laupäev, 18. august 2018

ERIC JOHNSON „JUMALA KAASTUNDE JA HALASTUSE SÜDAME TEENIJAD“


 

Me tihti kasutame teiste inimeste elusid selleks, et ennast paremini tundma panna oma elu suhtes ja see on väga suur viga. See on suur viga, mida me Jumala rahvana teeme.

Kristlus ei muuda meid teistest inimestest ülemaks rahvaks. Kristlus teeb Sind võimeliseks teenima ja armastama enam, kui Sa oleksid oma jõus võimeline.

Kristlased jõuavad kivide pildumiseni nii, et nad hakkavad õigustama ja väärtustama oma hukkamõistu selle põhjal, et nad justkui seisaksid moraalselt kõrgemal tasemel võrreldes teiste inimeste vigadega.

Variserid hakkasid ütlema Jeesusele: „Meil on õigus see naine kividega surnuks pilduda!“ Nad tegid seda selleks, et panna Jeesus proovile ning leida Tema käest õigustust, et nad võivad selle naise tappa.

Mida Jeesus tegi? Ta kummardus maha kükitama. Kui Jeesus Sinu elus kummardub maha, et kükitada, siis see on suurepärane hetk!

Aga miks Ta seda tegi?

Miks jeesus kohe järgmise tegevuse juurde ei hüpanud, kus Ta ütles: „Okei, kui keegi teist on patuta, see visaku esimene kivi! Kui Sa pole pattu teinud, lase käia, võta kivid ja hakka pilduma!“

Miks Jeesus enne kummardus, et kükitada? Ja ta hakkas maapinnale kirjutama.

Ma armastan lugeda kommentaare ja märkusi sellel teemal. Teoloogidja kirjatundjad üritavad selgeks teha, mida Jeesus sinna maha joonistas või kirjutas.

Ma olen ühest asjast aru saanud, et mitte keegi ei tea, mis Jeesus sinna maapinnale kirjutas. Keegi ei tea!

Aga Jeesus kirjutas. Mida see siis tähendab? Ma usun, et Ta tegi aega parajaks!

Miks Jeesus võttis aja maha sellel ajahetkel?

Sest õhus oli kohtumõistmise meelsuse momentum (hetk) ning see hakkas koguma kiirust, kui nad seal koos kõik seisid. Rahvahulk juba kisendas: „Jah, ta on tabatud abielurikkumiselt, viskame ta nüüd kividega surnuks!“

Ning Jeesuse nina tundis selle ära. Seda kohtumõistmise meelsust oli võimalik nuusutada, kogeda, tunda.

Ja mida Jeesus teeb? Ta kummardub, et kükitada maha. Ta aeglustab seda kohtumõistmise meelsuse kasvamist.

See on ülioluline!

See on hämmastav, kui kiiresti üks „rünnakrühm/hukkamõistu kamp“ on võimeline moodustuma. Rühm mingi arvamusega, rühm, et kohut mõista. Hukkamõistu rühm on võimeline moodustuma hetkega, kui Sa sellele piiri ei pane, kui Sa seda ei peata.

Apostlite tegude raamatus on lugu sellest, kuidas apostlid sattusid hätta seetõttu, et üks inimene sai terveks. Ühe hetkega moodustub seal rühm inimesi, kes on kõik valmis apostlid ära tapma. Ja nad juba hüüavad üksteisele, et apostlid ära tappa. Ning kõige selle keskel on kirjutatud, et seal oli inimesi, kes olid kogunenud, aga nad ei teadnud põhjust.

Mis selle jutu mõte on?

Massipsühhoosis karjutakse inimestele: „Tapke nad. Tapke nad.“ Ning inimesed lähevad asjaga kaasa, ilma et nad teaksid, miks. Emotsioonid kütetakse niimoodi üles, et Su südametunnistusel ei ole enam üldse sõnaõigust.

Äkitselt saab kohtumõistmisest Sinu moraalne teejuht. Hukkamõist kõigi ja kõige suhtes saab Sinu jaoks lahenduseks.  Ükskõik, mis asjaga on siis tegu.

Nii et selles olukorras selle abielurikkuja naise ümber hakkab see hukkamõistu ja kohtumõistmise rühm koonduma. Ja Jeesus kummardub maha, et kükitada ja kirjutab/joonistab. Ühes tõlkes on kirjutatud nii, et Jeesus käitus nii, nagu ta ei kuuleks.  Enamus tõlgetes seda pole.  Aga sel oli põhjus, miks Jeesus niimoodi käitus. Sest on kirjutatud edasi, et nad avaldasid Talle jätkuvalt survet ning küsisid üha uuesti ja uuesti.

Jeesus täiesti teadlikult ignoreeris neid.  Ta tegi seda selleks, et peatada seda kohtumõistmise meelsuse kasvamist. Jeesus ootab rahulikult, kuni see meelsuse kasvamine hakkab maha jahtuma.

Ja alles siis tõuseb Jeesus püsti ja ütleb: „Me teeme nüüd nii. Et need Teie hulgast, kes pole pattu teinud, Teie võtke esimene kivi!“ Ja siis Jeesus kummardub maha tagasi.

Ja Jeesus jätkab rahulikult oma meistriteosega, mida Ta maapinnale joonistab. J

Ja Johannese 8:9 ütleb:

„Kui nad seda kuulsid ja südametunnistus neid süüdistas, läksid nad välja üksteise järel, vanemad eesotsas.“

Kui nende südametunnistus neid süüdistas! Kui Sa kisad koos kohtumõistmise kambaga, siis Su südametunnistus on nõutu ja jõuetu. Sa oled siis lihtsalt kaasa haaratud sellest massipsühhoosist.

See on täiesti hämmastav, kui kiiresti võib tekkida see grupipsühhoos. Üks ainus postitus või artikkel võib tekitada kohtumõistmisest sisse võetud grupi.

Usu ringkonnad on nii kiiresti võimelised hakkama karjuma, kuidas üks või teine inimene kohe põrgusse läheb!

Ja meil jääb tõsiselt vajaka KAASTUNDEST! Isegi siis, kui seda palutakse ja kerjatakse!

Kas Sa saad sellest aru, et tänasel päeval meil on rohkem kui üks võimalus näidata üles kaastunnet? Aga inimesed valivad selle asemel olla hoopis hukkamõistvad.

Me keegi ei tea nende inimeste tegelikke lugusid. Me ei tea nende homoseksuaalide tegelikke lugusid. Me ei tea nende noorte poiste tegelikke lugusid, kes täna mõtlevad soo vahetamise peale. Me ei tea selle poisi lugu, kes ühel hetkel hakkas kogema, et ta on hoopis naine. Me ei tea, miks ta seda mõtleb.

Meie kristlastena hoopis valime kohtumõistmise ning seda viimase peatüki alusel. Me üldse ei süvene ega tahagi teada, kust see alguse sai.

Selle asemel, et näidata üles kaastunnet ning olla valmis kuulama seda lugu, et nad saaksid kinnituse, et on olemas üks koht, kuhu nad saavad tulla, kui nad tahavad, selle asemel me võtame viimase peatüki viimase lause ja haarame kivid kätte. Ja me loobime kive!

Tänasel päeval on meil rohkem võimalusi kui kunagi varem näidata Jumala kaastundlikku halastuse ja armu südant!

Kui Sa homme üles ärkad ja näed ajalehtede juhtivaid pealkirju, siis maailmas on juhtunud igasugu asju. Ning siis on Sinul väga selge valik, kas muutuda kohtumõistvaks ning kõik hukka mõista või siis reageerida KAASTUNDEGA.

Ja valik on meie teha!
 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 18.08.2018
 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar