neljapäev, 10. detsember 2015

Francis Frangipane „Uus ja Värske Võidmine, et Esitleda Kristuse Täiust!“


 



Institutsiooni tublidust ei saa mõõta niivõrd õpetuslikult ja organisatsiooniliselt, vaid pigem institutsiooni head omadused ilmnevad selles, millise kvaliteediga inimesi see kujundab ja loob.

Mõned Teist on hädas olnud sellega, et Te pole aru saanud, mis Jumalal on Teie jaoks varuks. Te olete läinud läbi ajaperioodist, kus Isand on Teile selgelt näidanud Teie vajadust Tema järgi väga dramaatilistel viisidel. Jeesus Isiklikult on olnud Teile väga lähedal, aga Tema lähedus ei ole olnud ainult igavikuliste õnnistuste näol, vaid see on olnud ka Tema risti näol. Ja Sa oled õppinud seda nautima, sest risti elu on saanud kasvavalt Sinu elustiiliks.

Ja samal ajal, paljud Teie ideedest ja programmidest, mis kunagi tundusid nii mõjuvad, on nüüdseks muutunud nii nõrkadeks ja ebaefektiivseteks.  Isegi mõned Teie Kristlikest lemmikteemadest, ka koguduse juhtkonna tasemel, on taandunud palju lihtsamaks ja puhtamaks Kristluse definitsiooniks.  Te tahate lihtsalt tunda Jeesust. See ongi olnud Jumala töö Teie sees. Jumal on Teid tõstnud uuele tasemele.

Ja kõigi nende muutuste keskel, kus Te olete olnud, on üks veendumus muutunud aina säravamaks ja tugevamaks: Teie põhiliseks eesmärgiks on näha Jeesuse Kristuse karakterit ja iseloomu- Tema tasadust (vagurust), autoriteeti ja armastust- tulemas esile Teie eludes. Te olete jõudnud selle arusaamiseni, et ükskõik mis programm või koguduse tegevus, mis ei ilmuta Jeesust, on tegelikult „surnud tegevus“, isegi kui see on tehtud heade kavatsustega, on see siiski täiesti võimetu muutma efektiivselt ja täielikult inimelusid.

Tõde on selles, et Püha Vaim valmistab Teid ette uue ja värske võidmise jaoks Jumala käest.  Ja Jumala põhiline eesmärk peitub selles, et Ta tahab Teid kasutada selleks, et koguduses tuua esile ja inspireerida pühadust ning et purustada deemonlikke vägesid, kes praegu laostavad moraalselt Teie linna.
 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 10.12.2015

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar