laupäev, 25. märts 2017

Victoria Boyson „Tagasi Pöördumine: „Minu Kadunud Pojad/Tütred Tahavad Tulla Koju Tagasi“


 


Hiljaaegu olen ma hakanud taas väga tugevalt tundma asju, mida ma pole kogenud juba mitmeid aastaid. See on seotud sellega, mida ma olen oodanud- Püha Vaimu liikumine Jumala Rahva üle. Jumala väga õrn ja vaevu hoomatav Vaimu väljavalamine on kasvamas iga päevaga ning see äratab üles uue nälja jõuda kadunuteni suureneval ja dramaatilisel viisil. Ja eriti ma kogen seda, et Jumal ilmutab kasvamal moel oma igatsust, et Tema kadunud pojad ja tütred tuleksid Tema Usaldusväärse Koguduse rüppe.

Kõige selle tõttu, mida nad on välja kannatanud, on kadunud pojad/tütred väga kõrgelt hinnatud Isa poolt ning Jumal ootab seda hetke, mil Ta saab neid tuua koju. Jumal ootab Oma Koguduse järgi, et see oleks valmis neid vastu võtma ning nende eest võitlema.

Taevane Isa ütles mulle: "Minu kadunud pojad ja tütred tahavad tulla koju!“

Ta rääkis seda mulle sellise innukusega, et ma olin sellest väga sügavalt liigutatud, sest meie Taevane Isa ei räägi  sõnu lihtsalt sõnade pärast. Ei, kui Tema räägib, siis Ta paneb sellesse kogu oma südame. Ja tõesti, Ta hoiab kogu Oma kirgliku südamega kadunud poegade ja tütarde poole. Ma murdusin sel hetkel, kui Jumal lasi mul kogeda mõningaid igatsusi ja saladuses olevaid tundeid, mis kadunud pojad ja tütred kogevad.  

Aga meil tuleb küsida endilt: „Miks on Isa nii kaua oodanud nende tagasi toomisega?“ Kui nad nii väga igatsevad tagasi pöörduda, miks nad pole siis lihtsalt tagasi tulnud?

Isa ilmutas mulle kadunud poja loo sügavusi, mis on peidetud Jeesuse jagatud tähendamissõnasse Evangeeliumides…

Pilt Kadunud Pojast


Ma nägin kadunud poega tagasi pöördumas koju kõike hõlmava häbitundega. Tõepoolest oli ta sisemuses selline meeleheide, ta vajas nii hädasti seda, et kogeda Isa armastust ning samas tundis ta end nii väärituna, et vastu võtta Tema andestust. Ta kartis. Ta oli täis hirmu, sest tema üle oli väga tugevalt rõhuv deemonlik pilv, mis teda kattis ning oli teda enda haardesse võtnud.

Selle maailma keskel oli kadunud poeg püüdnud võidelda väga suure depressiooni ja rõhumisega, aga oli saavutanud alati vaid  seda, et sai viivukese kergendust. Selle rõhumise haare oli muutunud üha tugevamaks tänu suurele pettumuste valule. Kadunud poeg oli sügavalt veendunud selles, et teda pole võimalik lunastada, aga see sõnum pärines otse deemonitelt, kes tegid kõik selleks, et hoida teda häbi vangistuses.

Ja kadunud poja elus oli hetki, mil ta murdis pead Taevase Isa üle, eriti neil hetkedel, kui ta kohtas armastavat Kristlast, kes oli tugevalt juurdunud Isa armastusse. Aga kahjuks tõstis häbi liiga tihti pead ning tuletas kadunud pojale meelde tema minevikku ning veenis teda üha uuesti ja uuesti, et tal on võimatu leida lunastust.

Ma kuulsin, kuidas valelikud vaimud ütlesid selliseid asju nagu: „Sa oled seda üritanud ka varem, aga nad pole Sind vastu võtnud ega aktsepteerinud.“ Või „Sa oled läinud liiga kaugele, Jumal ei armasta Sind enam!“ Need valed aina jätkusid ja jätkusid, kuni kadunud poeg enam ei võidelnud nende vaenlase argumentidega. vaid lasi lihtsalt oma mõistusel leppida selle näilise tõega.

See on täielik Jumala ime, et kadunud pojad ja tütred üldse üritavad Tema juurde tagasi pöörduda. Nende südame sügav igatsus ning vajadus nende hinges on see, mis annab neile tugevuse, et tulla tagasi Jumala juurde. Armastuse järgi nälgivate juhtimine lunastuse juurde on uskumatult võimas nähtus ning sellise tegevuse tõeline tugevus peitub tulihingelises alandlikkuses. Need kadunud pojad ja tütred on täielikult murtud ning nad on jõudnud täieliku lootusetuse punkti nii, et neil pole mitte midagi kaotada, nii et nad leiavad julguse tagasi pöörduda.

Kadunud pojad ja tütred kogevad seda, et rohkem pole neid alandada enam võimalik, et nad on jõudnud kõige põhja ning neil polegi enam teist võimalust, kui vaid koju tagasi pöörduda.

Kui kadunud poeg oli teel tagasi oma Isa juurde, siis ta mõtiskles selle üle korduvalt ja korduvalt, mida ta saab üldse paluda Isa käest. Kuna kadunud poeg oli täiesti veendunud selles, et Isa ei saa teda enam armastada peale kogu seda kaost poja elus, siis ta mõtles: „ Kui ma saaks vaid olla tööline Isa põllul, siis sellest mulle piisaks.“

Mõte sellest, et ta tegelikult vääris seda, et jõuda tagasi Isa armastavasse embusesse, ei tulnud kadunud pojale üldse pähe. Aga kadunud poeg igatses olla Tema lähedal ning Tema headuse ligi- tunda Tema soojust.

Peale teekonda, mis tundus võimatuna, jõudis poeg Isa kodu lähedale ning tema otsusekindlus hakkas kõikuma. Närvilisus, lootusetus ning hirm üritasid saada võitu tema südames, aga ta jalad liikusid edasi. Kadunud poeg jõudis aina lähemale ja lähemale ning ärevus võttis maad. Ta üritas fokuseerida ja aru saada, aga see kõik tundus mõistetamatu.

Enne, kui talle päriselt jõuab kohale see, mis on toimumas, peatub ta korraga, sest ta kogeb äkitselt, et ta on otsekui sisse mähitud. Sõna otseses mõttes on ta hetkega väga tugevate käte vahel ning teda hämmastab see tugevus, mida ta tunneb ning ta kogeb taas neid vanu tuttavaid tundeid ja seisundeid, mida ta pole tundnud juba väga pikka aega.

Temast käib üle tunnete laviin ning ta suudab vaevu hingata. Ta kuuleb oma Isa häält, aga ta suudab seda vaevu hoomata. Tuttav usaldusväärne hääl tungib tema mõistusesse. Ta üritab aru saada: „Mida ta mulle ütleb?“ „Oota“, peatub ta, „Kas Isa nutab?“ küsib ta endalt, kui ta tunneb tugevalt Isa käsi enda ümber. Ta ei saa nutta, mõtleb ta.  „EI“, karjub tema mõistus. „Ma olen nii väärtusetu“ ning ta on täiesti katki. 

Äkitselt haarab Isa oma pojast ning hoiab kätega tema õlgadest. Isa tahab taaskord vaadata oma poja näkku ning elavalt tunda seda hetke, mil Tema unistus poja naasemisest on täitunud.

Isa nägu on üleni täis pisaraid, Ta on nii emotsionaalne sel hetkel, kui Ta kohtub taas oma kadunud pojaga. Tänulik selle eest, et poeg oli piisavalt julge, et tulla tagasi. Koheselt on Isa valmis täitma Oma poja vajadusi. Emotsioonidest ülevoolav Isa teab, et pole olemas mitte midagi, mida Ta ei teeks Oma poja heaks.

Isa tahab vaid seda, et kaotatud aastad kaoksid nend vahelt ning Ta on otsustanud, et Ta taastab Oma poja terviklikkusesse nii kiiresti ja nii kindlalt, kui on võimalik. Isa suudab seda. Isa tahab muuta Oma poja tagasi pöördumise TÄIELIKUKS!

Isa rajab Oma poja taas kõigis nendes andides, milles ta kunagi liikus, Ta peseb ära kogu häbi ja hirmu lõhna ning asendab selle rahu ja kindlustundega- Isa taastab Oma poja koha Oma südames.

Kadunud poeg suudab taas hingata ning ta on võimeline nüüd tunnustama kõike seda, mis on toimumas. Sulased hakkavad kaasa elama sellele rõõmule, mida Isa tunneb, kui Ta kutsub neid tähistama seda, et Tema kallihinnaline "auhind" on Tema juurde tagasi tulnud. Isa pärast ülirõõmsatena õnnitlevad sulased kadunud poega tema tagasi pöördumise puhul ning kallistavad teda, nagu Isa seda tegi.

Milline rõõmus vaatepilt!

Hävimisohus olnud kadunud lammas on tagasi pöördunud Oma Isa juurde!

 

Isemeelsus Saab Paljastatud

Ainus väga kurb vahejuhtum sellel rõõmsal päeval oli kadunud poja vanema venna reageering- poeg, kes ei olnud kunagi ringi uidanud. Ei, see oli ju see poeg, kes oli jäänud Isa kõrvale, kas polnud nii? Kas see lugu polnud mitte nii?

See poeg polnud ju kadunud poeg. Tema käitumine oli ju väga eeskujulik…või kuidas?

"Vanem vend oli vihane ning ta ei tahtnud minna tuppa. Isa tuli välja ning palus tal sisse tulla, aga poeg vastas: „ Kõik need aastad olen ma Sind orjanud ning ma pole mitte kunagi keeldunud tegemast asju, mis Sa oled mulle öelnud teha. Aga kogu selle aja jooksul pole Sa andnud mulle väikest tallegi, et ma saaksin oma sõpradega pidutseda. Aga kui see Sinu poeg tagasi tuleb, kes on kogu Su raha ära raisanud prostituutide peale, korraldad Sa suure uhke peo ning veristad suure härja!“ Luuka 15:28-30

Vanema poja jutu tuum oli see: „Isa, Sa oled mind ära unustanud! Sellist pidu vääriksin mina!“ Ja täpselt sellises suhtumises me näemegi seda. Kas Sina kuuled selle vanema poja jutus isepäisust?

Vanem poeg polnud tõesti lahkunud Oma isa juurest, kui ta oli jäänud koju. Aga ometi oli ta lahkunud oma südames. Vanema poja süda polnud ÜKS Isa südamega. Ta oli üle võetud ühe vaimu poolt, mis põhjustas selle, et ta oli oma südames  hüljanud Isa juba ammu, kuigi ta füüsiliselt oli jäänud Oma Isa juurde. Deemonlik uhkus oli võtnud vanema venna vangistusse ning seetõttu oli ta täielikult unustanud, et kõik, mis ta omas, oli tegelikult Isa kingitus ja mitte tema enda väljateenitud osa.

Vanem poeg võttis kõiki neid asju kui väljateenitud palka, mis tegelikult olid Isa ametlikult kingitud asjad. Tema töö, mida ta oli teinud, ei lähtunud armastusest, vaid see oli midagi, mida ta võttis kui orjust.

Enda teadmata oli vanem poeg end orjaks muutnud oma mõtteviisiga.

Uhkuse tõttu mõtles vanem vend, et kuna tema jäi töökalt oma Isa juurde ning ei lahkunud, nagu kadunud poeg, siis ta uskus, et kõik, mida Isa omas, kuulus õigusega talle. Tegelikult pole pärandus vanema poja välja teenitud õigus, vaid Isa annetatud kingitus.

Jumala arm on siiani väga võimas ning inimmõistusele täiesti hoomamatu. Ja me ei suuda iial täielikult mõista, kuidas Isa süda toimib- me saame seda ainult tunnustada, vastu võtta ning tunda sellest rõõmu.

Jumala armastus ja poolehoid/vastuvõtt/ heakskiit on KINGITUS. Seda pole võimalik välja teenida. Kes oleme meie, et öelda (või mõelda), et me teenime pääste välja. "Sest kõik on pattu teinud; me kõik oleme allpool Jumala aulist standartit“ (Roomlastele 3:23 NLT).

Ainult alandlikud suudavad rõõmustada koos Isaga, kui kadunud pojad ja tütred tagasi pöörduvad ning seda kallist alandlikkust ja rõõmu ma hakkasingi tundma vaimses sfääris enda ümber. See eraldabki nisu sõkaldest.

Praegu on ärkamise ootusest olulisem ette valmistamine. Ja tõepoolest on meie kõigi südametes vajalik ettevalmistus, et me suudaks õigesti vastu võtta kadunud poegi ja tütreid- võtta vastu neid oma embusesse, olles TEMA EMBUSE esindajad. See on Isa südame kirg, mida on võimalik praegu tunda ja kogeda. Kas Sina koged ja tunned seda?

Tagasi Pöördumise Valu

Mõtle korraks sellele, mida kadunud poeg võis tunda, kui ta koges vanema venna vaenulikkust enda suhtes- see viha täis kadedus haavas kadunud poja südant ning talle meenus kogu see süütunne, mis oli teda vangistuses hoidnud. See vana väärtusetuse tunne püüdis jõuliselt leida teed tagasi tema mõistusesse vanema venna tegude tõttu, sest osake kadunud pojast oli nõus vanema vennaga. Ta tundis samuti, et see situatsioon on nii ebaõiglane ning ta ei vääri kogu seda pidutsemist ning häbitunne üritas taas külvata oma seemneid tema mõistusesse, et tuua tulevikus talle palju meelehärmi ja hävitustööd.

Kadunud poega päästis vaid see, kui ta vaatas üksisilmi Isale ning tundis enda peal Isa armastavaid silmi, see andis poja südamele rahu ning kindluse, et ta on Isa poolt vastu võetud. Kadunud poeg tegi kõik selleks, et ignoreerida neid valusaid tundeid, mida põhjustas tema vanema venna reaktsioon ning korduv negatiivne käitumine. Kadunud poeg vajas üle kõige seda, et kogeda Taevase Isa armastavat embust ning andestust.

Sõbrad, Taevane Isa igatseb nii väga näha Oma kadunud poegi ja tütreid turvaliselt tagasi tulemas Tema kotta, et nad saaksid taasühendatud Tema perekonnaga. Me Kogudusena pole enne terviklikud, kui nemad naasevad meie juurde. Meil on vaja oma südameid ette valmistada, et me suudaksime neid vastu võtta ja armastada viisil, nagu Isale on meelepärane. Nagu Isa mulle ütles, et kadunud pojad ja tütred tahavad nii väga, et neid aktsepteeritaks ning et nad saaksid taastatud. Üksnes Jumala Armastus on see, mis juhib neid meeleparanduse ja terviklikkuse juurde (Vaata Roomlastele 2: 4 ) ning meie oleme need astjad, mille kaudu Isa on otsustanud jagada Oma Armastust.

Kui me ei anna kadunud poegadele ja tütardele tõelist ja täielikku andestust ja aktsepteerimist Tema Armastatud Pojas, siis me tegelikult pole võimelised seda ka vastu võtma isiklikult oma eludes.  "Kui keegi ütleb: „Mina armastan Jumalat“, ja vihkab oma venda, siis ta on valelik. Sest kes ei armasta oma venda, keda ta on näinud, ei või armastada Jumalat, keda ta ei ole näinud." (1 Johannese 4:20).

"Jumal on Armastus, ja kes jääb Armastusse, see jääb Jumalasse ning Jumal jääb temasse" (1 Johannese 4:16). Ainult armastuse kaudu me saame muutuda Tema sarnasemaks, sest TEMA ON ARMASTUS. Kuna meie ei suuda päästa mitte ühtegi hinge ega saata põrgusse mitte ühtegi hinge, siis me ka ei tohi võtta inimkonna kohtumõistja rolli. "Jumal Üksi on see, kes tegi seadused ning Tema on ka Kohtumõistja. Tema Üksi omab väge, et päästa või hävitada. Nii et mis õigus on Sinul hukka mõista oma naabrit? "  (või venda?) (Jakoobuse 4:12 NLT). Tõde on selles, et mis õigus on meil kohut mõista selle üle, kellele Jumal annab armu?

Jumal on Armastus, Tema on Arm ning Tema on Kohtunik. Meile on tõepoolest antud see tohutu eesõigus olla Tema kõrgema astme kohtus teenijad ning jagada välja Tema ülikallist Armu.

Ja täpselt nii me tegutsemegi…

Nii et Teie kõik, kes Te olete väsinud ning raskete patu koormate all, tulge ning meie, Taevase Isa perekond, võtame Teid vastu- sest Te olete üks meiega.

"Ja kui Ta koju tuleb, siis Ta kutsub kokku oma sõbrad ja naabrid ning ütleb neile, Rõõmutsege ühes Minuga, sest Ma leidsin Oma lamba, kes oli kadunud!" Luuka 15:6

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 25.03.2017

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar