamisse, otsimisse, koputamisse ning Jumalale lähemale pressimisse. Teiste inimeste kuulamine ning asjade üle kohtumõistmine teiste inimeste tegude alusel võib Sind rappa juhatada. Sellised olukorrad võivad olla vaid emotsionaalsed reaktsioonid ajutistele situatsioonidele. Kui me palume Jumalalt tarkust, siis Jumal on meile lubanud, et Ta annab meile tarkust ilma ühegi etteheite ja halvakspanuta.
 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 20.10.2017
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar