neljapäev, 14. juuli 2016

LANCE WALLNAU „ARMASTAJA- SÕDALANE JA KUNINGAS!


 
Maailma Kriiside Lahendused On Peidus Jumala Rahva Sees!

Jumal armastab kasutada usku täis sõnakuulelikke nõrkasid, et alandada taevaaluseid pimeduse võime ja vürste. Jumal armastab kasutada neid, keda maailm näeb nõrkadena. Ta tahab esitleda seda, mida Tema suudab teha, läbi Oma rahva nõustumise. Ta kutsus Moosese, vana kogeleva ja kepiga kõndiva mehe, ning Taaveti, pere kõige noorema äbariku.

Jumal tunneb suurt rõõmu sellest, kui Ta võtab mõne inimese ääremaalt isolatsioonist ja asetab ta siis ootamatul moel silmapaistvasse positsiooni.  Jumal ütleb: „See ei olene Sinu suurusest ega sellest, kes Sina oled, vaid see oleneb sellest, KES MINA OLEN ja kelle Mina valin!“ Sinu võidmisel on elastsus, mis tähendab, et see kasvab Sinu ja Sinu keskkonna üle pidevalt, vastavalt sellele, kuidas on vaja. Ela Vaimus ning Jumala kutsumine viib Sind Sinu lõpliku ülesande paika. Ja vaenlane ei suuda seda peatada.

Mõned inimesed on puhtalt armastajad. Nad vihkavad konflikte. Teised aga on puhtalt sõdalased ning nad on pidevalt valvel vaenlase tegevuse suhtes. Kolmandad on aga sündinud valitsejad. Nad on fokuseeritud ainult nendele asjadele, mis on seotud nende endi ettevõtmistega. Taavet seevastu oli kummaline kombinatsioon- Romantiline laulude laulja, paganrahvaid maha lööv sõdalane ning kuningas, kes ühendas Iisraeli.

Mis juhtub siis, kui Sa kombineerid need kolm omadust enda sees? Nende kolme erineva voolu sulandumine tegi Taavetist „Kristuse võrdkuju“- Jeesust kutsutakse Taaveti Pojaks. Meil on vaja ära tunda see, kuidas need kolm voolu on tegelikult Jumala poolt kujundatud voolama koos, et Sind strateegiliselt suurendada ning siis lõplikult juhtida „Taaveti võtme“ kättesaamiseni.

Mis see „Taaveti võti“ on? Sellele on viidatud Ilmutuse 3: 7 : „Ja Filadelfia koguduse inglile kirjuta: Nõnda ütleb Püha, Tõeline, kelle käes on Taaveti võti…“

Vanas Testamendis on sellele viidatud Jesaja 22: 22, kus prohvet ütleb, et lossi teenija saab asendatud teisega. Ta ütleb, et Jumal „paneb Taaveti koja võtme tema õlale“ Võti osutab autoriteedile, see räägib sellest, et Taavet omas kontrolli oma valdusala üle, mis viitab omakorda Messiale. Jeesus on meile midagi lubanud: „ Küsige minult, ning Ma annan Teile rahvad päranduseks ning maailma otsad Teie valdusteks“ (Laul 2: 8)

Lõpuaja Kogudus ei ole Saalomoni suursuguse templi sarnane, vaid pigem „Taaveti seadusetelgi/palvekoja“ sarnane.

Milline see palvekoda välja näeb? Kuidas Jumal Sinu sees tegutseb nii, et Sa muutud Taaveti sarnaseks?

1.     Armastaja: Armastajad on kirglikud oma suhtumistes ja hoiakutes Jeesuse suhtes ning nad ülistavad Teda väga intiimselt ja lähedaselt pruudi suhtumisega. Nad on pühendunud Jeesusele ning nad igatsevad olla kogu aeg Jeesuse ligiolus. See jõevool on eraldi lahingu pidamisest.

2.     Sõdalane: Prohvetlikel sõdalastel on kindlameelne vaprus röövida paljaks põrguväravad. Sõdalased teavad, kuidas palvetada tugevuse ja väega ning nad on valvurid müüride peal. Sõdalased seisavad Tõe eest ning nad võitlevad kartmatult, et Kuningriigi väärtused oleksid ausse tõstetud. Sõdalased on ühiskonna ümberkujundajad.

3.     Kuningas: Kuningad teavad, kuidas olla riigimehelikud ning neil on tarkus valida lahinguid, mida pidada. Nad teavad, millal ja kuidas rääkida! Kui nad siis räägivad, siis nad teevad seda Jumaliku argumenteerituse vaimus nii, et vaenlased ei suuda neid peatada. Nad on otsuste vastuvõtjad ning mõjuvõimu kujundajad, neil on autoriteet deemonite üle tervete territooriumide üle, mida neid on kutsutud vallutama.

Need kolm voolu kirjeldavad ülimalt hästi Aulist Lõpuaja Kogudust.

Taavetil on intiimsuse võti, mis avab uksi, et pääseda tulevikku! Taaveti palvekojas oli otsene ligipääs Jumalale ja Tema troonile- prohvetliku ülistuse atmosfääris. Taavet kujundas meie jaoks eeskuju intiimsusest, mis avab väe allikad ning toob kogu vajaliku meie tänasesse aega! Maa peal pole olemas probleemi, mida Taevas ei suudaks lahendada. Aga kas meist saab see põlvkond, kes esitleb Jumala Auhiilgust?

Küsimus: „Taaveti võti“ puhkab nende õlgadel, kes on Armastajad, Sõdalased ja Kuningad. Kas Sa koged praegu, kuidas Sinu kutsumine laieneb?

 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 14.07.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar