teisipäev, 7. juuli 2015

James W.Goll: Prohvetliku Olemuse Mõistmine.


Tunnetus (teadmised) pole prohvetliku juures peamine eesmärk. Prohvetlikud ilmutused on tegelikkuses vaid ühed märgipostid, mis näitavad suunda selle Ainsa poole, kes on vastus. Me tahame rohkemat kui vaid informatsiooni; me tahame ja taotleme lähedust Jumalaga!
Siin on mõned prohvetlikuga seotud juhtnöörid:
·         Väga vähesed prohvetlikud sõnumid on sellist laadi deklaratsioonid, et koheselt ja automaatselt juhtub midagi. Enamus sõnumeid on tegelikult kutsed vastata Jumalale ning täita tingimused, mis esmalt on vajalikud.
·         Vähesed prohvetlikud sõnumid on „nüüd“ kohe sõnumid. Enamus prohvetlikke sõnumeid tulevad meile selleks, et aidata meid arengu ja kujunemise protsessis.
·         Vähesed prohvetlikud sõnumid toovad meid koheselt välja meie ees seisvatest dilemmadest (valikuid nõudvatest olukordadest). Prohvetlik sõnum on selleks, et heita olukorrale valgust, julgustada ning kinnitada meid selles, et me läheks Jumalaga edasi. Jumala juures ei ole lõikamist otseteeks!
·         Ära fokuseeri tõotusele, vaid fokuseeri oma tähelepanu Jumalale, kes on tõotanud! Oma usk suuna Jumalale, kes peab Oma Sõna. Kui meie usk on valesti suunatud, siis see toodab fantaasiaid ning ebareaalseid ootusi.
·         Mõista seda, et prohvetlik sõnum sisaldab endas selget teravust ja hinda, mida tuleb maksta. Mida Jumal peab tähtsaks ja oluliseks, selle vastu tõuseb koheselt suur vastuseis vaenlase poolt. Paulust hoiatati korduvalt, kui palju ta saab Kristuse pärast kannatama. Iga Jumala tõotus kannab endas hinda, mida tuleb maksta.
·         Alati anna prohvetlikule sõnumile „teostumise aeg“. Kui enamus prohvetlikke sõnumeid on kutseid näha asjade teostumise lõppu, siis on olemas siiski ajaperiood, millal Jumal valmistab inimest ette tõotuse jaoks, mis on tema poole teel.



 Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 07.07.2015

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar