laupäev, 4. november 2017

Sara Whitten „Sihi Hoolikalt Oma Nooli!“


 
„Vaimsed rünnakud pole alati asjad, mis tulevad meie vastu, vaid ka asjad, mis liiguvad meie kõrval. Sellised rünnakud toimuvad ka praegusel hetkel, mis on allpool meie eristusvõime radarit, sest need ei virguta meid (kaitsele), vaid need ahvatlevad meid nõustuma. Täna hommikul sain ma teadmise, et hetkel käib vaimne lahing USALDUSE ja FOOKUSE pärast. Ja vaenlase rünnakute sihtmärkideks on mõned kõige tugevamad vaimsed sõdalased.

Kuna vaenlane teab, et ta ei saa Sind võita, siis ta üritab SU TÄHELEPANU KÕRVALE JUHTIDA. Mida kauemaks ajaks ta suudab Su fookuse suunata mujale, kui Isand tahab, seda tõenäolisemalt me oleme valmis oma tõekspidamisi muutma. Mida edukamalt hingevaenlane suudab meid ahvatleda usaldama midagi muud ESMALT, kui me hakkame Jumalat usaldama, seda ebatõenäolisemaks muutub võimalus, et me teeme tähtsaid järgmisi ususamme oma teekonnal.

Selle sama põhilise mõttega sõnumeid on tulnud väga erinevatel viisidel, aga põhimõte on olnud sama. Kiusatus pidada nõu oma loogikaga enne, kui me arutame asju Jumalaga. Kiusatus pidada nõu oma ressurssidega enne, kui me ütleme „jah“ Jumala kutsumisele. Kiusatus pidada nõu OMA EMOTSIOONIDEGA enne, kui me küsime Jumala arvamust. Kui Sa oled olnud sellelaadsete rünnakute all, siis see sõnum on Sulle!

Kui need rünnakud tulevad ilmsiks, siis süüdistaja tahab, et Sa tunneksid ennast süüdi, justkui see oleks olnud Sinu süü, et Sa olid nende rünnakute all. Aga kuula mind nüüd: Jumal tahab, et Sa teaksid, et Ta EI OLE solvunud ega Sinus pettunud! Kui Su laps või sõber on kukkunud lõksu, siis Sa ei vihasta oma lapse või sõbra peale, vaid selle peale, kes lõksu on üles seadnud. Jumal on vihane selle peale, kuidas vaenlane üritab Jumala rahvast kiusata ja nende tähelepanu kõrvale juhtida ning Jumal kutsub Oma rahvast üles, et nad tõmbaksid oma ammud ja nooled vinna! Iga palve, iga deklaratsioon, iga sõnakuulelikkuse samm on nool vaenlase pihta. Käes on aeg lõpetada kahtlemine ning küsimuste esitamine ning hakata vastu võitlema, kui tuleb täielik selgus vaenlase rünnakute ja ahvatluste osas. Siis me saame asju nimetada õigete nimedega. Hakka palvetama ning võta vastu läbimurre, et see segadus kaoks, et Sa võiksid seista kindlana Jumalas, otsides TEDA esmalt. Jumal on piisavalt võimas selleks, et Sind asetada tagasi õigele teele. Ta on võimas, et lunastada Oma tempel (Sina!) ning peatada asjade külvamine ja lõikamine, mis on ainult tähelepanu kõrvale juhtimise tulemus.

Jeremija 50: 14. 16

„Rivistuge ümber Paabeli,

Kõik, kes vinnastate ambu!

Sihtige teda, ärge säästke nooli,

Sest Ta on pattu teinud Jehoova vastu!

Kaotage Paabelist külvaja ja lõikuseaegne

Sirbihaaraja!

Hävitava mõõga eest pöördub

Igaüks oma rahva juurde

Ja põgeneb igaüks omale maale!

Jeremija 50: 28

Kuulge!

Põgenikud ja pääsnud Paabeli maalt

Deklareerivad Siionis, kuidas Isand, Meie Jumal,

On kätte maksnud, maksnud kätte Oma templi eest!

Jeremija 50: 34

Aga nende Lunastaja on vägev ja tugev; vägede Jehoova on Tema nimi.

Tema seisab raevukalt nende eesmärgi eest, et tuua nende maale rahu,

Aga Paabeli elanikele toob Ta rahutust!

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 04.11.2017

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar