teisipäev, 2. juuni 2015

Peter Wagner: Sihtimine Eestpalves. Vaimne kaardistamine.


 



Vaimses sõjapidamises on kolm olulist asja, mida silmas pidada. Esimene asi on see, et meil tuleb olla teadlik vaimsest sõjapidamisest. Meeleparandus ja oma identiteedi leidmine Kristuses on teine oluline osa. Ja kolmas oluline osa vaimses sõjapidamises on vaimne kaardistamine.

Me tegeleme vaimse kaardistamisega selleks, et saada oma sihtmärgid Eestpalves sihikule.

Räägime pisut palvest. Spetsiifilised palved on palju efektiivsemad kui üldised palved.

Nt. Sa saad teada, et Su sõber on haige. Sa võid palvetada: „ Jumal, õnnista minu sõpra!“ või siis on Sul võimalik teada saada, Su sõbral on mingi maksahaigus ning Sa saad spetsiifiliselt sihtida seda oma palves. See ei tähenda, et Jumal ei vastaks nendele üldistele palvetele, aga spetsiifiline palve võtab ühe konkreetse asja ette väga täpselt.

Ja mis puudutab territoriaalset sõjapidamist, et võtta vaenlase käest tagasi terveid territooriume ja et rajada Jumala Kuningriigi valitsusala, mitte lasta saatanal valitseda ja lammutada.

Nt. Jumal annab meile palvekoorma Jaapani pärast. Siis loomulikult võime me palvetada: „Jumal, õnnista Jaapanit!“ See pole üldse paha palve. See on parem, kui mitte üldse palvetada. Aga me võime minna Jaapani eest palvetades natuke spetsiifilisemaks ning paluda, et Jumal avaks evangeeliumi uksed Jaapanis. Ja selle juures on üks oluline teadmine Jaapani kohta, et see maa on „taeva jumalanna“ piirkond. Jaapani kohalikud inimesed teavad, kuidas seda jumalannat nimetatakse. Inimesed palvetavad selle ebajumala poole ja kuuletuvad talle. Teda tuntakse ka kui päikese jumalat. See on kujutatud ka Jaapani lipu peal. Jaapanit tuntakse ka kui tõusva päikese maad.

Sellised teadmised muudavad meie palved palju spetsiifilisemaks. Ja seda vaimne kaardistamine tähendabki.

90.-ndatel aastatel õpetati vaimsest kaardistamisest väga palju, aga siis see mingil hetkel peatus ning me eeldasime, et kõik on sellest teadlikud.

Vaimne sõjapidamine on tänasel päeval palju intensiivsem, kui eelnevatel aastakümnetel.

Vaimse kaardistamise põhimõte.

1.     Piibellik alus

Vaimse kaardistamise väljendit ei ole kusagil Piiblis kirjas, aga see on Piibellik. Kolmainsus pole ka Piiblis kirjas, aga see on Piibellik See aitab Jumalat uskuda. Sama on sellise väljendiga nagu „noorte teenistus“, aga Piiblis ei ole sellist väljendit kirjas.

Esimene Piibellik pool vaimsest kaardistamisest on see tõsiasi, et on olemas vaimsed territooriumid. Mingitel vaimudel on mingid territooriumid, alad, kus nad saavad tegutseda. Teatud vaimudel on juriidilised õigused teatud territooriumidel.

Teine Piibellik pool vaimsest kaardistamisest on see, et Piiblis esinevad need olukorrad, kus tegeletakse vaimse kaardistamisega.

          Teatud vaimsetel olenditel on mõjuvõim ja juriidiline õigus tegutseda teatud maades.
Ilmutuse 17: 1-4 Kõrge aukraadiga deemondlik vaim. On erinevad auastmega deemonid. Nendele deemonlikele vürstidele on omased teatud tegevused ja omadused. Siin on tegu hooramise ja abielurikkumisega. Kuningas oli surve all just nendel aladel.
Teatud sotsiaalsed grupid on tugeva surve all just selle vürsti tegevuse tõttu.
Kui Su linna inimesed ei ole vabad, et uskuda Jumalat, siis nad on mingi deemondliku vürsti võimu all vangis.  Kui Sa oled teadlik nendest asjadest, siis Sa saad oma palvetes sihtida efektiivsemalt.
Jaapani näite toon jällegi. Antikristlust ei ole seal. Inimesed pole midagi kristlaste vastu. 50% abiellunutel on kristlikud pulmad kirikutes. Neile meeldib see. Nad käivad isegi abieelsetel nõustamistel kogudustes enne abiellumist. Aga kõigist nendest pingutustest hoolimata, mis Kogudus on Jaapanis korda saatnud, on vaid 1% elanikkonnast kristlased. Me tegime meeleparanduskoosolekuid Jaapani valitsushoonete juures jne. Toimusid tervet kristlaskonda hõlmavad meeleparandusüritused ja me olime nii veendunud, et nüüd läheb lahti ärkamine. Ja mitte midagi ei juhtunud.
Mis tegelikult on siin kusagil peidus? Mis toimub?
Jaapanis valitseb juba mõnda aega üks keiser, kes kannab teatud religioonisüsteemi endaga. Kui ta keisriks vannutati, siis ta pidi läbi tegema teatud tseremoonia. Teatud preestrid külvasid, et pühitseda maad. Hiljem valiti nõiduse rituaali teel kasvanud riisi hulgas see riis, millest tehti keisrile toitu, mida ta pidi siis sööma. Teine rituaal on see, et järve peale ehitatakse laudadest „ujuv ehitis“, kus on üks mööbliese- voodi, kuhu keiser peab öösel minema ja sööma seda riisi. Ja sellel ööl külastab keisrit taeva jumalanna ja neil on vahekord.
Üks reporter on mind selle avastuse tõttu tõsiselt halvustanud ja mõnitanud, niikaua, kuni ta tegi minuga intervjuu. Selle avastuse tõttu on siiani minust internetis liikumas ringi videod, kus mind hulluks nimetatakse.
Selle seksi kohta keisri ja taeva jumalanna vahel pole teada, kas tegu on vaimse või füüsilise vahekorraga. Aga see võib olla ka füüsiline. Need, kes on tegelenud vaimude väljaajamisega, teavad, et teatud deemonid tulevad inimeste ellu, et nendega seksida. Vaimude välja ajamise puhul on vaja vabastada need ohvrid nende deemonite küüsist.
Kui nüüd keiser ja taeva jumalanna seksivad, siis nad saavad üheks lihaks. Ja sellest hetkest on jaapani rahvas pühitsetud taeva jumalannale, niikaua, kuni see keiser on valitsemas.  Ja kui uus keiser teeb läbi sama tseremoonia, siis jätkub sama nõiaring. Inimesed võivad kristluse suhtes olla sõbralikud, aga nad ei ava ennast evangeeliumile 100%.
Praegu ma lihtsalt kirjeldan seda lugu selleks, et Sa mõistaksid vaimset kaardistamist.
Jaapani majandus on sellest hetkest languse teel.
See oli üks näide vaimsest kaardistamisest
5 Mo. 32: 8 heebrea keeles: inimesed jagati Jumala inglite järgi. Vaimsed piirid ingellike olendite järgi.

Taanieli eestpalvest on kuulnud enamus usklikke. 21 päeva hiljem tuli ingel ja see selgitas, miks ta viibis. Jumala inglil oli lahing deemonliku vürstiga. Hiljem ta naases lahingusse, kus oli vastas kaks deemonlikku vürsti.

Ap. 19 : 23-39 Efesoses oli teatud jumalanna valitsemas, kelle kujuga münte ostsid inimesed, et leida tervenemist või et leida oma kadunud laps jne. Teatud esemed, mida tehakse teatud deemonlike ebajumalate nimel, kannavad endaga deemonlikku väge. Aga kui Paulus tuli sellesse piirkonda, siis see jumalanna kaotas oma mõjuvõimu ja kõik teised ebajumalad kaotasid oma võimu. Müntide vormijad läksid pankrotti, sest nad ei saanud enam neid hõbemünte vormida. Keegi ei ostnud neid enam.

Roomas kõige enam ülistatud ebajumal. Aga Paulus pööras selle kõik pea peale ja Efesosest sai üks ärkamise keskusi.

Hesekiel 4

4 Mo. 13

Joosua ja  Kaalep olid kaks Moosese poolt läkitatud maakuulajat, kes tegid õige ja täpse vaimse kaartistamise. Maakuulajate saatmise mõte oli koguda informatsiooni vaenlase kohta. Sa pead tundma oma vaenlast, muidu Sa lahingut ei võida.

Joosua 2

Joosua saatis samuti kaks spiooni Jeerikosse koguma informatsiooni.

Vaimse kaardistamise mõte on koguda informatsiooni vaenlase kohta.

2 Kor. 2: 11 „et saatan meid kavalasti ei petaks…“

Me ei taha seda, et saatan saaks meid petta ja meid ära kasutada.  Meil on vaja teada tema kohta. Vaenlase kohta on vaja teada nii palju kui võimalik.

Tänapäeval on terved kristlikud voolud, mis on väga head, aga kes on otsustanud, et nad ei tegele mitte mingi vaimse kaardistamisega. Nende jaoks on lausa poliitiliselt ebakorrektne teha vaimset kaartistamist. Neil on fantastilised teenistused ja megasuured kogudused. Ja mitte midagi vaimsest sõjapidamisest.

Minuga on tõreletud sellel teemal, et miks ma saatanale nii palju aega kulutan, et temast ei peaks üldse rääkima. Kui me tahame olla edukad vaimses sõjapidamises, siis me peame tundma oma vaenlast.  Mõned arvavad, et saatanat on vaja ignoreerida. Või arvatakse näiteks seda, et ma ülistan oma jutuga saatanat. ?

Kui me võtame meditsiinilised uuringud. Kunagi aastaid tagasi sai selline haigus nagu „rõuged“ teha palju kurja, sest selle haiguse kohta ei teatud mitte midagi. Kõiki neid uuringuid rõugete kohta ei tehtud selleks, et ülistada rõugeid, vaid et ravida seda haigust.

Me teeme seda vaimset kaartistamist selleks, et võita edukalt vaenlast.

Kriminaalse uurimise kohta võib tuua sarnase võrdluse.  Me ei uuri kuritegusid selleks, et ülistada kurjategijaid, vaid et neid vastutusele võtta.

Tänapäeva armeed on paljus edukad just sõjaluure tõttu. Luuretegevus on nii tohutu tänapäeval just seetõttu, et me teaks vaenlase kohta nii palju kui võimalik, et neid võita ja kahjutuks teha.

Vaimne kaartistamine on oluline selleks, et neutraliseerida ja teha vaenlane kahjutuks.

Mõnedel inimestel Kristuses on vaimse prohvetliku luure and. Neil on jahiinstinkt, et ära tunda vaenlase kavalused, pettused ja manöövrid, et tühistada kuradi plaanid. Et Jumala pühaduses saavad nad erksa eristusvõime, et tunda ära vaenlase manipulatsioonid. Nad suudavad ajaloost ja ühiskonna trendide keskelt ära tunda saatana manöövrid , okultsed tegevused ja nad on võimelised paljastama igat liiki kurjuse , on need siis pärit minevikust või olevikust, ühiskonnas avalikult nähtaval või varjatult. See and ei ole tervel Kristuse Ihul, see on teatud indiviididel Koguduses.

Tunda ära mingite sündmuste või ürituste taga olevad vaimsed jõud. Et Sa ei ole petetud, et Sa ei näe maailma nii, nagu see paistab, vaid nõnda, nagu selle tegelik reaalsus vaimus on. Näha tõelist vaimset reaalsust.

Meid ümbritsevaid asju ei saa tõlgendada liha ja vere alusel, vaid meil peab olema Jumalalt üleloomulik teadmine ja arusaamine, mis on tegelikult väliste asjade taga peidus. Kui meil puudub VAIMNE SELGITUS asjadele, siis me lepime poliitiliste, kultuuriliste ja majanduslike selgitustega. Meid ümbritseb materiaalne maailm pole reaalsuse alus. Kahjuks jõutakse valede tõlgendustega valede järeldusteni.

 
Meil on vaja jõuda Jumalaga ühele leheküljele asjade tegelikkusest.

Vaimse kaartistamise kolm põhilist küsimust:

Kui Sa oled tegelemas teatud sihtgrupi või piirkonnaga või sfääriga.

Nt. finantsala või seksiäri.jne.

·        Mis on valesti selle kogukonnaga?

·        Kuidas see niimoodi juhtus, arenes?

·        Ja mida me saame nüüd teha, et asju muuta?

Selleks on vaja aega, et teha vastavat uuringut. Selleks ei piisa ühest palvekoosolekust. Vaimne kaartistamine on oluline, et saada vastava kogukonnaga suhelda, et me jõuaks neile kohale. Vaimne kaartistamine aitab eestpalvetajaid. Täpselt nii nagu röntgenpilt aitab kirurge.

Kui Sa palvetad ühe kogukonna eest, siis leia selle kogukonna lunastav and. See tähendab, et igal linnal on Jumala poolt suveräänselt antud eesmärgid , mida võib nimetada lunastavaks anniks. Jumala kingiks selle linna või kogukonna tarvis.

Sellel linnal, kus Sa elad, võib olla väga palju asju valesti, aga sellel linnal on Jumala poolt suveräänselt määratud vaimne kingitus ehk eesmärk. Igal linnal on oma iseloom ning selles on peidus tegelikult Jumala poolt antud ülesanne ja eesmärk. Jumal on teatud kõrge tasemega inglid määranud erinevate linnade juurde vastavalt oma eesmärkidele selle linnaga.

Enne, kui Sa isiklikult hakkad tegelema vaimse kaartistamisega, peavad Su elus olema korras järgnevad asjad:

·        Isiklik alistumine Püha Vaimu juhtimisele. Sa pead tundma Püha Vaimu juhtimist.

Sul on vaja elada pühaduse elu.

Sul on vaja, et vaimsed kõrvad ja silmad oleksid avatud

Sa pead liikuma õiges ajastuses. Kui Sa liigud Jumala ajastusest välja, siis võid saada väga valusalt lüüa vaimse sõjapidamise käigus

·        Isiklik kutsumine ja and

Selliste vaimsete sõjapidamiste läbiviimine pole igaühe jaoks. Tee ainult seda, milleks Sa oled kutsutud ja varustatud. On vastavad meeskonnad, keda Jumal komplekteerib ja kutsub ja varustab. See on üks väike protsent Kogudusest. Ja ära tunne end pahasti, kui Sa pole Jumala poolt selleks kutsutud. See tähendab, et Jumalal on Sinu jaoks midagi muud varuks.

Apostellikus keskuses on sellise anniga inimesi rohkem kui tavalises Koguduses.

Tänapäeva Koguduses on palju inimesi, kes ei ole veel aktiveeritud selleks oma kutsumiseks. Armees on erinevad rollid ja ülesanded.

·        Lojaalne meeskond

Vaimse luure meeskond. Mitte kunagi ära tee vaimset sõjapidamist üksinda, mis puudutab territoriaalseid deemonlikke vürste. Suur viga on teha seda üksi. Üks mees läks seda üksi tegema, sest ta polnud nõus olema juhitud naiste poolt ja arva ära, mis juhtus. Ta läks hulluks. Ta kaotas selge mõistuse ja ta ei taastunudki kuni surmani.

·        Kaasatud peaks olema Koguduse juhid

Kõik juhid ei pea olema kaasatud, aga mõned kindlasti ja eriti apostlid. Ole kindel, et Sa oled joondunud mõne apostliga. Sul võib olla and, aga enne kui Sa pole koostöös mõne apostliga, ei ole veel aeg välja astuda. Samuti on Sul vaja teha koostööd prohvetite ja eestpalvetajatega.

Vaimset kaartistamist saab siis alustada, kui oled joondunud apostli, prohveti ja eestpalvetajatega.


Aeg on välja astuda ja laiendada Jumala Kuningriigi valitsusala.

Chuck Pierce: „Me oleme oma linnades veel päris kaugel läbimurretest. Vaimsest sõjapidamisest arusaamine on otseselt sellega seotud. Mõned paigad on selles osas eesminejad. Jumal tahab tuua selle kohta sügava arusaamise. Jumal on muutmas meie palvetamist, meie ülistamist jne.

Tõlkinud, konspekteerinud ja kujundanud Jana Naudi 02.06.2015

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar