neljapäev, 18. jaanuar 2018

Bobby Haaby „Põlevad Inimesed ning Jumala Värske Tuli“


 
Me tihtilugu unustame ära selle, et Ristija Johannes kuulutas seda, et Jeesuse üks peamistest rollidest meie eludes on ristida meid Püha Vaimu ja Tulega. Me tõenäoliselt võime õige ruttu mõista olulisust, miks Püha Vaim elab meie sees, aga milleks see tuli?

See puudutab eelkõige armastust. Preestrite üks põhilisi rolle templis oli see, et nad ei tohtinud lasta tulel kustuda, vaid hoida küünla taht kärbituna nii, et tuli saaks pidevalt põleda nii öösel kui päeval. Jeesus kutsus Ristija Johannest „säravaks ja põlevaks lambiks“. Johannes oli mees, kes oli õppinud, kuidas hoida oma tuli Jumala suhtes pidevalt põlevana ning kuidas mitte muutuda mugavaks ja enesega rahulolevaks. Jeesus tahab tegelikult iga päev meid ristida selle kõike neelava kirgliku tulega.

Piibel räägib sellest, et Seeravid on inglid, kes seisavad Taeva troonile kõige lähemal. See pole üllatav, et Seeravite nimi tähendab tegelikult „Need, kes põlevad“. Sa ei saa viibida Jumalale väga lähedal nii, et Sind ei kirjeldaks see ainus väljend „See, kes põleb!“

Sellel praegusel ajaperioodil näitab Jeesus meile ennast kui Kirglikult Põlev Mees, kes endiselt tahab meid ristida Oma Armastuse värske tulega. Meid on loodud nii, et me põleksime Tema armastuse reaalsuses terve igaviku.

Et Su tuli eales ei kahaneks ning Sinu lamp ei kustuks!

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 18.01.2018
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar