esmaspäev, 21. juuli 2014

Järjepideva Püha Vaimuga täitumise tulemused (viljad) meie elus.


 
Galaatlastele 5: 22-23 (erinevatest tõlgetest kokku):
Aga Püha Vaimu töö tulemus (vili) Teie sees on Agape (Jumalik) Armastus, Rõõm, Rõõmsameelsus, Rahu, Pikameelsus, Sallivus, Vaoshoitus, Kannatlikkus, Lahkus, Südameheadus, Heldus, Heatahtlikkus, Heasoovlikkus, Õrnus, Taktitundelisus, Truudus, Ustavus, Usaldusväärsus, Leebus, Mahedus, Vagurus, Malbus, Alandlikkus, Tagasihoidlikkus, Enesekontroll, Otsustusvõimelisus, Kindlameelsus, Enese Talitsemine, Enesevalitsus, Võime End Piirata. Selliste vastu ei ole käsk.

Efestlastele 5: 15-21
Siis vaadake hästi, kuidas Te elate, mitte kui rumalad, vaid kui targad, pidades aega kalliks, sest päevad on kurjad! Seepärast ärge olge rumalad, vaid mõistke, mis on Isanda tahtmine. Ärge joovastuge viinast, kust tuleb õnnetu elu, vaid saage täis Vaimu, rääkides isekeskis psalmide ja kiituseviiside ja vaimulike lauludega, lauldes ja mängides kannelt oma südames, kõige eest alatasa tänades Jumalat ja Isa meie Isanda Jeesuse Kristuse nimel. Ja olge allaheitlikud üksteisele Kristuse kartuses.

Airi Värnik (Vaimse tervise ja suitsidoloogia instituudi juhataja) alkoholi tarbimise tagajärgedest:

Ka need inimesed, kes joovad alkoholi mõõdukalt, kuid regulaarselt, hakkavad ajapikku tundma närvilisust, tusameelt, väsimust, mõtlemisvõime tuhmumist, kontsentratsioonivõime nõrgenemist, kergesti ärritatavust, kuid seda ei seostata algava alkohoolse iseloomumuutusega. Aja möödudes võib regulaarne alkoholi manustamine esile kutsuda dramaatilisis muutusi iseloomus. Varem delikaatsed inimesed muutuvad järsumaks, küünilisemaks, isegi jõhkraks, nad erutuvad kergesti tühistel põhjustel, nende naljad on kohatud ja ütlused kohmetukstegevad.

Järjepideva Püha Vaimuga täitumise tagajärjed:
(eelnev tekst vastavalt Jumala Sõnale ümber pööratuna)

Need inimesed, kes saavad regulaarlselt täis Püha Vaimu, hakkavad aja jooksul tundma järjest sügavamat Jumala rahu, rõõmsameelsust, värskust ja erksust, mõtlemisvõime paranemist, keskendumisvõime tugevnemist, pikameelsuse ja kannatlikkuse kasvu. Pidev Püha Vaimuga täitumine põhjustab väga suuri ja imelisi muutusi iseloomus. Inimesed muutuvad leebemaks, heatahtlikkumaks, heldeks ja lahkeks, neid pole nii kerge enam endast välja viia, nende naljad on vaimukad ning ütlused ülesehitavad!

 

Koostanud Jana Naudi 21.07.2014

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar