reede, 14. november 2014

DR.MYLES MUNROE „ Mehe loomisest“


 

 

„Kui Sa loed esimese abielu kohta ajaloos, siis see on leitav Meie Riigi Konstitutsioonist.:Paragrahv 1Moosese alaparagrahv 2, artikkel 24.

Selles peatüki alguses ütleb nii, et Jumal võttis mehe ja pani ta Eedeni aeda. Sõna „Eeden“ on keeruline sõna heebrea keeles. Sümbioos aramea ja heebrea keelest on selle sõna puhul päris keeruline. Ühest küljest see viitab puudele, mis seal aias olid, aga eelkõige viitab see korrale. Sõna „Eeden“ tähendab paika, see tähendab ülimeeldivat paika, see tähendab avatud ust. See tähendab paika maa peal, kus mingil hetkel on avatud uks Taevasse. Ja sellisesse kohta - oma Ligiollu pani Jumal mehe.

Sellepärast me ei leia täna sellist kohta maa peal nagu „Eeden“ . Eeden ei ole üks koht maa peal. See on keskkond.

Ükski arheoloog ei leia „Eedenit“ üles. Miks? Sest see on atmosfäär. See on Jumala Ligiolu.

Ja kui inimene tegi pattu, siis Jumal võttis temalt ära selle atmosfääri, keskkonna. See atmosfäär lahkus ära Taevasse.

Esimene asi, mida Jumal mehega tegi, oli see, et Ta andis mehele Oma Ligiolu. „Eedeni“. Nii, et esimene asi, mida mees vajab, ei ole naine.

Esimene kõige tähtsam asi, mida mees, meessoost inimene,  vajab, on Jumala Ligiolu.

Ja naine peaks mehega kohtuma Jumala Ligiolus.

Mõned naised hämmastavad mind. Nad lahkuvad Jumala Ligiolust, otsivad kusagilt põõsast mõne venna ja siis üritavad seda meest tirida Jumala Ligiollu. Eva kohtus Aadamaga „Eedenis“.

Järgmine asi, mida Jumal mehele ütles, oli üks väga lühike sõna: „Tööta!“ „Tee tööd!“

Jumal andis mehele töö enne naist. Nii et mees vajab töökohta enne, kui ta saab endale naise. Jumala prioriteedid on väga selged.

Ja siis ütleb Jumal mehele: „ kultiveeri (harima, arendama, kasvatama)!“ Kultiveerima tähendab tooma millestki esile parim, kõigest mis Su ümber, tuua esile parim. Tuua esile maksimaalne potensiaal. Teha kõik Sinu ümber viljakaks. Jumal ütles seda üksnes mehele. Sellepärast ei anna Jumal mehele mitte kunagi täiuslikult valmis naist.

Mees on loodud Jumala poolt sellisel viisil , et ta looks seda, mida ta tahab.

See naine, keda Sa otsid, teda ei eksiteeri, ta on Su peas kujutluspilt. Mehe töö on võtta toormaterjal ja kujundada see naiseks, kes on Su kujutluspildis, Sinu peas.

Kas käib kõrgelt üle Sinu pea?

Nii et kui Sa oled olnud 20.aastat abielus ja Sa pole ikka rahul sellega, milline Su naine on, siis on see Sinu süü!

Jeesus Kristus on tõeline mees. Tõeline mees! Jeesusel Kristusel on naine, imeilus naine, kelle nimi on Ecclesia (Kogudus). Jeesus ütles oma naise kohta: „Mees, armasta oma naist, nagu Mina armastan oma Kogudust! Ma hoolitsen tema eest, ma pesen teda oma Sõnaga, siis ma eemaldan iga pleki ja kortsu, iga vea ning esitlen teda siis Iseendale!“ Vau! J „Ta on minu! Näed seda naist seal? See on minu naine, minu kullakallis!“ J

Naine, kui Sa näed oma meest, siis ütle talle: „ Kallis, kasvata ja arenda mind! Kultiveeri mind!“ J

Kui Su naine juhtub kaalus juurde võtma ja Sulle ei meeldi see areng, siis ära kritiseeri teda, vaid ärata teda õrnalt hommikul kell 6 ja ütle: „ Kallis, lähme teeme ühe mõnusa tervisejooksu!“ J

Mees, Sulle ei meeldi, kuidas Su naine riides käib? Vii ta kauplustesse, kus Sa ostad talle esmaklassilised ja kvaliteetsed imeilusad riided! Arenda ja kultiveeri teda, oma naist!

Mees, Sa tahad, et Su naine oskaks keeli, ava naisele võimalus ja maksa tema keeleõpingute eest!

Järgmine asi, mida Jumal mehele Eedeni aias ütles oli: „ Kaitse!“ Jumal andis kõik mehe hoole ja kaitse alla! Sellepärast on Jumal andnud mehele ka suurema ja tugevama kehaehituse. Suurem lihasmass on selleks, et kaitsta naist, mitte selleks, et teda väärkohelda ja vägivallatseda tema suhtes! Selleks, et kaitsta naist!

Ja siis andis Jumal mehele Oma Sõna. Jumal ütles Aadamale: „ Ära puutu seda puud!“ Jumal ei rääkinud sellest puust naisele. Ta rääkis sellest mehega. Mehel oli Jumala Sõna selle kohta. Mehe töö oli naisele õpetada Sõna.

Tänasel päeval teavad naised Jumala Sõna paremini kui mehed. Ja see on kurb tõsiasi meeste seisundi kohta.

Ühtki naist ei frustreeri midagi enam kui see, kui naine küsib mehe käest: „ Mida Sa arvad sellest?“ ja mees vastab: „ Aga mida Sina sellest arvad?“See on rumal vastus. Ära kunagi vasta niimoodi. Selle küsimuse kaudu otsib naine teadmist ja juhtimist mehe käest.

Ja kõige selle järel ütleb Jumal , salmide 15, 16, 17 järel: „ Ei ole hea, et see mees oleks üksi!“ Palun ära loe seda kiiresti. Võta hoog maha.
 

Sellel mehel ei ole hea üksi olla. Millisel mehel? Mehel, kes elab Jumala Ligiolus, kes töötab, on võimeline naist arendama, on võimeline naist kaitsma ning õpetama talle Jumala Sõna.

Nii et siin on üks probleem. Kui Sa kohtad meest, kes ei armasta Jumala Ligiolu, ei tööta, kes ei suuda Sind arendada ega paremaks muuta, ei suuda Sind kaitsta ning ta ei tunne Jumala Sõna, siis sellisele mehele on hea üksi olla! J
 
 
Tõlkinud ja konspekteerinud jutlusest Jana Naudi 14.11.14
 
 

1 kommentaar: