laupäev, 28. oktoober 2017

Nathan Shaw „Meie Põlvkonna Ennenägematute Võidmiste Mantlite Vabanemine“

 

See põlvkond saab olema tuntud selle poolest, et Taevast vabanevad nende üle ennenägematud võidmise mantlid. Neid võidmise mantleid kasutatakse selleks, et peatada vaenlase plaane ning rajada Jumala valitsemisala maa peal. Prohvet Eelija on üks kõige selgemaid näiteid  võidmise mantli mõjuvõimust. Eliisa kandis samuti Eelija mantlit ( 2Ku. 2: 1-15). Nii kuningad kui tavainimesed  austasid ja kartsid neid kahte prohvetit. Taavet sai Jumala võidmise mantli, kui prohvet Saamuel võidis teda Iisraeli kuningaks ( 2Sa. 16: 13). Taavet oli sel hetkel veel väga noor. Ta sai kuningaks palju aastaid hiljem. Vahepealse aja jooksul see võidmise mantel, mida Taavet kandis,  kujundas tema elu.   

Läbi Ajaloo On Mantlid Kandnud Autoriteeti, Liikumist Ja Ilmutusi.

Iga mantel on täiesti unikaalne, sest see on antud selleks, et täita täiesti erinevaid spetsiifilisi ülesandeid. Eelija ja Eliisa mantlid olid antud selleks, et hävitada Baali jumala ülistamise ahelad ning peatada vaenulike armeede liikumine. Iisrali vaenlastel oli plaanis hävitada Iisrael nii seestpoolt kui välise rünnaku läbi. Sisemiselt õhutas Iisebel valelike religiooni deemonlikke jõudusid. Välispidi üritasid vaenulikud rahvad vallutada Iisraeli territooriumi. Kõik need plaanid said peatatud läbi võidmise mantli!

Taavetile anti võidmise mantel selleks, et ta ühendaks Iisraeli rahva Jumala valitsuse all. Suguharude vahelise kadeduse tõttu oli Iisraeli rahvas lõhestatud kildkondadeks. Ja kuningas Saul oli tegutsenud vaid omaenese tahtmiste alusel, mitte Jumala juhtimise järgi. Kuningas Saul oli täielikult läbi kukkunud selles, mis puudutas Jumala valitsuse toomist Iisraeli rahva keskele. Peale kodusõda sai rahvas ühendatud tänu Taaveti võidmise mantlile.

Iga võidmise mantel on ümbritsetud täiesti unikaalsest liikumisest vaimses sfääris. Eelija ja Eliisa mantlid olid ümbritsetud hobuste ja tulekaarikute liikumisest. Ja need hobused ja tulised sõjavankrid olid palju võimsamad kui teiste rahvaste armeed (Vaata 2 Ku.2: 11-12; 6: 17, 13. 14).  

Taaveti mantel oli ümbritsetud helide ja erinevate väljendusviiside liikumisest. Kui Taaveti käed puudutasid harfi, või kui ta laulis, siis hakkasid vaimses maailmas asjad juhtuma. Kuningas Sauli piinasid kurjad vaimud. Kui Taavet hakkas pilli mängima, siis selle tulemusel nende helide liikumine vaimses maailmas väljendus väga selgelt selles nähtavad sfääris. Vabastatud helil oli autoriteet peatada see piinamine ning lahti lasta vabadus.

Kui inimesel on võidmise mantel, siis see muudab seda, kuidas inimene näeb asju. Süüria kuningas tahtis kinni püüda prohvet Eliisat. Ja kui kuningas sai teada Eliisa asukoha, siis ta piiras selle linna sisse hobuste ja sõjavankritega.  Eliisa sulane oli surmani hirmunud. Aga prohvet Eliisa mitte. Sest prohvet Eliisa nägi seda liikumist, mis ümbritses võidmise mantlit- vaimses sfääris oli tema ümber väga kiirete hobuste ja sõjavankrite armee. Mitte ainult arvuliselt ei olnud vaimses sfääris olevate hobuste ja sõjavankrite vägi suurem Süüria kuninga armeest, vaid tegemist oli ju Taevasest sfäärist pärit sõjaarmeega, mis ületas maise sfääri vaenlase armeed. Tulemuseks oli see, et prohvet Eliisa andis Süüria armee Iisraeli kuninga vangistusse (2 Ku. 6:8-23). Need, kes kannavad võidmise mantlit, näevad asju erinevalt. Ja tihtilugu tunduvad sellised inimesed elukauged ning reaalsusest eemal.

Kui prohvet Saamuel võidis Taaveti, siis see muutis seda, kuidas Taavet edaspidi asju nägi. Mantel hakkas rajama kuninglikku autoriteeti ning seda mantlit ümbritses igal ajal erinevate helide liikumine. Taavet hakkas märkama võidmise mõju, kui ta mängis pilli kuninga Sauli juures. Aga see võidmise autoriteet ei antud Taavetile ainult piinatud kuninga tarvis, vaid kogu rahva heaks. Inimesed, kes ümbritsesid kuningas Sauli, panid tähele, et Taavet oli andekas muusik ning et vaevatud kuningas leidis hingamise. Ja Taavet hakkas nägema järjest suuremalt- kuidas Tema võidmise mantel mõjutab kogu rahvast.

Võidmise mantel oli antud, et vaevatud rahvas, mis oli lõhestunud võitlemiste ja tülide tõttu, saaks täielikult muudetud. Ja Taavet teadis seda. Ja Taavet hakkas seda endale ette kujutama, kuidas see rahvuslik muutus võiks välja paista. Et esile tuleb väga palju muusikuid ja lauljaid. Ja helid hakkavad rohkenema ja paljunema. See kõik nõuab terveid meeskondi, kes töötavad koos keset neid määratud täielikke muutusi ( Vaata 1 Ajaraamatu 16). Helid muudavad rahva kohal oleva atmosfääri. See strateegia oli juba välja kujunemas Taaveti südames ja mõistuses ja kujutlusvõimes- juba siis, kui ta mängis kuningas Saulile.

Mantlid Ja Mõjuvõim Rahvuslikul Tasemel

Kui Taavet mängis harfi kuningas Sauli ees, siis Taaveti mõjuvõim oli veel väike. Ta oli vaid teenija kuninglikus õukonnas. Kuninga vabastamine piinadest pole kindlasti nii suur ja võimas, kui terve rahva täielik muutmine. Aga Taavetil oli juba see võidmise mantel Ja see võidmise mantel kujundas Taavetit. Ta õppis, kuidas kanda ja kasutada seda autoriteeti. Taavet avastas pidevalt seda, mis liikumine toimub tema ümber. Ja tema vaatenurk ümbritsevale kujunes vastavalt võidmise mantlile.  Taavet hakkas järjest enam mõistma seda, kuidas vabastada liikumist vaimses sfääris, et see mõjutaks loomulikku maailma ning kuidas siis asjad hakkavad paistma rahvulikul, riiklikul tasemel. Selleks, et liikuda isiklikust tasemest rahvuslikule tasemele, on vaja õiget strateegiat. Taavet küsis Jumalalt selliseid küsimusi, nagu: „Kui mulle on määratud suurem mõjuvõim, siis mis ma sellega peale hakkan?“ Taavet ei ajanud eales taga seda autoriteeti ja mõjuvõimu, aga kui Jumal oli talle selle andnud, siis Taavet hakkas ka aru saama, mida sellega peale hakata.

Praeguse põlvkonna keskel on palju Taaveti sarnaseid: Nad on Jumalalt vastu võtnud võidmise mantleid ning nad on suhteliselt peidetud: need võidmise mantlid on kujundamas neid varjatuid. Praegu on tulnud esile vaid esmaviljad. Aga paljudel on vaja veel neid võidmise mantleid vastu võtta. Ja nende mantlite saamiste lood on täiesti ennekuulmatud. Pane hoolikalt tähele prohvetlikku mudelit Vanas Testamendis:

• Saamuel võidis Taavetit.

• Taavet võidis võimsaid sõjamehi, muusikuid ja lauljaid.

• Eelija võidis Eliisat.

• Eelija ja Eliisa võidsid kuningaid, suurte muutuste toojaid ning prohvetite koole  

Ja kõigi nende erinevate liikumiste mõjuvõim oli dramaatiline. Prohvetlik mudel, mis on välja toodud Vanas Testamendis, oli vaid eeltähendus ning vari. Tänapäeva reaalsus on palju võimsam ja suurem!

 

Nathan Shaw  on Jumala sulane Dunedini linnast Uus- Meremaal. Ta on teenistuse „Taaveti Süda“ juht, kes toob dünaamilisi kohtumisi Jumala hämmastava armastusega nii isiklikul kui koguduste tasemel. Viimase kahekümne aasta jooksul on Nathan olnud Jumala tööriistaks, et sisse juhatada Vaimu märkimisväärseid liikumisi rohkem kui kümne erineva rahva keskel. Nathan Shaw on kahe raamatu autor („Passion and Fire“ ja „Unto the Least of These“.) Nathan on vanempastoriks koguduses „Fire and Destiny Centre“, Dunedini linnas (www.fireanddestiny.org) ja koguduses „Celebration Church“, Mosgiei linnas. (www.celebrationchurch.xyz).
 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 28.10.2017
 

 





 


 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar