neljapäev, 11. august 2016

Lance Wallnau „Kuidas võita kontrolli vaim“


 
3 Juhtnööri, kuidas murda vabaks manipulatsiooni vaimust.

See on huvitav informatsiooni kogum, mille ma sain aastaid tagasi Derek Prince käest, kes oli Oxfordi õppejõud ning tunnustatud vabastusteenistuja.

Derek rääkis erinevustest liha tegude ja vaimu tegude vahel. Ekslik on arvata, et meie hingeline reaalsus ei oma jõudu psüühilise energia näol, et mõjutada inimesi. Pane tähele, et Paulus nimetab „nõidust“ liha tegude all. Galatlastele 5: 19-21 toob Paulus välja: „Aga liha teod on ilmsed, need on: hoorus, rüvedus, kiimalus, ebajumala-teenistus, NÕIDUS….“

Miks on „nõidus“ liha tegude nimekirjas? Nõiduse juured peituvad lihalikus igatsuses domineerida, manipuleerida, alandada ja kontrollida. See ei peaks olema üldse mingi üllatus, et need, kes toimivad kontrolli vaimus, on ise täiesti veendunud oma usus, et nad teavad, mis Jumal tahab teha. Ja samal ajal nad ei ela teadlikkuses, kuidas mõista kohut omaenese liha üle. Kui nad palvetavad, jutlustavad ja prohveteerivad, siis on seal alati üks manipulatsiooni element, mis neist välja voolab. Inimene küll palvetab, aga ta teeb seda manipulatiivsel moel, mitte Püha Vaimu juhtimisel. Sellised tegevused on „hingelised“ ja sobivate olukordade keskel need inimesed teevad kaastööd sarnasuse vaimudega sellisel määral, et inimesed arvavad, et tegu on Jumala Vaimu tööga! Ja sellest kujuneb välja väga kummaline mõjuvõim, mida nimetatakse „religioosseks nõiduseks“.

 
1.Kuidas see vaim tegutseb? Kas Sa oled kunagi pead murdnud selle üle, kui moslemid paastuvad ja palvetavad nende jaoks tähtsatel ajaperioodidel, siis mis ühendus on sellel Jihadi terroristide väga elavnenud tegevusega, mis langeb ajaliselt täpselt kokku? Või kui me toome näite kodule natuke lähemalt, mis juhtub, kui päris suur hulk inimesi tuleb kokku palvetama, nad ühendavad käed üksmeeles, veendunult, et see,  mida nad palvetavad, on see, mida Jumal tahab- aga tegelikkuses nende kavatsused ei peegelda üldse Jumala südant ega visiooni?  

Sa võid olla teadlik sellest, et sellised palved, mõtted ja üksmeeles olemised liiguvad kuhugi ja teevad midagi. Mina mõtlen, et sellised palved annavad jõu deemonlikele rünnakutele, mis tulevad esile kui "psüühilised palved" või teisiti väljendades „mentaalsed sidumised“. Sinu üle tuleb otsekui „miski“, mis varastab Sinult vabaduse ning kaaperdab Sinu rõõmu. Äkitselt oled Sa kaotanud igasuguse vaimse tundlikkuse ja ühenduse ning terve hulk võõraid mõtteid ja igatsusi tahaks justkui hakata Sinus juurduma. Kui Sinuga selline asi juhtub, siis on vaja koheselt peatuda ja küsida: „Kust see nüüd tuleb?“ Pea seda meeles, et igaühel- igal inimesel Sinu tutvusringkonnas- on plaanid Sinu elu jaoks, aga mitte igaüks neist ei tea tegelikult, mida Jumal tahab teha just praegusel ajaperioodil Sinu elus.

2.Kuidas see puudutab seda ajaperioodi, kus me praegu viibime? Me elame ajastul, kus on hädavajalik, et me aktiveeriksime oma elude, perekondade ja äride/tööde üle usus Laul  91 Tõe. Jumala õnnistus katab KOGU meie elu, mitte ainult seda osa, mida meie oskame vaimsena näha. Poliitiline lahkmeel rahvaste seas on tõestus sellest, et igasugune killustumine on kasvamas riikides ja kultuurides. Aga samal ajal, kui see kõik aset leiab, on Jumala rahvast kutsutud elama täiesti teises reaalsuses.  

3. Kuidas ma saan elada kaitstuna? See on üks põhjus, miks meil tuleb järjepidevalt palvetada ning mitte väsida. Piibel ütleb meile Juuda 1: 21 „Hoidke endid Jumala armastuses!“ See on võimalik ainult Jeesuse vere läbi. Sul on vaja lihtsalt deklareerida: „Taevane Isa, ma kuulutan praegu Jeesuse verd oma mõistuse ja südame üle. Ja näita mulle, kui seal on midagi, millega Sina tahad, et ma tegeleksin, või kui mu elus on mingigi teema andestamatusega. Ma parandan meelt, kui ma olen teinud kuidagi koostööd kontrolli vaimuga, kas siis teadlikult või alateadlikult. Ma palun Sinult, Jumal rahu ning ma palun, et Sina teeksid mind tugevaks Jeesuse Kristuse nimel. Aamen.“

Palveta ja tee väike paus. Need surved/kõrgistused/rünnakud, millega Sa oled võidelnud, võivad olla põhjustatud teiste inimeste hingeliste, manipulatsiooni täis, palvete poolt- aga palve, mis ma Teiega jagasin,  murrab nende väe!
 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 11.08.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar